Arta de a nu simți

Știți cu toții melodia lui Ruby – Nu pune la suflet”, da?

Clișeu sau nu, funcționează de minune când reușești în absolut orice domeniu sa tii cont de acest indemn. Și poate ca suna a cel mai insensibil, carefree, egoist fel de a acționa dar credeți-mă, e benefic pt voi ca psihic.

Vorbeam cu o persoana mult mai înțeleaptă ca mine care îmi zicea zilele astea ca trebuie sa înveți sa te detașezi, deconectezi, dar el nu știa ca eu serile de vineri le petrec la deconectare, la Moara cu Noroc. Asta doar pentru ca am învățat sa fiu mereu cu un pas în față, de fapt deja dezvolt ceva abilități supraumane în care intuiesc mereu ceea ce urmează sa se întâmple și acționez înainte.

Dar înainte de toate am furat secretul de la Ruby, nu mai punem la suflet nimic! Totul trebuie calculat luând în calcul riscuri și oportunități și mergând cu încredere înainte.

Și uite asa am devenit “fata de tinichea“. Anul asta am lacrimile numărate, cred ca am ajuns la un total de maxim 10 pe anul 2019, asta doar ca să înțelegeți cât de data naibii am devenit! 😂

Nu mai plânge ca se ruginește tabla!

Asta a fost cel mai încurajator sfat primit recent! 😅

Revenind la oile noastre, as fi mai mult decât incantata dacă măcar 10% din persoanele care citesc acest blog sa tina cont de sfatul lui Ruby. Toate articolele au ca și scop sa rămâneți cu ceva bun din experientele/trăirile mele. Poate din cel cu shoppingul găsiți un site pe placul vostru, cel de la Roma va ajuta sa va stabiliți traseul în cazul unei vizite dar am și o inclinatie aparte către cele motivaționale.

Sunt persoane în jurul meu care nu ma mai recunosc. Din persoana sufletista, cea care plângea din orice prostie, am ajuns cea mai puțin sensibila dar mult mai fericita. Sincer sa va spun, credeam ca tot ce e motivațional înseamnă și spălare pe creier. Soc și groaza, pardon încântare, când am realizat de fapt cum și în ce mod mi s-a schimbat viața doar prin prisma schimbării gândirii.

Ma ajuta mult și sintagmele pe care le folosesc foarte des: “nu îți umple mintea cu prostii”, “nu am timp de dramele nimănui”, “te ajut cu cel mai mare drag și nu aștept nimic în schimb”.

Faptul ca sunt un om bun, dar egoist, egoist în sensul de selfish, nu e neapărat un lucru rău. De fapt, pe plan personal, e chiar benefic. Ajungi sa crești, și când crești profesional, e foarte greu sa nu crești și personal. Orice bine atrage alt bine, orice rău, atrage mult mai mult rău iar orice nepăsare duce la minte limpede! “Talk to the hand!” 😂☺️

Arta de a nu simți pe în câteva sfaturi punctuale:

 1. Spuneti nu dramelor. Țineți-vă departe de asa ceva, decât dacă e vorba de un film bun!
 2. Nu lăsați exteriorul sa ajungă în interior. Orice situație trebuie tratata pragmatic. Ce e cel mai rău ce se poate întâmpla? Haideți sa cautam o rezolvare. Dar faceți totul în asa fel încât orice situație sa se oprească la barieră, sa nu va consumați în interior.
 3. Eliminați cuvântul “nu din vocabular” pe cât posibil și căutați înlocuitori:” Nu se poate => este într-adevăr greu realizabil dar trebuie sa existe o soluție”
 4. Citiți printre rânduri, luați în calcul doar criticile constructive, la restul nici nu plecați urechea.
 5. Gândiți înainte de a acționa, folosiți creierul mai mult decât inima. Inima te face impulsiv.
 6. Încercați sa deveniți mai pozitivi. Se poate!
 7. Puneți accent doar pe persoanele importante, nu consumați timpul cu persoane mai puțin agreate doar pentru complezenta. E doar în dezavantajul vostru.
 8. Nu uitați ca pana și după cea mai mare furtună, tsunami, catastrofe naturale, tot va răsări soarele. La fel și în viata voastră.
 9. Echilibru. Găsiți-l! Și mențineți-l!
 10. Simțiți dacă într-adevăr considerați ca cineva merita. Iar dacă simțiți, nu lăsați nici o urma de regret în spate. Practic trebuie sa fie totul ASUMAT.

Toate aceste practici în timp te vor face sa ajungi ca mine! :)) O insensibila cu suflet mare! Antiteza? Nicidecum. O alăturare fericita. Ideea principala e ca trebuie sa fiți constanți, consecvenți și în timp veți observa beneficiile, în primul rand voi iar mai apoi, cei din jurul vostru. Garantez ca un an de astfel de gândire va va schimba viața în bine, în foarte bine.

Ahh și nu uitați versurile: “Nu pune, nu pune la suflet!”

P. S. Iar dacă ați reușit asta, va rog sa îmi spuneți și mie! (e doar pt. satisfacția personala:)

1 Comment

Add Yours
 1. 1
  Carolina

  Ma bucur pentru tine ca ai reusit sa nu pui la suflet ☺️ . Eu inca mai lucrez la acest aspect 😀.
  Felicitari pentru acest blog cu un continut minunat.
  Te pup si iti doresc mult succes in continuare 😘🤗🌹

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *