Una mai “acasa”

Am petrecut aceasta mini vacanta și săptămâna de înaintea ei pe repede-înainte, la o viteza greu de urmărit, cu activități de dimineața până seara, seara târziu. Finalul acesteia, sau data din calendar căreia îi datoram aceste zile libere, este 1 Mai.

Asa ca… Ce facem de 1 Mai?

Spre deosebire de alți ani, majoritatea cunoscuților au răspuns cu “nu știu” la renumita întrebare “ce faci de 1 mai?” (întrebare care face cu precădere concurenta întrebării “Ce faci de revelion?”).

Făcând un sondaj bazat pe presupuneri, știrile de la tv, nimic concret, as zice ca: 40% sunt la mare, undeva la 20% sunt plecați în City breakuri, 30% sunt cei cu iarba verde la care vremea le strică planurile în mare fel și 10% sunt cei ca și mine. Poate am fost superficiala, as menționa ca media de vârstă a sondajului de mai sus se bazează pe un eșantion de oameni cu media de vârstă – 18-35 ani.

Cum sărbătoresc romanii la mare?

Eiii bine aici e categoria grea, cea grea din nordul Stațiunii Mamaia sau cea de “party hard” (suna dubios sa traduc în limba română) din Vama Veche. Apropo de Vama Veche, sa știți ca tata recomanda un local cu mâncare tare bună de comandat din Arad cu numele de “Vama Veche”.

Trecând peste mâncare, aici e cu bautură și muzica buna. Ca e Loft, Fratelli, Nuba etc. tinerii de “bani gata” petrec aceste zilele libere aici, unii chiar începând de vineri. Personal nu cred ca ma încadrez în peisaj oricât de dreamy ar arata, pozele arata senzațional și filmulețele la fel, dar vad altfel valoarea banilor.

Totuși, sunt convinsa ca și roaba cu bautură duce satisfacția nonconformismului și probabil grandomania la un alt nivel. Nu judecam nimic. Ne bucuram ca lumea e fericita, fiecare în felul său.

În extremitatea cealaltă a litoralului, la Vama Veche, vamaiotii se bucura de timpul alocat lor înainte sa înceapă sezonul estival și lumea de la Mamaia sa le invadeze Vama.

Cum sărbătoresc românii la munte?

Pe lângă faptul ca în unele stațiuni încă se poate skia, tocmai am auzit la TV ca spre seara, cei din Predeal sunt așteptați sus la Susai pentru o țuică fiarta având în vedere frigul de afară. Pentru amatorii de ski, la Voineasa (la 70 km de Râmnicu Vâlcea) încă puteți face asta.

Iarba verde?

Ei… Tocmai am văzut o poza pe insta story care descrie cel mai bine ziua de 1 Mai la noi, în vestul țării.

Știu, e dezolanta imaginea de afară, deci hai sa facem mâncărica înăuntru și sa nu ne mai plângem atât! doar suntem liberi, nu suntem la munca 😁

Pofta buna dragilor!

Nu o sa vorbesc foarte mult despre citybreakuri, doar le-am menționat ca fiind alegerea multora în perioada asta, doar prin prisma faptului ca pentru mine Paștele înseamnă mers la biserica, familie și nefiind o convingere de-a mea, nu își are loc pe blogul personal.

Plecând de la convingerea ca astăzi voi sta acasă și voi recupera orele de somn pierdute în ultimele săptămâni, chiar luni (de aici și titlul cu “una mai acasă”), o sa detaliez mai târziu unde am ales sa merg în ciuda convingerilor cu care am început ziua.

Ei bine, am ales un altfel de 1 Mai, unu mai liniștit, unu mai pentru suflet.

Nu îmi rămâne decât sa sper ca ați petrecut cu moderație! 🤗

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    Vlad

    Buna ziua. Incerc sa va contactez dar nu am gasit un mail sau formular. Va las mailul meu la detaliile comentariul. Astept un raspuns. Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.