Tabuurile secolului 21

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Trăim în secolul vitezei, secolul depresiei și din păcate cel al oamenilor din ce in ce mai “schimbători” .

Haideți sa vedem care sunt tabuurile acestui secol și în ce măsură ne-am schimbat, în preponderenta noi ca și Românie.

  1. Ei bine, prima schimbare a secolului, de care ma fac vinovată și eu, e femeia în secolul 21. Exista femei care se căsătoresc și fac copii, exista femei de cariera care se căsătoresc și fac copii (Raluca ai toată admirația mea!) și exista femei de cariera care probabil se vor căsători și ele dar nu acum. Cariera a devenit o prioritate din mai multe motive pentru femeia din secolul 21 dar de ce o numim tabu al acestui secol? Pentru ca ale noastre mame, vorbesc de generația anilor 90′, ne-au adus pe lume pe la 21-23 de ani. Astăzi, pe lângă faptul ca s-a mutat aceasta vârstă “de măritat” către 30 de ani, sunt multe femei care aleg sa fie independente, puternice, pe cont propriu înainte de a avea lângă ele un partener de viata cel puțin la fel de puternic. Ceilalți bărbați se vor simți întotdeauna inferiori. NOT WORKING, trust me!
  2. LGBT – NU mai promovați tot ce da culoare. Dacă vedeți ceva la tv, nu înseamnă că e neapărat ceva bun. Și știrile de la ora 5 sunt tot la tv. Ma uitam la renumita parada din București și era acolo o babuta pe care în momentul în care au întrebat-o reporterii din ce motiv a cumpărat un tricou cu LGBT, a răspuns “ca e colorat” . Habar nu avea ce “impact” au renumitele sintagme. Personal, nu am nimic cu persoanele care au alte orientări, dar de acolo pana a le afișa în acest mod ostentativ, e cale lunga, foarte lunga. Dacă mie îmi place Andreea Voica, nu voi veni cu boxa sa ți-o pun la ureche, ca să îmi afișez plăcerile olfactive. De ce sa o faci? Fii fericit cum vrei și cu cine vrei dar nu ma obliga pe mine sa îți accept și vad aceste plăceri. Nimănui nu ii pasa. Aici punem punct subiectului de la nr. 2. Promit ca nu voi dezbate, răspunde și nu voi mai face nici o alta remarca despre subiectul LGBT.
  3. Părinții își duc copiii cu mașina la școală. Ma confrunt cu aglomerația sufocanta în fiecare dimineață în micul orășel, în asa fel încât în zilele de școală fac 40 minute pana la job și în zilele libere și dacă ma și grăbesc fac 5 minute. M-am confruntat cu frustrarea cu pricina mulți ani, mai ales de când îmi începe programul la job de la ora 8 pana într-o zi, o zi oarecare în care am ales sa merg pe jos pana la un supermarket un pic mai îndepărtat de casa. Acela a fost momentul în care am înțeles ca într-o lume în care politicienii noștri INAPȚI dau legi de grațiere, copiii sunt cei mai vulnerabili. Nu e ca și când un adult are multe șanse în fata delincvenților, dar cu siguranță generația cu cheia la gat nu ar mai putea exista în zilele noastre. Mai știți ca erau multe știri în care “îți dădea cineva în cap pentru un telefon”? Au revenit.
  4. Secolul smartphone. E ok, perfect de acord, în tendința cu tot tumultumul asta de informație, lipsa de timp, organizare, job, bla bla… cât timp avem timp și pentru citit, sport și restul de activități normale care țin socializarea și la nivelul de face to face și mai puțin pe rețelele sociale. Problema este ca teribiliști, extremiștii, din grandomanie o fac la alt nivel, la nivelul de: omori un microbuz de oameni ca tu faci live pe Facebook, îmi insel soția ca am găsit o “bunăciune” dorinca de mai mult pe Facebook, îmi exprim toate frustrările în mediul online ca deh, aici o poți face oricând sub anonimat, etc. Aici avem o problema. Aici trebuie lucrat. Propun o zi săptămânii fără telefonul mobil. Ne mai descurcam oare?
  5. Mediul online VS. TV. Exista o groaza de remarci cum ca ar fi mai ușor sa îți expui o idee și sa ajungi un influencer în zilele noastre în mediul online decât la TV. Da, perfect de acord, dar cum spunea și Andreea Marin, în zilele de astăzi nici televiziunea nu mai e ce a fost. Pe vremea ei erau 100 de candidați pentru un post la Televiziunea Națională iar astăzi se promovează niște non valori care ajung foarte ușor la un post de asistenta tv. De fapt, cine se mai uita pe TVR? Vreau totuși sa cred ca în ambele situații, o persoana care este o “valoare” va funcționa la fel de bine și în online, și pe TV. Dar noi, noi suntem cei mai cei, noi facem valoare din orice e la moda, cum e și cazul Faimosei Catedrale Notre Damme. Noi donam, facem campanii, ne schimbam pozele de profil, ii plângem pe alții și nu ne plângem pe noi. Personal am văzut situația în care e cazinoul din Constanța. Zic sa apelam și noi la cei de la Louis Vuitton pt. o mica donație, sunt convinsa ca în câțiva ani s-ar schimba multe. Dar cum la noi încă “merge și asa”… Aici îmi e foarte greu sa cred în schimbare.

Consider ca orice tabu am avea, cât timp exista un echilibru, putem funcționa perfect fără sa dam în ridicol. Trebuie doar sa știm sa cântărim bine și sa folosim ce e de folosit și nu orice informație și metoda ajunge la noi.

Care credeți ca ar mai fi alte tabuuri ale secolului 21 cu care ne confruntam? ?

P. S. Mulțumesc pentru inspirație și pentru ideea articolului de astăzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.