Dimineți medievale

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Dacă e 16 august, e și ultima zi de muncă înainte de concediu. Iar dacă vreți relaxare, alegeți Sighișoara. Dacă vreți și să nu vă îngrășați în concediu, tot aici vă îndrum.

Am avut în ultima perioadă parte de niște zile extrem de încărcate, nu doar că nu aveam timp de cei din jurul meu, dar am căzut și eu pe ultimele locuri.

Ei bine, zilele acestea e despre muzică în surdină, pași mulți și aer de munte. Nu e pentru prima dată când ajung aici, dar e prima dată când am timp să și descopăr cetatea medievală. De fapt, fusesem aici exact în urmă cu 2 anișori, dar doar în grabă.

Ce am vizitat în Sighișoara:

  • Cetatea în sine. Are mai multe locuri din care poate fi fotografiată și admirată datorită amplasării specifice zonei.
  • Turnul cu ceas. Priveliștea de sus deasupra Sighișoarei este foarte frumoasă. Găsisem fel și fel de plăcuțe în care era specificat câți kilometri sunt de acolo până la Roma, Stockholm, Chișinău, Polul Sud, etc.
  • Camera de tortură. E vorba despre o cameră în care sunt prezentate 3,4 modalități de tortură la care se apela în trecut, susținute și de tablouri în care sunt prezentate pe larg execuțiile fiecărui instrument de tortură.
  • Casa Vlad Dracul. E o locație în care se pot servi preparate tradiționale și care oferă posibilitatea vizitării camerei lui Dracula pentru tariful de 5 lei /copil și 10 lei/adult. Am mâncat o ciorbă de fasole în pâine la ei (vedeți mai jos fotografia artistică). Ce mi-a plăcut aici a fost că apărea periodic un bărbat îmbrăcat într-un costum medieval care ura pofta bună clienților localului.
Ciorbă de fasole în pită (Casa Vlad Dracul)
Casa Vlad Dracul
Casa Cositorarului
Sighișoara – priveliște de pe străzile cetății
Camera de tortură
Camera de tortură
Străzile din Sighișoara
Străzile Cetății Sighișoara
Turnul cu ceas
Distanța de la Turnul cu ceas până unde duc toate drumurile, la Roma ❤️
Priveliște din Turnul cu ceas
Scara acoperită
Casa cu cerbi
Sighișoara Tuk Tuk – Tarif: 20 lei/persoană
Zidurile Cetății Sighișoara

De reținut este faptul că aveți nevoie neapărat de încălțăminte adecvată, cât mai comodă și de preferabil sport din cauza pietrei cubice dar și a faptului că aveți constant de urcat și coborât. Asa se explică sportul făcut involuntar dar care e o porție de sănătate îmbinată cu aerul curat.

Unde se mănâncă bine în Sighișoara:

  • The one and only: Concordia lounge&restaurant ❤️ E singurul loc în care am mâncat o mâncare absolut delicioasă și sănătoasă, sper eu. Nu v-am spus că mi-am propus să nu mănânc prostii în acest concediu?

Închei aici prima zi de concediu într-o atmosferă caldă dar cu niște grade specifice locului, mai puțintele. Nu vă faceți griji, în materie de haine practic mi-am adus un sfert de dulap. ?

Weekend plăcut! ?

12 thoughts on “Dimineți medievale

Leave a Reply

Your email address will not be published.