Ziua în care ROMÂNIA s-a trezit

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Încep prin a-mi cere scuze pentru săptămâna de absență din blogosferă recunoscând cu asumare ca e vorba despre o absență nemotivată. Promit să evit dramele personale și lipsa de timp din ceea ce înseamnă blogul pentru mine, susținând activitatea cu mai multă responsabilitate pe viitor.

Trecând peste acest intro cu asumare o să începem sa pălăvrăgim puțin despre ziua de duminică, ziua în care pentru prima data în acest an, vara și-a intrat în drepturi și pentru prima dată de când eu am drept de vot (și o și fac întotdeauna cu aceeași responsabilitate) în care românii s-au trezit, în care România s-a trezit.

N-am poza cu buletinul dar pentru credibilitate stați așa, time out, să rezolvăm și treaba asta.

Acestea fiind demonstrate, înainte de a ajunge la secția de votare, am constatat cu uimire ca sunt secții la care sunt cozi foarte mari, ca lumea chiar s-a mobilizat, spre deosebire de alți ani cand prezența la vot era ca și cea la biserică duminica, o mana de oameni.

Mai târziu, când am și luat contact puțin cu social media, am văzut ceea ce a însemnat această zi pentru Diaspora.

Am ajuns deci la secția de votare, direct la țintă pentru ca, după cum am menționat mai sus, știu exact sala de clasa aferentă străzii mele datorita faptului ca nu țin minte sa fi ratat vreo ocazie de a vota de când am acest drept. Înainte să sară criticii în aer fără sa fie umflați cu heliu, să știți că buletinul este schimbat, de aceea nu are mai multe abțibilduri.

Ceea ce fac, de asemenea, înainte de a ajunge undeva și pentru a fi mereu cu un pas în fata, este sa ma informez în prealabil. Sincer, înainte de a merge la vot, nu știam despre existenta celorlalte 2 buletine de vot. Noroc cu replica faimoasă a lui Diaconescu care spune să îți aduni prietenii, vecinii și rudele așa că i-am întrebat și eu pe cei cunoscuți despre celelalte 2 întrebări. Cum nu am fost foarte convinsă de răspunsurile primite, noroc cu toate metodele astea de informare pe care le avem în mână, că tot avem telefoane deștepte, așa că m-am lămurit repejor.

Toată treaba asta cu votatul a durat undeva la maxim doua minutele, așa că am părăsit secția de votare oarecum împăcată cu faptul că ceea ce a ținut de mine am facut sau, cum ar spune alții, ca dacă mi s-a dat un drept, am și o datorie de cetățean pe care trebuie să mi-o respect.

Ceea ce m-a uimit a fost prezența la vot care era deja surprinzătoare până în jurul orei 15:00 când am mers și noi la vot. Am mers la vot însoțită de o prietena și totodată vecină și mai mult decât atât, cea cu care am împărțit și aceeași sala de clasa în care s-a votat propriu-zis, ambele petrecând cei 8 ani de învățământ primar la aceeași școală generală din cartier.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

După ce ne-am făcut amândouă datoria, ne-am pus la curent cu ultimele evenimente mai mult sau mai puțin amuzante cu care ne-am confruntat în ultima perioadă lângă o cafea bună, nu înainte de a trece pe la FlorAR, festivalul florilor cu ediția nr. 2.

Siiii… tadaam! Că tot vorbeam de fluturi în ultima perioadă.

“Refuse to settle for anything less than butterflies” – Carrie Bradshaw ? sau ziua în care în sfârșit am putut purta papuci albi fără teama ca iar plânge vre-un norișor. Ieri (mai mult azi) a plans doar Dragnea. ?

Înainte sa sărbătorim încheierea articolului, as vrea sa laud puțin acest festival. La fel ca și Festivalul florilor de la Timișoara, care e fratele mai mare al lui FlorAR (ajuns la ediția cu nr. 5 în anul 2019), se simte o oarecare creștere de la an la an. Ajuns la a doua ediție, festivalul a impresionat prin prezența unor figurine noi, calitatea și rezistența florilor care în alți ani erau deja ofilite în a treia zi și mai ales prin faptul ca NU s-au copiat modele existente deja la Timișoara.

Aș fi vrut să postez mult mai multe fotografii dar era foarte foarte aglomerat și, cum toată lumea se înghesuia la poze, nu am poze cu figurinele fără mulțime în decor. Am găsit în schimb pentru voi unele fotografii postate în evenimentul de pe Facebook. Sper să nu am de-a face cu drepturile de autor. Photo credits: Cristian Manta & 365 STUDIOS.

Mi se par absolut superbe! ?

Revenind puțin la subiectul principal al zilei, ziua cu #yeslavot , sau mai bine zis seara în care deja social media era împânzită de filmulețe, fotografii și fel de fel de evenimente care aveau de-a face cu felul în care s-a votat sau în care în sfârșit TINERETUL A VOTAT. Sunt tare, tare mândră de voi, de toți care ați devenit în sfârșit responsabili, în care s-a înțeles că doar în aceasta maniera se poate schimba ceva. Și aici e incontestabil ceea ce spun. În 10 august au fost niște evenimente greu de digerat în capitală și un anume personaj din scena politică ne-a cam râs în față. Așa că în data de 26 mai 2019, noi am făcut-o legal, atât de legal încât a doua zi după anunțarea rezultatelor știți cu toții ce s-a întâmplat. Nu aș vrea să mă bucur de răul nimănui dar vreau cu siguranță să mă bucur de dreptate. Și, spre bucuria multora, ieri, 27 mai 2019, s-a făcut dreptate.

As îndrăzni mai mult, mi-aș dori sa scăpăm și de anumite persoane care nu fac cinste geografiei României, dar am eu așa o presimțire că nu mai durează mult și se va întâmpla și asta.

Pana atunci vreau sa mulțumesc și aici celor din Diaspora! Am cunoștințe cu joburi foarte decente și respectabile, spre deosebire de apelativele de neacceptat puse celor din Diaspora, care au fost efectiv umiliți, care au stat la cozi câte 5-6-7-8 ore, care sunt mai responsabili decât noi și cărora le mulțumim din suflet! Ca ați ajuns sa votați sau ca vi s-au închis ușile în față, voi ați făcut diferența!

Să ne bucurăm deci de rezultatul obținut în urma votării dar mai ales pentru unitatea de care am dat dovadă toți pe 26 mai 2019!

One thought on “Ziua în care ROMÂNIA s-a trezit

Leave a Reply

Your email address will not be published.