Vacanța la mare

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Luați popcornul, limonada, azi povestim pe îndelete despre ceea ce se numește concediul “la noi la mare” cum ar spune românii, cei care sunt contra valului de obicei.

Am ales dinadins numele articolului în acest fel deoarece sunt printre puținele persoane care au văzut marea destul de târziu (undeva pe la 16 ani) și de atunci mă bucur de câte ori am ocazia să o revăd.

Am pentru voi câteva sugestii de localuri cu mâncare extrem de buna, mici ponturi despre “așa da” și “așa nu” dar și locurile instagramabile și cluburile de frecventat într-o astfel de variantă a concediului.

Pentru mine Marea Neagră înseamnă două mari stațiuni, Mamaia și Vama Veche (cele mai faimoase de altfel) și implicit Orașul Constanța care are și el frumusețea lui.

Mamaia 2019PRO sau CONTRA?

Ei bine, și Stațiunea Mamaia se împarte cu siguranță în 2 părți diametral opuse din mai multe motive. Îmi spunea cineva mai deștept decât mine: “Aici sunt banii munciți, în nord sunt banii mai ușor obținuți“.

Mamaia sud înseamnă accesibilitate pentru aproape oricine, și spun aproape din cauza prețurilor care nu deosebesc cu nimic sudul de nordul stațiunii. În sudul stațiunii găsiți tot ce se poate, de la familii cu copii, bătrânei veniți și ei cu cupoanele de pensie, persoane de etnie romă, hotelurile comuniste care sunt cam în aceeași stare ca și în perioada lui Ceașcă, manelele care se aud la un nivel destul de ridicat de pe faleza sud a stațiunii și mai presus de orice, extrem de multă agitație și zgomot. Practic toate se accentuează pe măsură ce te apropii de satul de vacanță, o fi și asta o explicație zic eu. Personal pentru mine concediu înseamnă relaxare, deci am fugit făcând câte 14 – 17 km la pas zilnic de toată zona mai sus menționată, și spun fugit din cauza amplasării hotelului tocmai în zona cu pricina. Nu mi-am dorit niciodată să expun păreri negative pe blog, dar de data aceasta am simțit nevoia să vă feresc și pe voi de unele experiențe neplăcute. O să închei totuși seria de negativism cu o observație greu de combătut. Cazările și localurile de luat masa din această zonă sunt sub orice critică iar preturile pentru ceea ce se oferă sunt exorbitante. Cat timp plătești în jur de 1000 lei/3 nopți te aștepți la minimul de confort. Mâncarea relativ uscată, lipsită de gust la prețul de 70 lei/2 persoane la “împinge tava” nu valorează nici 2 lei. Ceea ce m-a contrariat și m-a făcut să expun aceste aspecte negative a fost de fapt reacția unui “patron”, că titlul de manager cu siguranță nu i se cuvine, care la nemulțumirile unei doamne cu privire la cazarea găsită acolo a fost: “Dacă nu vă convine, făceți-vă bagajele și plecați.” Practic, cum vă spuneam și mai sus, pe banii munciți ești făcut prost cu sau fără perdea.

Ia mergeți la Princess, la zona de tranziție oarecum dintre cele 2 lumi, sa vedeți ce reacție au persoanele “cu bani” în momentul în care un angajat, prestator de servicii, îi tratează în acest mod. Nu, nu vreți asta, dar eu fără să vreau asistasem la un episod de genul. ?

Obișnuiesc să pun întotdeauna răul în față, ca să ma pot bucura de bine mai târziu. Haideți sa vedem unde e plusul și la “Mamaia sat” cum numesc eu zona. Ei bine, aici aveți cea mai frumoasă priveliște asupra stațiunii și nu, nu ma refer la telegondola unde mi se pare la fel de exagerat tariful de 20 ron/persoană pentru vreo 5 km (doar dus), pentru retur se dublează tariful.

Sky View bar

Este cu siguranță cel mai frumos local din zonă, cel mai select și în care scăpați de toată nebunia de jos. Amplasat la etajul 14 al Hotelului Parc, localul oferă cea mai frumoasă priveliște asupra Stațiunii Mamaia, și dacă ziua se vede cum se vede, să vedeți noaptea. ?

Prețurile sunt în conformitate cu localul pe care eu îl numesc select, dar pentru a evita nebunia de jos și pentru a acompania un apus superb, merită fiecare bănuț.

Sky View Bar
Păi ratam eu așa locație? ?
Cine a zis ca la mare vedem doar răsăritul?
Rose colors la Sky View Bar
Apusul superb la Sky View Bar
Și, ceea ce vă spuneam despre noaptea de sus din Mamaia

Take 5 coffee

Raportul calitate – preț de la Take 5 Coffee bate oricând alte cafenele, inclusiv faimoasele branduri Starbucks, Tucano, etc. Pe lângă faptul că e foarte bună, e și foarte în trend. De ce o numesc “în trend”?

Prima cafea achiziționată de la ei e gratuită cu ajutorul aplicației Take 5 Coffee pe care trebuie să o instalați din App Store/Google play. A doua cafea vă aduce un sandwich gratuit. Surprizele continuă în aplicația Take5coffee, îmi amintesc că următoarea surpriză consta în faptul că puteai achiziționa varianta mare a cafelei la prețul celei mici.

Am făcut un mic research pe google și am aflat toată povestea celor doi prieteni care au pus bazele acestui concept de Coffee to go și am găsit toate detaliile care au stat la baza acestei afaceri accesând link-ul de aici https://www.cristinajoy.ro/2017/10/povestea-take-5-coffee-constanta.html

Este foarte interesant tot interviul, ideea de la care a apărut acesta afacere în continuă extindere și explicația termenului “Take 5 Coffee”. Personal garantez pentru calitatea cafelei oferită de aceștia și, dacă nu vreți sa citiți tot interviul oferit de cei doi antreprenori, vă spun un mic secret, furnizorul cafelei este Segafredo. ☕

Prima cafea gratuită garantată de instalarea aplicației Take 5 Coffee. Ah, uitasem sa va spun că au și fel de fel de texte simpatice pe paharele de cafea.
Opțiunea nr. 2 cu ajutorul aplicației, un cookie sau aici de față un sandwich gratuit.
Localul e tare prietenos ?
Dacă aveți păcate, purificați-vă în simpaticul borcănel de pe pult.

Mamaia nord – cică la fițe

Nici într-un caz! Aș spune că e la liniște, asta pana își încep cluburile activitatea dar credeți-mă, nici atunci nu sunt atât de deranjante pe lângă copiii care țipă din toate părțile, smardoii care dau cu pumnul în aparatele amplasate pe faleză, sau cei care vând porumb fiert, covrigi și alte nebunii pe plajă în zona de sud a stațiunii.

Vreți relaxare la Mamaia, alegeți Mamaia nord. Vreți muzica bună la Mamaia, tot acolo o găsiți. Vreți cluburi spectaculoase și distracție pe măsură? Mergeți la Nuba. ?

Nuba beach club 2019

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

E adevărat, sunt și preturi care te dau pe spate, sunt și Moet-uri cu prețuri exorbitante dar, cine poate bea câte 12 sticle câte se comandă la “spectacolele” respective? Întreb și eu, mai puțin “alcoolistă”. Totuși, revin asupra prețurilor care la o limonadă / un cocktail nu depășesc 30 RON.

Aperol spirtz – Preț Nuba: 29 RON

Că am avut noroc cu Afterhills-ul, că o fi fost final de sezon, habar nu am. Ideea e că nici prețurile extrem de ridicate despre care auzisem că ar fi percepute la intrarea în cluburile de fițe nu au existat. Nu contest că în plin sezon o fi și ceva taxă la intrarea în localuri, altfel nu ai cum să limitezi nici numărul de persoane, nici accesul amatorilor de senzații tari (injurii, bătăi și activități de astea care nu implică neuroni).

Melodia verii 2019

Și da, am ajuns și la Loft, unde confirm din nou că aberațiile din media nu au nici o legătură cu realitatea.

Game of Loft 2019

Cert este că raportând-mă la cele 2 localuri, printre cele mai renumite din Mamaia, părerea generală este că sunt localuri unde oamenii sunt bine îmbrăcați, cu minim de pițipoance/cocălari (e imposibil de eliminat specia) și unde e multă muzica bună care garantează niște seri de vară memorabile.

Ca să încheiem cu partea referitoare la Mamaia, vreau sa menționez și faptul că prețul unui șezlong nu diferă de la nord la sud, condițiile însă, sunt total diferite.

Vama Veche – vamaioata în 2019?

Vama veche pentru mine însemna mult rock, preturi de Mamaia și condiții nasoale rău. Rămăsesem cu gustul ăsta amar de pe la 16 ani când am luat prima dată contact cu vama. Cred că e spiritul de vamă după care plâng mulți, după corturile de pe plajă și felul artistic de a se exprima a unora prin frizuri și piercinguri excentrice.

Personal sunt mai mult decât încântată datorită a ceea ce a ajuns Vama veche la ora actuală. E raiul distracției și a gustului bun. Și când spun gust bun, spun “La rogojine“, localul meu preferat din vamă dar și “La canapele” care are același bun gust. Slavă Domnului că am parcurs câte 14/15 km zilnic, chiar dacă am schimbat stațiunea, ca altfel cine se întorcea mai butoiaș din concediu?

La Rogojine, unde găsiți și istoria localului, cum a apărut și toate detaliile despre concept și proprietari în fiecare meniul al localului, la ei am mâncat cea mai buna mâncare. După experiențele neplăcute din Mamaia unde plătisem 100 RON pentru o masă (din care abia am gustat!), aici am ajuns să plătim 80 RON pe o mâncare cu calitate și gust la fel de diametral opuse ca și sudul și nordul Mamaiei. De fapt, e cea mai bună mâncare mancată undeva în România.

La Rogojine Vama Veche
La Rogojine Vama Veche
La canapele Vama Veche

Pe lângă mâncarea absolut delicioasă, un alt aspect pozitiv al vămii este marea. Oricât de neagră ar fi, conform denumirii, aici culoarea apei este spectaculoasă.

Vama Veche 2019
Păi nu am devenit eu butoiaș în ultima perioadă?
Valurile din Vama Veche 2019

Trecem puțin și la viața de noapte, care în weekend își găsește cu greu concurență în materie de distracție. Am găsit și aici 2 localuri care merită puse pe blog și de care îmi voi aminti cu plăcere.

Yolo

Am avut parte de câteva minuțele de bachata care m-au readus cu gândul, inima și picioarele la zumba (“sportul” meu preferat). Am avut norocul să ajungem în vamă exact când era Salsa week. Nu sunt eu o mare dansatoare, dar e o activitate care îmi face placere la un nivel înalt al serotoninei. La mine o declanșează zumba, nu ciocolata. ?

Yolo Vama Veche 2019
Bachata Yolo Vama Veche 2019

Yuva Beach Bar

Unde e lumea bună din Vamă? La Yuva. Anul trecut îmi amintesc că Amphora era în trend dar s-a cam stricat treaba pe acolo. Am fost inclusiv la petrecerea aniversară (6 ani de Amphora) dar și vinerea mizând pe faptul că în weekend va fi mai animată atmosfera. Din păcate nu prea mai e ca și anul trecut. ☹️

Vorbeam totuși despre Yuva.

Yuva Beach Bar

Și dacă spunem Yuva, spunem și faimosul pian de pe plajă. Dă foarte bine în pozele de pe instagram și, spre surprinderea mea, am aflat dintr-un vlog că ar fi și funcțional. Ceea ce nu știu unii e că există mulți oameni fără toate țiglele pe casă, care se simt mai ceva ca zorro când escaladează pianul în fel și chip și acesta e motivul pentru care unele clape sunt distruse și pentru care e destul de dezacordat. Noroc ca există și Bodyguarzi care îi readuc cu picioarele pe pământ, la propriu.

Faimosul pian de la Yuva și lumina lunii reflectată în mare

Preturile sunt acceptabile iar rasa de pițipoancă/cocălar pe pe cale de dispariție aici. Muzica e cea mai bună din Vamă din punctul meu de vedere și, ca în orice local din Vamă, nu se percepe nici un tarif pentru intrare, majoritatea petrecerilor desfășurându-se pe plajă. Mai multe filmulețe am postat pe insta story și le regăsiți în albumul “Just listen” de pe contul meu de instagram.

O sa închei capitolul legat de Vama Veche într-o atmosferă angelică. Găsiți aripioarele pe un perete de la Oasis beach bar. Tot la ei sunt 2,3 baldachine cu care va puteți și legăna, e relaxarea supremă la plajă.

Nu vă duce și pe voi cu gândul la Lucifer? ?

Ultima seară la mare am petrecut-o în Portul Tomis unde ne-am delectat cu yahturile frumos ancorate chiar în fața multitudinilor de terase & restaurante.

Portul Tomis 2019
Bacaro Port & Bacaro 2 – cel mai bun somon și orez cu parmezan mâncat vreodată ?

Ce mod mai plăcut de a-ți lua rămas bun de la Marea “albastră”?

16 thoughts on “Vacanța la mare

  1. sincer, nu ma mai atrage marea ca in trecut. parca acum cativa ani nu era an in care sa nu fim acolo si sa nu ajungem macar de 2 ori. anul asta am ales muntele. nu mai am rabdare nici sa stau cu cainele pe plaja, nici sa ma prajesc ore in sir. deja m-am prajit suficient in oras, unde e insuportabil de cald.

  2. Dupa fotografii, imi dau seama ca ti-a placut si te-ai simtit minunat in vacanta la mare. Iar asta este cel mai important.
    Imi place marea, doar ca nu mai pot face plaja si nu suport soarele, asta inseamna ca trebuie sa am grija sa aleg perioadele in care ma simt bine si nu-mi dauneaza sanatatii.

  3. Ma bucur ca te-ai simtit bine. Mie nu imi place Mamaia, e scump, multe fițe si plaja era foarte murdara ultima data cand am ajuns acolo.

  4. Și eu am avut câteva experiențe neplăcute anul acesta pe litoralul românesc și am mers de două ori. În Mamaia nu am ajuns anul acesta.
    Sunt cam dezamagită de ceea ce a ajuns 🙁 oamenii se poartă urât, la fel și clienții, iar preturile sunt mult prea mari pentru ceea ce oferă…

  5. Ai avut parte de o vacanta foarte frumoasa si plina de activitati. Ma bucur ca te-ai distrat si ai fost in atat de multe locuri. La urma urmei fiecare cheltuie atat de multi bani pe cat are chiar daca … totul este scump in Mamaia

Leave a Reply

Your email address will not be published.