Sună a toamnă

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Astăzi este despre zilele de sâmbătă în care ne permite timpul să lenevim cu drag și spor, în care putem savura o cafea ascunși printre așternuturi și în care ne putem bucura de aerul de toamnă care pătrunde în încăpere parcă îmbiat de aroma cafelei. Am decis să împart cu voi o lista cu cele mai de suflet melodii pe care le asociez anotimpul melancoliei.

Care sunt melodiile astea tomnatice?

Sunt clasicele, cele care îmi trezesc întotdeauna amintiri foarte plăcute, cele care îmi fac pielea de găină și îmi trezesc multe amintiri ori de câte ori le ascult.

1. Emeric Imre – Nebun de alb

Apai dacă nici cu melodia asta nu v-am introdus în atmosfera de toamnă, nu știu care ar putea fi alta mai potrivită. Parcă sunt mai profunde melodiile cântate în limba română, cel puțin mie așa mi se par. De când m-am întors la muncă, ritmul vieții parcă a încetinit. Îmi permit luxul de a savura cafele în atmosfera de toamnă menționată mai sus. Am învățat sa am timp, în ciuda zilelor care se comprimă în nopți mai lungi și mai ALBE.

2. Ellie Goulding – Love me like you do

Dacă până acum nu ați văzut filmele din seria 50 shades of Grey, acum a sosit momentul. Câte despre melodie, v-am spus ca sunt clasice, sunt cele care vă trezesc întotdeauna o amintire, cele care vor dainui în timp spre deosebire de falsele hituri.

3. Blake Shelton – Honey bee

Se pare ca YouTubeul îmi joaca feste și ma lasă să public videoclipul doar sub formă de link.

https://youtu.be/xZjosn2u1gAhttps://youtu.be/xZjosn2u1gA

E de toamnă pură în acest videoclip, cel puțin mie asta îmi inspira culorile din el. Country e genul de muzică care în general ma duce cu gândul la toamnă, la relaxarea de după muncă. Parca și furnicile au obosit de la cât au muncit toată vara și au lăsat-o mai moale în această perioadă. Referitor la videoclip, și aici ne bucurăm de roadele muncii albinelor, totul mascat într-o joacă a celor doi tineri îndrăgostiți.

4. Blake Shelton – Who are you when I’m not looking

Continuăm în aceeași atmosferă romantică și profundă. E multă dragoste adunată și comprimata într-un videoclip.

5. Braid Paisley feat. Alison Krauss – Whiskey lullaby

E cel mai trist videoclip văzut până acum, genul pe care eu îl consider profund și care din punctul meu de vedere transmite foarte mult. Mai rar așa videoclipuri bine construite! Stană de piatră sa fii și tot te mișcă puțin dacă îl vizionezi.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Din păcate, povestea celor doi tineri căsătoriți se încheie tragic pe izuri de whiskey, a cărei “doina” îi este închinată.

6. Alex Clare – Damn your eyes

Am descoperit melodia aceasta relativ recent (în ultimele luni) , deși ea este foarte veche. Are undeva la 5 anișori. Bazându-mă pe faptul că unul dintre cele mai profunde contacte între doua persoane este cel vizual, melodia “damn your eyes” îmi susține oarecum această părere.

7. Ellie Giulding – How long will I love you

Bună întrebare, nu-i așa?

Revenim la o alta clasică, de prin 2013. Sincer, eu auzisem de Ellie Goulding doar de când a apărut primul film din 50 shades of Grey. Acum am realizat că acesta melodie suna a naibii de bine și în mașină. De atunci, mai ales acum de când a venit toamna, melodia aceasta face deliciul boxelor.

8. Lea Michele – Run to you

E senzația care mi-o provoacă toamna, cea de fugă, de strâns în brate, de făcut îngerași în frunze în locul zăpezii. Din păcate nu mai găsesc videoclipul care m-a făcut pe mine sa ma îndrăgostesc de această melodie dar am găsit unul la fel de intens. Din celalalt încă puteți găsi o parte la mine pe insta story.

9. Chris feat. Mayra – Eu și o lacrimă

Melodia e o recomandare văzută pe insta story care mi-a atras atenția de la primele versuri.

E toamnă în suflet și-n inimă / O să cad iar în gol, de mână ține-mă / Până vara viitoare doar eu și-o lacrimă ?

10. Mellina – Sper că ți-e bine

E cea mai noua descoperire, cea care m-a cucerit de la primele note. Ador melodiile cărora li se adaugă un plus de cuvinte, mi se pare ca transmit mult mai mult. E exact ceea ce trebuie, e melodia toamnei mele.

Și pentru că întotdeauna trebuie să “Save the best for the last”, o să închei această serie de melodii cu iz de toamnă cu un videoclip mai mult vorbit decât cântat. E favoritul meu din toate timpurile.

Sper ca v-a plăcut articolul de azi, că am reușit să vă introduc în atmosfera de toamnă într-un ritm plăcut și că ați și găsit măcar o melodie care sa fie pe placul vostru.

13 thoughts on “Sună a toamnă

  1. Nu stiam decat “love me like you do” . Voi salva melodiile ca sa le ascult si eu cand voi avea putin timp liber. Multumesc de recomandari

Leave a Reply

Your email address will not be published.