Bine v-am regăsit dintr-un alt oraș plin de istorie al țării noastre, Brașovul!
Înainte să încep aceasta serie de articole am uitat să vă menționez că mi-am propus sa ating câteva locații în acest concediu, probabil și ultimul petrecut în țară, din cauza unor experiențe nu foarte plăcute, dar pe care nu le vom dezbate aici. Până una-alta, haideți să ne bucurăm de partea plină a paharului.
Dacă aveți ocazia să vizitați Brașovul, un obiectiv pe care nu trebuie să îl ratați este urcatul cu telecabina pe Tâmpa pentru a vă bucura de o priveliște minunată asupra orașului.
Practic trebuie să vă alocați minim 3 ore pentru acest privilegiu și mai ales să vă înarmați cu muuultă răbdare. Am stat la coadă pentru urcare undeva la 1 ora și jumătate (perioada de vizitare fiind în cursul verii, 18 august).
Costurile aferente acestor urcari/coborâri sunt următoarele:
- Urcare/Coborâre adult: 10 lei
- Urcare/Coborâre copil: 6 lei
- Urcare & Coborâre adult: 18 lei
- Urcare & Coborâre copil: 10 lei


Toate ca toate dar vă promit că ceea ce urmează merită toți banii și mai ales toată răbdarea atât de NECESARĂ.

După ce ați ajuns sus, aveți 2 variante: fie mergeți în dreapta prin pădure vreo 4,5 minute și ajungeți exact sub literele cu “BRAȘOV” care se văd de la poalele muntelui, fie mergeți în stânga pentru o alta posibilitate de a vedea orașul de sus (Panoramic). Ambele variante vă garantează că veți vedea asta:



Acum decideți voi dacă merită efortul și timpul alocat. 🙂
Sus aveți și varianta de a mânca tradiționalii mici&bere sau aperol spirtz pentru cei mai sensibili la “fum”. Am ales de această dată ceva în ton cu drumul de munte parcurs până la locul de unde se poate admira orașul de sus, un coșuleț cu mure și zmeură.

Dacă ajungeți în Brașov nu aveți cum să ratați Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din Brașov și a treia în Europa după Spreuerhofstraße din Germania care are o lățime cuprinsă între 31 și 50 cm și Parliament Street din Anglia cu o lățime aproximativă de 122 cm. Lățimea Străzii Sforii variază între 1,11 și 1,35 m iar lungimea ei este de 80 metri.

Un alt obiectiv turistic de bifat în Brașov este Biserica Neagră, unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România.
Biserica Neagră este biserica parohială a comunității evanghelice luterane din Brașov. Clădirea gotică a fost parțial avariată în incendiul ce a urmat invaziei temporare a turcilor din 1689, când zidurile ei s-au înegrit și a primit numele actual. Denumirea populară de după incendiu, „Biserica Neagră”, a fost acceptată oficial în secolul al XIX-lea.

Lângă Biserica Neagră am descoperit o străduță de unde se vede numele orașului de pe Tâmpa. Din păcate, pereții străzii nu au fost nici pana acum recondiționați.



Trecem un pic la cele clasice și de interes dintr-un City break.
Cazare am avut la Leo. Și da, la fel de rece e și pensiunea. Nu folosim blogul pentru frustrări, o să menționez doar faptul că nu o recomand altora.

Ceea ce e într-adevăr de lăudat e locația unde se mănâncă cel mai bine în Brașov, la Gaura Dulce. Să nu mai ziceți ca blogurile astea nu au sens. Datorită unora ca și mine care au pus acest local printre cele mai bune locații de mâncat din Brașov într-un articol de pe blog, am reușit să avem parte de o mâncare bună și diferită față de felurile de mâncare găsite în orice meniu. Recomand cu cea mai mare încredere acest restaurant.

Am descoperit tot în zonă, în Piața Sfatului mai exact, niște clătite uriașe la prețuri rezonabile față de ce găsim în restul locațiilor.

O să închei ziua petrecută în Brașov cu o fotografie de pe drum, când deja părăsisem orașul. Asta ca să nu ziceți ca nu avem o țară frumoasă! Mare păcat că nu o prețuim.

O săptămână cât mai ușoară de muncă sau cât mai plăcută de concediu!