De ce nu m-am măritat pana la 28 de ani?

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Hai ca am dat lovitura! Am simțit nevoia sa dau o mana de ajutor acelor nefericite, fetelor bătrâne, depășite de situație cum s-ar spune, celor ca și mine a căror stare civila este pusa sub semnul “indoielii”. Glumesc evident! Dar pana a ajunge la a-mi expune punctul de vedere despre acest subiect sensibil care nu mai “astupa gura lumii”, haideți sa vedem ce spun cei din jurul meu despre acest subiect delicat.

Am întrebat persoanele din jurul meu, cei care mă cunosc în mică sau mare măsură, despre “situația” în care se află o femeie necasatorita la 28 de ani, implicit eu ca și subiect principal.

Ce spune mama:”De ce? Pentru ca încă nu te-ai maturizat destul, pentru ca încă mai ai de copilărit. Ești perfect în regula. Eu m-am căsătorit devreme și ce am rezolvat? În momentul în care esti independent financiar, ești capabil sa îți croiesti un drum în viață. ”

Ohh, mamele astea! Probabil voi fi copil și la 50 de ani. ?

Ce spune bunica:” Maichi, în ziua de azi nu mai e ca pe vremuri. (… Aici am auzit toată povestea din tinerețe) O sa te măriți, când va fi vremea ta.”

Ce spune prietenul de o viață (24 de ani mai exact) :”Dacă mă întrebai cu doi ani în urmă, aș fi spus că ai pretenții prea mari de la cel de lângă tine și că îți e frica de ceea ce crede lumea, inalt/slab/gras/golan/cuminte etc. Ai avut cam același tipologie de bărbați dacă stai să o gândești. A urmat apoi o perioadă mai zbuciumata…

Încet, încet ai început să te maturizezi și să vezi dincolo de aparente. Încă te mai interesează ce spune lumea, dar în proporție de 25%, ceea ce e o evoluție!

Oricum nu te-a cerut nimeni de FRICĂ. ?

Totuși, consider că îți este și frică să lași garda jos cu adevărat și să îți recunoști ție ceea ce simți. Dar vei ajunge și acolo. ”

Ce spune prietena cu același statut ca și al meu:”Cred ca nu l-ai găsit pe THE ONE, cel cu care sa împărți totul și pentru care ești dispusa sa faci unele compromisuri, clar orice relație se bazează pe compromisuri! Lipsește nebunul de la șah. Nu l-ai găsit pe cel cu care sa bei cafeaua o viață! ☕”

Frumoasă analogie cu cafeaua!

Ce spune prietena care e pe cale de a se casatori: “Eu cred ca nu s-a ivit persoana potrivita pana acum. Contează foarte mult sa renunti la unele principii și sa simți într-adevăr ca cel de lângă tine va avea la fel de multa grija de tine cum a avut mama ta, sa simți protecția aia și în momentul în care vei pleca de acasă, adică sa te simți “acasă” când ești lângă el.

Ca toate fetele, ai cautat aspectul fizic și alte aspecte care contează mult pentru tine (muzica populara e unul din ele!) și nu ai văzut alte calități în persoana respectiva.

Nu știu sa dau sfaturi dar eu cred ca dacă găsești persoana care sa te pună pe tine pe primul loc înainte sa se pună el, acela este sortit pentru tine, restul poți sa îl modelezi după tine. În final eu cred ca la un moment dat o sa simți ca acele aspecte care erau importante pentru tine pot sa cada pe locul doi și sa lași de la tine dacă persoana într-adevăr merita.”

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Mulțumesc pentru părerea obiectiva și mai ales pentru ca nu îmi cântați în strună sau susțineți în orice maniera amicala subiectul!

Ce spune prietena casatorita: “În primul rand consider ca ai făcut bine ca nu te-ai măritat pana acum și ca nu ai mers pe varianta” ma mărit ca e cazul” sau “am trecut de vârsta cutare” sau “trebuie să fiu și eu cu cineva”. Cred că ești o persoană independenta ceea ce din punctul meu de vedere este de apreciat. Ai într-adevăr pretenții, dar bine întemeiate. Nu trebuie sa accepți inferioritatea sau sa nu aveți multe în comun doar de dragul lumii.

În ziua de astăzi nu e ceva rău să te axezi și pe alte aspecte ale vieții gen carieră, timp liber, călătorii, experiente noi, ceea ce la tine găsim din plin.

Iar când o sa îți găsești alesul o să simți că îl știi de o viață și că vrei să fii cu el o viață, vorbesc din proprie experiență! Asa ca nu te grăbi și bucură-te de timp oricât de all by yourself ai fi!”

Ce spune prietena care este căsătorită și are bebelușă: “Prietena cu bebe crede ca nu ai găsit încă persoana lângă care sa te vezi alături în serile reci de iarna, la flacăra unui șemineu și înconjurați de copiii voștri, persoana cu care sa îmbătrânești alături. Iar dacă ai găsit-o, luați măsuri!”

Ce spune el: “Părerea mea este că nunta o faci când simți că e pentru totdeauna. Nu poți să te joci bambilici sau să o faci ca asa se face sau că așa a făcut vecinul, adica să nu fie nunta doar pt. tradiție și obicei.”

Adevărul este că am fost plăcut surprinsa de aportul fiecăruia în parte la acest articol și îmi țopăie inimioara de bucurie că v-ați implicat. Pe această cale vă mulțumesc din suflet! Am rămas datoare cu răspunsul meu, cu motivul acestui subiect.

Ce spun eu:

Ei bine, am ales acest subiect pornind de la o altă întrebare care omoară cuplurile din ziua de azi, mai ales cele căsătorite: “Când faceți copil?” Mi-am dat seama că gura lumii nu o va acoperi nici apa din Tamisa dar pe de altă parte sunt chiar dezamăgită de forța cuvintelor. De ce? Pentru că acest “trebuie să faceți copil” afectează în primul rând cuplurile care au probleme medicale și chiar își doresc un copilaș. Oamenii chiar nu înțeleg ce impact pot avea asupra celorlalți pentru că nu gândesc înainte să scoată ceva pe gură.

Lăsând la o parte subiectul care nu face subiectul articolului în cauză, să plătim deci datoria. V-am văzut pe fiecare, mă refer la toți cei care ați răspuns și am încercat mereu să învăț si să iau tot ce e bun de la fiecare în parte.

Cred că pentru fiecare există un moment al lui, un moment de maturizare un mediu de creștere diferit și oportunități diferite. Susțin cu tărie ca oricând as fi făcut pasul acesta în trecut, ar fi fost o greșeală. Și nu orice greseala poate fi reparata.

Dacă o făceam, deveneam un capricorn frustrat, care acum se scalda în gloriile carierei din mai multe puncte de vedere, nu neapărat “de job” . Orice hotărâre de acel gen în trecut, îmi limita alte oportunități. Unii ați crescut într-o familie model, alții lângă un soț/soție ideal/ă, altii prin prisma jobului, per total fiecare pe drumul lui.

Și când eu în momentul de față zâmbesc din toată inima cam 90% din timp, cred că sunt pe drumul cel bun, cel care se construiește pe fundație solida. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.