Favoritele lunii aprilie

Cum va spuneam și în articolele recente, cel despre Paștele în anul 2019 și cel cu 1 Mai, luna aprilie a fost super super încărcată, chiar și în ciuda zilelor libere pe care le-am programat de asa natura încât de dimineața până seara am avut fel de fel de activități.

Haideți sa vedem care au fost descoperirile lunii aprilie care își merita locul în acest articol și care poate va conving și pe voi sa le încercați.

1. București. E locul de suflet, sau unde a rămas o parte din suflețel. Chiar dacă majoritatea romanilor ar evita în orice fel capitala din cauza aglomerației, concluzia mea generala referitoare la acest oraș a fost ca da, într-adevăr exista un ritm de viata mult mai alert, dar se lucrează mult și bine. Practic nu prea îți permite nici timpul nici locul sa faci greșeli pt. ca aici e totul pe repede-înainte. Nu știu în schimb cât ar rezista ardeleanca din mine în acest stil, dar știu sigur ca mi-aș dori. Am “crescut” în o săptămână cât în 10 săptămâni acasă. Sa va mai spun de localuri, de cina luata la Linea? De centrul vechi?

2. Dacă tot suntem la capitolul locații, tot în luna aprilie am fost pentru prima data la Roma, dar detalii despre aceasta călătorie găsiți deja aici pe blog. Pe locul 2, în favoritele lunii, o sa vorbesc, nu pentru prima data despre Timfloralis, festivalul florilor, un festival care dacă nu ma înșel, a ajuns la a 5a ediție și care creste văzând cu ochii de la an la an.

3. Trecem la hainele lunii sau descoperirile lunii, investițiile vizibile din garderoba mea. Inspirata fiind de vloggerul favorit și recomandările ei de a folosi roată culorilor, am ales sa construiesc o ținută ținând cont de aceasta.
Roată culorilor o găsiți la orice librărie, la Cupio cred ca e undeva la 8/9 RON, și cum zicea și Andreea, având roata asta în preajma voastră când alegeți ce veți purta într-o zi, nu aveți cum sa dați greș referitor la asortatul culorilor.


Am ales așadar, pentru prima data după mult timp, niște culori deschise, mai vii, dacă tot a venit primăvara. Din păcate în fotografii hainele nu arata atât de wow cum sunt în realitate dar ați înțeles ideea de a asorta culori vecine pe roata culorilor care sa nu deranjeze vizual.

4. Vintage, vintage, vintage. Am descoperit acest sacou negru superb într-un SH și este absolut minunat, se așează foarte bine pe corp iar închiderea lui se realizează cu acest mecanism care accentuează ideea de vintage.

5. Trecem la capitolul cărți. Aici iepurașul mi-a adus mult doritele cărți. Am mai exact 3 recomandări, fiecare cu direcțiile ei.
Arta magica a durutului în cot, recomandare de la Andreea Balaban, are începutul cam așa:

6. O alta recomandare vine de la cineva care citește cu precădere cărți motivaționale. Nu sunt genul meu cu siguranță, dar m-a convins un mic detaliu, faptul ca aici e explicat fenomenul de “ghosting”. Practic adolescenții din ziua de azi discuta foarte ușor în mediul asta virtual dar fiind puși la o masa nu ar ști sa socializeze. Fenomenul de ghosting se traduce prin ideea de flirturi în mediul on-line între o ea și un el dar, după prima întâlnire reala, unul din ei dispare complet. Cartea e super, super educativa si o recomand cu toata increderea. Haideti sa incepem cu DE CE.

7. A treia și ultima recomandare vine de la vedeta mea preferata din România, cea de la care am învățat sa fiu mai pragmatica, mai calculata, mai Capricorn decât sunt.

Când intra sâmbătă de sâmbătă în casa a milioane de români, când omul Andreea Marin era acolo indiferent în ce situații o punea viata, când încă sunt vedete care nu își pierd strălucirea peste noapte, atunci avem multe de învățat din experiențele ei.

Când facem cu toții partea din generația cu cheia la gat, generația în care se promovau valori, atunci cautam sa ținem aceste valori cât de mult  putem aproape de noi.

Când după luni bune ajunge în mana ta cartea atât de greu de găsit. ?

8. Am o activitate de seara de câteva zile care e pentru suflet. Stand la bloc, e mai greu sa ai acces la tot ce e verde, dar cum găsesc eu o modalitate de a descurca orice, am descoperit statul pe geam. Wow! Asta da descoperire! dar când la geamul tău e mirosul incredibil de frumos de tei înflorit, e absolut hrana pt. suflețel. Asa ca, în fiecare seara am eu câteva minutele de relaxare suprema. Vecini, grija mare, ca dezvolt aptitudini de “old lady” care sta pe geam! :))

9. Luna aprilie, în mod normal coincide cu Paștele. Chiar eram întrebata zilele trecute, în contextul în care toți romanii pun accent pe mâncarea de Paste, dacă eu am mâncat ceva deosebit de Paste fata de orice alta zi normala. Ei bine, da. Nu mănânc oua, îmi place doar sa le vad colorate dar mănânc șuncă de casă, am asta impregnata cumva în minte și nu exista Paște fără ea. De ce menționată acum? Pentru ca acum e perioada în care se poate manca după tot procedeul de a o pregăti, afuma și alte cele. E ca și când, cu cativa ani în urma, copiii nu aveau voie sa mănânce saloanele din brad pana nu vine Popa sa sfințească casa. Asa e și cu șunca asta, doar după slujba de înviere, și parca tradiția asta o face și mai buna.

10. O sa închei favoritele lunii cu acest gadget care mi-a dat un pic de furca, recunosc dar le-am pus pe seama faptului ca adultul e din ce in ce mai reticent la schimbare. Cu toate problemele întâmpinate, Huawei P30, nu a făcut decât să-mi întărească ideea ca Huawei este cu siguranță producătorul meu preferat de smartphone-uri. Ați observat o îmbunătățire a clarității fotografiilor în ultima perioada? Dacă nu, mergem la Paris sa îl testam. ?

Sa aveti un sfarsit de saptamana cat mai ferit de ploi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.