BlogMAS (Ziua 7) – Prăjiturim

Știți probabil că nu sunt eu mare bucătăreasă, dar și când îmi pun această “deprindere” în valoare, iese pana și un brăduț pufos🎄

Nu am ales întâmplător această zi pentru prepararea brăduțului cu Nutella. Nu știu cum e prin zonele voastre, dar la noi sâmbăta este zi de prajiturit, cel puțin în satul bunicilor încă se păstrează această tradiție.

Ca să ne ținem totuși de BlogMAS în adevăratul sens al cuvântului și pentru că aceasta implica și o temă crăciunistică pe zi, ceea ce am decis să încerc este brăduțul umplut cu Nutella.

Deci și prin urmare, aveți nevoie de următoarele 4 ingrediente:

  • Aluat pentru foietaj
  • Nutella
  • Un ou
  • Zahar pudră

Luați o tavă în care puneți hârtie de copt. Puneți cele doi foi din aluat una peste cealaltă. Aluatul trebuie decupat în forma unui brăduț după cum urmează:

Îndepărtați prima foaie de aluat și întindeți un strat generos de Nutella.

Acum vine distracția. Trebuie sa tăiați în fâșii egale crenguțele bradului pe cât se poate de simetric.

Pasul următor implică rotirea fiecărei crenguțe astfel încât să arate așa:

Facem și steluța, altfel ar fi cam incomplet brăduțul nostru, după care ungem brăduțul cu gălbenușul unui ou.

Acestea fiind spuse, brăduțul merge la cuptor pentru 20 de minute la o temperatura de 220°C.

După scoaterea din cuptor, am lăsat brăduțul sa se “odihnească” și mai apoi am presărat zaharul pudră cu ajutorul unui strecurate mic. Și… Tadam!!

Personal, sunt chiar mândră de faptul că nu a “explodat” oarecum aluatul și a ieșit destul de instagramabil rezultatul.

Sper că rețeta aceasta rapidă să vă fie de folos și de efect zic eu, dacă vreți să impresionați pe cineva cu un minim de efort. Sunt convinsă că, pe lângă impactul vizual, și cel al papilelor gustative este pe măsură.

Surpriza din calendarul de advent de astăzi a fost un lip liner, un creion de buze pe care l-am și testat pe mână. Culoarea este foarte pigmentată și rezistentă. S-a șters doar cu apă micelară.

Visits: 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *