Cum am intrat în cartea recordurilor

Hahaha! Dau bine titlurile astea bombă, nu-i așa? De la Timișoara a pornit cancanul și de această dată că deh, “Banatu-i fruntea”, da nu-i bai că și “ardealu-i mintea” deci facem față.

Tocmai de aceea, sâmbătă seara am participat cu mare drag și bucurie la inaugurarea Iulius Town, la surprizele pe care organizatorii le-au pregătit și mai ales la main eventul care face subiectul acestui articol.

Iulius Town este orașul din centrul Timişoarei, un proiect de regenerare urbană gândit pentru a coagula comunitatea şi a-i aduce laolaltă pe timișoreni, pe locuitorii din regiune, dar şi pe cei din ţările limitrofe, indiferent dacă vin la birou, la cumpărături, să facă sport sau să se relaxeze. Mai multe detalii în aces sens găsiți pe site-ul lor oficial https://iuliustown.ro/

Încă de la intrare ne-a întâmpinat mult verde, ceea ce în ziua de azi e din ce în ce mai greu de găsit.

Pai nu v-am spus eu ca e verde?
Lacul ascunde o surpriză pe care o sa o dezvălui la final

Practic, eu am impresia că e o altă lume. Da, da, e România și e frumoasă rău! Haideți să ne bucurăm mai mult de ale noastre. Mare amatoare de stilul minimalist și modern, acolo sunt ca și crapul de apă dulce în apa dulce. 😂

Ok, ok. Am exagerat puțin, dar vă spun sincer că îmi place foarte mult ceea ce s-a construit într-un timp relativ scurt dar de efect. Poate că ar trebui lăudați în primul rând cei care au ajutat la construirea acestor frumuseți. Mulțumim proiectanților, constructorilor, designerilor și bineînțeles finanțatorilor. Rezultatul lor arată cam așa:

Iulius Town Timișoara

Și dacă merge provinciala la Mall, zic să inaugurăm geanta deja vedeta de la Tezyo, care vă spun sincer că m-a așteptat vreo luna cumințică în malul din Arad. Regretasem oarecum că nu am cumpărat-o și am cautat-o în disperare și în Timișoara și în Brașov, fără să mai dau de ea. Când mă întorsesem din concediu era acolo, acasă, și DA mă aștepta. 🥰 Trecând peste boala mea mai mult decât evidentă dar care mi-o împărtășesc și alte femei, cei de la Iulius Town au pregătit niște litere imense cu inscripția “MY TOWN” care reprezintă unul din punctele de atracție ale complexului.

Bags have attitude, right?

Tot în zonă respectivă este un spațiu unde ies vapori de apă din asfalt, bucuria celor mici în primul rand, dar și o zonă excelentă pentru niște cadre de poveste.

Copilăria

Carousselul cu etaj este atât de frumos încât le-a impresionat până și pe fabuloasele Diana și Alina dar și pe inegalabila Alina Ceușan (pe care din păcate nu am întâlnit-o ☹️), care au fost prezente la eveniment.

Că tot suntem la secțiunea asta de beauty, cei de la Cupio de la care am de gând să-mi și procur ceva care-mi va stimula creativitatea în curând, au pregătit un cadru superb numa bun de fotografii de pus pe rețelele sociale.

Cum să nu îi iubești?

Tot la deschiderea Iulius Town, participanții au avut posibilitatea de a fi la înălțime, la propriu. Fie că au ales ridicarea cu balonul, fie că au ales sa se bucure de priveliște într-o alta manieră cu ajutorul celor de la Reiffeisen Bank, pun pariu ca noul orășel se vedea tare frumos de sus.

O surpriză și mai plăcută a fost întâlnirea cu bebe Mihail, cu cei mai superbi ochi albaștri și cel mai cuminte bebeluș. Păi ratam eu așa poze? Cât despre frumusețea de copil, cred ca s-a bucurat mai mult decât noi de culori, de nou.

Și cum bebe Mihail are o mămică, cu care sunt cu siguranță pe aceeași lungime de undă, ia priviți cu ce ne-am ales:

Stați liniștiți, sunt temporare, atât de temporare încât eu am reușit să-l dau jos ușor, deci dragi părinți, puteți să lăsați copiii să se bucure de “tatuajul perfect” fără efecte de lungă durată.

Haideți să pătrundem în adâncul subiectului, adică în UNDERTOWN unde peste 30 de artiști internaționali și naționali ne-au încântat privirile. Cea mai mare expoziție de graffiti din Timișoara o găsiți aici, în pasajul recent inaugurat. Efectiv fiecare perete din imensul pasaj are un alt “desen”.

Care a fost momentul care a introdus Iulius Town în Cartea recordurilor?

Acum 135 de ani Timișoara a fost primul oraș iluminat public din Europa. Cei de la Iulius Town au hotărât că e momentul pentru o nouă premieră.

Cum? Cu brățările distribuite gratuit de organizatori

Momentul s-a văzut într-un mare fel mai ales de la înălțime, atât de frumos încât a doua zi s-a confirmat oficial doborârea recordului mondial. Am văzut atât de mulți fotografi la eveniment încât eram convinsă că rezultatul va fi pe măsură. Fotografiile de mai jos sunt preluate de pe pagina de Facebook a celor de la Iulius Town, conform așteptărilor, la înălțime.

Evenimentul a fost prezentat de către îndrăgitul Pavel Bartoș urmând ca, după iluminatul superb, timișorenii să se bucure de un concert susținut de Feli și de Smiley.

Finalul serii a culminat cu un impresionant spectacol de artificii, bucuria fotografilor dar și a noastră, a tuturor. Putem spune cu mâna pe Cartea recordurilor că evenimentul a fost un real succes și vom reveni oricând cu drag aici.

P. S. Vă spusesem mai sus ca lacul ascunde ceva. După lăsarea întunericului puteți trimite un sms cu tarif normal la numărul 1747 și textul vostru (dacă respectă condițiile regulamentului) se va vedea pe lac. Cum? Priviți!

CRISTINA

17 Comments

Add Yours
 1. 4
  Claudia

  Wow! Pare ireal de frumos tinand cont ca totusi vorbim de un oras din Romania. Daca ajung si eu vreodata pe la Timisoara, clar ca acolo o sa ma duc in primul rand 🙂

 2. 12
  Mirela Marin

  Foarte tare! Mi-as dori sa reusesc sa ajung si eu in zona si sa vizitez Iulius Town! Este cu adevarat minunata ideea, conceptul, tot!
  Felicitări tuturor pentru realizare si tie ca ai adus informația!
  Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *