Drive-in movie la Dumbrăvița

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Sau evenimentul care a pus Dumbrăvița pe hartă ?

Am rar ocazia să particip la evenimente “cu suflet” cum a fost acesta. Au filmat și difuzat toate canalele de știri, s-a umplut media de evenimentul desfășurat duminică la Dumbrăvița, ajunge și pe blog cu o mică întârziere din cauza programului foarte aglomerat, dar nu era sub nici o formă de ratat.

Dumbrăvița, județul Timiș, comuna care face din “back to school” o bucurie pentru toți elevii, mai ales pentru cei mai puțin norocoși într-ale shoppingului la început de an școlar.

Care este legătura dintre titlul articolului și școală? Una foarte frumos gândită. Cum vă spuneam, s-a organizat duminica trecută evenimentul cu titlul

Dacă nu mă înșel, și dacă îmi citiți blogul, anunțasem eu evenimentul și în articolul de back to school pe care îl link-uiesc aici: http://cristinabuder.ro/2019/08/31/back-to-school-sau-back-to-work/.

Evenimentul a avut loc în parcarea Sălii Polivalente Dumbrăvița, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulțimea de doritori încă de la primul eveniment care a dat startul unei toamne culturale altfel în Dumbrăvița. Bilanțul la sfârșitul serii a fost acesta: peste 130 de automobile și mai bine de 400 de cinefili.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Spre bucuria tuturor, am vizionat un film relativ nou, față de cinema-urile în aer liber care difuzează de obicei niște filme total depășite de secolul vitezei în care ne aflăm. Și dacă tot vorbeam de școală, filmul “Night School”, pe care l-am vizionat, a subiliniat într-o manieră amuzantă importanța educației, deci și acesta a fost bine gandit.

Scopul acestui inedit eveniment, singurul de care am auzit eu din vestul României care a utilizat conceptul american de drive-in movie, a fost colectarea de rechizite pentru copiii din familiile mai puțin norocoase din localitatea lor. Practic accesul la film se făcea pe baza unei donații. Și unde să ajungă rechizitele cumpărate pentru articolul de “back to school” decât la cineva care are mare nevoie de ele.

Cred că am avut norocul de a beneficia și de unul dintre cele mai bune locuri din parcare, yeeey! Conceptul de drive-in movie a fost dus pana la capăt, doritorii putând alege sa asculte sonorul filmului de la radioul din mașină utilizând frecvența indicată. Din fericire a fost atât de cald încât am putut să ascultam și cu geamul deschis fără probleme. Sau poate am fost doar norocoși din cauza amplasării mașinii. ?

Acestea fiind spuse, haideți sa vedeți și voi, ce am văzut noi.

Am sa vă prezint și finalul întregului eveniment dupa spusele Domnului Sorin Iacob Dragoi, cel care a dat naștere frumosului eveniment.

“Există familii defavorizate în Dumbrăvița? Categoric, da! Pe lângă vile cu piscină și mașini luxoase am descoperit și oameni care au un trai greu.
Emoția pe care am trăit-o astăzi m-a făcut să înțeleg că este nevoie de mai mult. Voi continua să mă implic activ pentru a susține cauzele umanitare.
Cu ajutorul vostru am donat rechizite școlare pentru 24 de copii și două ONG-uri. Vă mulțumesc tuturor pentru generozitate!”

Cum îi spuneam și Dumnealui, se poate baza pe sprijinul nostru oricând și îi mulțumesc și pe această cale că într-o lume din ce în ce mai rea, ne-a oferit ocazia sa fim mai buni. Vă mulțumim! ?

20 thoughts on “Drive-in movie la Dumbrăvița

    1. Ce initiativa faina, imi plac astfel de evenimente si o sa ma interesez cand se organizeaza si in zona noastra.

  1. Ce veniment fain! Si eu am fost la cateva de acest gen, in Bucuresti. parca era Marele Picnic – a fost super 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.