Ghid de călătorie la Roma

Nu e ca și când nu as fi postat destule fotografii pe conturile de socializare sau nu as fi înnebunit pe toată lumea cu “Fontana di trevi” dar acest articol își merita cu prisosință conceperea.

Am pornit către Roma alegând ca și mijloc de transport avionul iar călătoria cu cei de la Wizzair chiar s-a terminat cu aplauze, la propriu! 😂 Ambele aterizări au primit aplauze nu doar cu aripile deschise. Nici măcar nu am știut cum sa iau aceasta reacție a pasagerilor, dar cert este ca ne-a amuzat.


Am aterizat pe aeroportul din Ciampino după un zbor de o ora și 20 de minute. Aeroportul este unul militar deci nu va faceți griji dacă găsiți persoane înarmate sau câini special antrenați pentru a descoperi cazurile în care se transporta substanțe interzise. Oricum am văzut doar un “cățeluș” gigant și prietenos.

Pentru a ajunge la Roma de la aeroportul mai sus menționat am luat un autobuz de la poarta 7 (pe internet scria greșit cineva pe un blog cum ca ar fi stațiile 1 sau 2) pentru prețul de 1,2 euro/persoana pana la Stația de metrou Anagnina.

De aici am luat metroul pentru aproape 40 de minute pentru a ajunge la stația Cipro, la cazarea găsită pe Booking. Recomandam achiziționarea unui bilet valabil 24 /48 ore pentru a nu mai purta grija unui nou bilet de fiecare data. Prețul pentru o singura călătorie fiind de 1,5 euro. Biletul pentru 24 ore costa 7 euro și am putut sa îl folosim chiar și pentru a ajunge direct pe plaja la 30 km distanță sau pentru a ne întoarce la aeroport.

Sa nu ma înțelegeți greșit, am parcurs 26 km pe jos într-o zi pe lângă traseele cu metroul pentru a ajunge la toate locațiile stabilite, deci metroul este o necesitate, nicidecum de lene.

După un drum prin ploaie, o ploaie cu tunete și fulgere, am ajuns la cazare.Am optat pentru un apartament pentru 4 persoane, chiar în mijlocul Vaticanului, iar Giulia (proprietara) ne-a așteptat la cafeneaua proprie, unde am beneficiat și de micul dejun inclus.

Primirea la Vatican loft arata asa:

Am ținut neapărat sa ajungem la Vatican asa ca prima oprire a fost acolo. Accesul în curte se face gratuit, asa ca nu va lăsați ademeniți/amenințați de multitudinea de ghizi care oferă uneori informații eronate doar pentru a te face sa achizionezi bilet pentru acces în incinta.

Am văzut și renumitul balcon urmând ca, la următoarea vizita la Roma, sa intram și înăuntru, evident evitând aglomerația într-un anume fel. Nu știu dacă ora matinala este soluția, dar coada de peste 1000 de oameni este descurajanta pentru a avea acces în Muzeele Vaticanului, Capela Sixtină și Basilica San Pietro. O sa investighez bine care e cea mai buna soluție înainte de achiziționa un bilet.

Străduțele din Italia m-au cucerit. Iată și de ce:

Am visat de mult timp sa ajung la Fontana di Trevi, atracția principala din punctul meu de vedere. Tradiția spune ca, cine arunca un bănuț peste umărul stâng, se va întoarce la Roma. Cum as fi putut sa nu o respect?

Ziua ca ziua, dar noaptea fântâna este la fel de spectaculoasa! De aceea la 00:00 eram acolo incununand cu succes cei 26 de kilometri strabatuti la pas.

Aflând ca Roma are ieșire la mare, am vrut sa bifam și marea mai repede anul acesta. Peisajul îți taie respirația. Am luat deci metroul de la Termini (magistrala unde se mai schimba unele direcții, practic Unirii al Bucureștiului) pana la Piramide, urmând ca acolo sa schimbam metroul pana la statia Cristofor Colombo, stația cu ieșire directa la mare și capătul de linie.

Obiectivul turistic pe care nu îl ratează nimeni la Roma este coloseumul. Și aici era o coada kilometrica de turiști dornici sa pătrundă în incinta obiectivului. Rămâne pe “to do list” pentru data viitoare. Deocamdată rămânem doar cu aceste amintiri.

Din fericire vremea a ținut cu noi pentru restul zilelor comparativ cu seara de joi când nu știam cum sa ne mai adăpostim de ploaie. Totuși Roma oferă destule variante chiar și pentru o vreme atât de capricioasa asa ca am petrecut-o cu o felie de pizza bună și un pahar de Proseco.

Îți mulțumesc pentru aceasta excursie pentru ca în mare parte ți se datorează ție! Te iubesc mult și sper sa mai avem astfel de City breakuri împreună!

Ne-am întors acasă mai bogați, pentru ca de data aceasta bogăția sta în numărul de zboruri și de călătorii. ✈️

Leave a Reply

Your email address will not be published.