O zi la Budapesta

Bine v-am regăsit după o îndelungată pauza de la blog! 🤗

Am fost într-unul din weekendurile trecute pentru prima data în viata la Budapesta. Și ce face un adevărat turist? Țintește sus, cel mai sus. Astfel punctul culminant al city breakului îl veți afla mai târziu un pic.

Am pornit din Arad pregătită deci pentru o zi la pas prin frumoasa capitală a Ungariei. Din păcate, chiar dacă am ales pantofii sport, am întâmpinat unele probleme cu piciorușele. Lăsând la o parte dramele mele, sfatul nr. 1, purtați încălțăminte confortabila iar dacă va chinuie talentul pentru niște poze mai wow, nu aveți decât sa aduceți tocurile într-o plasuta, nicidecum pentru a le purta intreaga zi.

Am ajuns de la Arad la Budapesta în o ora și 50 de minute, ca deh.. ei au autostrăzi. Și stați liniștiți, cu tot cu respectatul limitelor de viteza din Ungaria, trebuie sa știți ca e imperios necesar sa faceți asta. Vecinii de peste graniță sunt foarte stricți în ceea ce privește regulile de circulație deci, dacă vreți sa scăpați de o amenda frumoasă, respectați în primul rând limitele de viteză.

După ce am rezolvat ceea ce am avut de rezolvat, am pornit într-o plimbare pe malul Dunării. Vremea a ținut și nu a ținut cu noi dar curentul provocat de apă și vântul de afară a fost un pic deranjant. Am lăsat mașina în parcarea unui Mall, Corvin Plaza mai exact. Detalii despre tarife găsiți aici:

Aproximand cursul unui forint, ajungem la valoarea de 3,8 RON/ora.

Folosiți link-ul de mai jos pentru a va ușura conversia monedei: https://ro.coinmill.com/HUF_RON.html

Plimbarea pe malul Dunării este într-adevăr relaxanta nu doar prin prisma spațiului destinat acesteia ci mai ales prin cea a peisajului pe care îl oferă. Din păcate fotografiile realizate cu telefonul nu reflecta nici 10% din realitate.

Am rezistat eroic vântului și am parcurs aproximativ 2 km jumate pana la faimosul Pod cu lei.

Frumos nene, civilizație, asta e cuvântul în care as descrie acest oraș. Din păcate mai avem MULT de munca pentru a ajunge la acest nivel. Am parcurs acești kilometri cu ceva ce noi nu avem, ca deh, ce face romanu’ când merge altundeva? Profita de tot ce nu are acasă. Și dacă noi avem doar Starbucks, ei au și Costa.

Ne-am bucurat amândouă de aroma cafelei arabica și nearabica?! dar creând amintiri frumoase cum obișnuiam încă de pe băncile liceului. Știți ca se spune ca dacă o prietenie depășește 7 ani, atunci e pe viata? Ei bine, deocamdată avem 12 la activ. Ea e Bianca, prietena pe care te poți baza oricând, fie ea și din inima banatului.

Am văzut ca au și ei, ca orice capitala care se respecta și urmează modelul binecunoscutului London eye, Budapest eye. ❤️

Știati ca și noi avem Bucharest eye? Ca eu NU. 🤦‍♀️

Am parcurs înapoi încă vreo 2,5 km către mult așteptatul local pentru care sa știți ca am făcut rezervare din timp, ca deh… doar am avut cei mai buni ghizi și prieteni alături de noi. Se pare ca la cea mai frumoasa cafenea din lume pentru a-ți asigura locul la masa și pentru a evita sa stai la o coada de vreo 15,20 de persoane, ai nevoie de aceasta rezervare. Am luat masa deci la New York cafe adică aici…

Arhitectura superba, muzica de calitate (pian, vioara) dar servicii care nu se ridica oarecum la înălțimea așteptărilor. Găsiți meniul lor aici alături de tarifele practicate: 

http://www.newyorkcafe.hu/menu.html

Subliniez ca pe nota de plată veți găsi și valoarea reprezentand 15% (services) din valoarea consumației. Practic dacă valoarea consumatiei era undeva la 80 €, noi am plătit aprox. 105 €. Plata se poate face cu cardul/în euro/în Huf (moneda locala). 

Personal nu as mai reveni acolo din acest motiv dar mai ales și datorita faptului ca am văzut și auzit despre alte localuri unde se mănâncă bine în Budapesta. As face arogante de genul doar pentru a manca o data pe unul din vaporasele cu care se organizează plimbari pe Dunăre. 

Per total a fost o zi reușită, o ieșire din cotidian binemeritata și pentru asta vă mulțumesc și pe această cale!

La întoarcere am făcut tot aproximativ 2 ore până la Arad.

Am găsit ceva ce îmi doresc să vizitez cand voi mai reveni acolo dar veți vedea asta doar după ce mi se îndeplinește dorința. Pana atunci, ce alte locuri recomandați de vizitat în frumoasa capitala a Ungariei?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *