Ai răcit sau ești gripat? Cristina îți e aliat.

Nu știu alții cum sunt, dar pe mine când ma ataca vre-un virus de asta, se lasă cu nopți grele. Ziua ca ziua, ca trece ea cumva, dar noaptea, respira dacă poți! Sa nu va mai spun ca am ajuns și la urgențe o data din cauza racelii/gripei. De fapt, eram convinsa ca am gripa porcina și voi muri ca deh, drama queen!

Ce sa mai zicem de bărbați, ei sunt răpuși mai ceva ca drama queen din mine! Oricum ii răpune și o banala durere de cap în timp ce noi… Avem niște episoade în viata asta, unele mai frecvente decât altele, unde durerea suportata e net superioara celor simțite de ei. 😅 Femeile înțeleg situația mai sus expusa cu siguranță.

Revenind la cutia cu șervețele care ajunge sa ne fie cel mai bun prieten în zilele cu pricina, haideți sa cautam cele mai bune remedii pentru a combate virușii ăștia neastâmpărati.

De ce sunt atât de dornica sa înving în lupta cu răceala? Pentru ca mereu vine când te aștepți mai puțin. Răcim când e primăvară și e cald afara sau mai rău, în timpul verii, răcim înaintea unui eveniment important, răcim într-o zi oarecare. Pentru ca nimănui nu-i place sa fie răcit, nici măcar de dragul rasfatului din partea celor dragi!

1.Ce medicamente ma ajuta pe mine?

Ultima lupta am învins-o în 3 zile cu Gripovit max C + Paracetamol. Dacă va incumetati la Gripovit, mare atenție la doza folosită! Eu m-am ales cu o frumoasa durere de stomac din cauza supradozei de Vitamina C (asta ca să îmi înțelegeți disperarea de a scăpa de raceala). Prețul e undeva la 16 RON – cutie cu 10 pliculețe.

Dacă totuși nu va face cu ochiul vitamina C, eu am recomandat întotdeauna Faringo hot drink. Are gust bun, e romanesc iar prețul este la cel puțin jumate din cel al lui Theraflu.

Dacă va confruntați în schimb cu o frumoasa durere în gât, senzația aceea de înghițire a unui cactus, recomand cu căldură Tantum verde ( cel cu lămâie e preferatul meu).

Pentru a trece cu brio de zilele bolnăvicioase, suplimentati cu câte o vitamina C și un ibuprofen care sa va amelioreze simptomele de răceala sau gripa.

2.Tratamente naturiste probate de mine:

  • Lichide calde – ceaiuri, supe și alte suplimente care încălzesc zona afectata (gatul)
  • Ardei iute – Nu as ști sa va spun exact cu ce va ajuta, dar am abuzat de el mâncând o supa calda
  • Usturoi/ceapa – cam greu de ingerat când nu ești acasă dar sunt foarte recomandate ca și antioxidanți care combat răceala la fel ca și ardeiul iute
  • Baita calda – pe mine ma ajuta extrem de mult mai ales când nu pot respira normal
  • Temperatura? Paracetamol + 2 paturi calde pentru o perioada de timp, când își face efectul căldura schimbați hainele și repetați. Faceți un dus rapid și înapoi la somn.
  • Ceai de ceapa – oribil ca și gust, mai degrabă fac hepatita când îl beau decât sa ajungă sa își facă efectul. Probabil ca la unii funcționează, la mine nu a mers.
  • Cub de zahar + albastru de metil – Da! Cel mai bun remediu pentru durerea în gat. Atenție la cantitatea de albastru! Mare atenție!

3. Cui pe cui se scoate sau nu faceți asta acasă!

Ce fac eu de disperare? Sport, mult sport. Problema e ca, uneori funcționează și scap repede de răceala, dar am pățit sa mi se și agraveze starea. Cred ca depinde doar de tipul virusului. Deci nu faceți asta acasa!

Spun romanii cum ca “cui pe cui s-ar scoate” și unii chiar mănâncă înghețată când ii doare în gat. Noroc ca nu îmi place înghețata, dar dacă ar fi asa, recunosc ca as risca o data de dragul plăcerii papilelor gustative. Dar voi nu faceți asta acasă!

Mergeți la munca, îmbolnăviți tot biroul, mergeți la școală, răspândiți virusul în toată clasa, mergeți la grădiniță și îmbolnăviți toți copiii. Glumesc! Stați acasă și făceți-vă bine! Eu nu stau, ca eu am un nivel al ignorantei care e superior racelii, practic e dominata deja doar psihic! 😁

Iar dacă nimic din cele prezentate mai sus nu va tentează, mergeți la medic. Nici eu și nimeni din cei din online nu avem pregătirea necesara pentru a da indicații în cazul unei răceli. Ceea ce putem face este doar sa împărtășim cu voi experientele probate cu efectele aferente fiecăruia. Nu orice medicament folositor mie, va poate fi folositor și vouă. Nu orice remediu natural încercat de mine, poate funcționa și în cazul vostru.

Sper totuși ca măcar una din variantele de mai sus sa va ajute în aceste momente de tortura ale nasului/gâtului iar dacă nu, măcar sa va întărească moralul și sa va aducă un zâmbet pe buze!

Multă sănătate! 🤧🤒

Leave a Reply

Your email address will not be published.