Un weekend în Cluj

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Cine a spus că nu se compară un City break în țară cu unul petrecut afară cu siguranță a ales foarte prost locațiile sau nu a fost la Cluj.

Știți cum zice olteanu’ când ajunge la capitală? “Civilizație, nene!” Ei bine, cam asta a fost și reacția mea constantă cam tot weekendul trecut pe care am ales să îl petrecem în capitala civilizației românești, în Cluj.

Cu părere de rău o spun, dar degeaba am intrat noi (Aradul) în alianța vestului că mai foarte avem mult pana ajungem la nivelul lor.

Primul și cel mai de efect aspect pe care l-am observat a fost faptul că lumea e foarte, da FOARTE bine îmbrăcată. Femeile și mai ales bărbații poartă trendurile cu o lejeritate care nu arată deloc că s-ar fi străduit să alcătuiască o ținută.

Al doilea și cel mai de “luat aminte” aspect se leagă de relaxarea pe care o denotă locuitorii acestui oraș. Că or fi mai bine crescuți, mai educați, sau pur și simplu nu lasă stresul cotidian să îi afecteze cât pe cei din alte zone ale țării, nu știu, dar e de bine, de foarte bine!

Nu în ultimul rând, înainte de a trece prin toată povestioara legată de acest weekend, e de lăudat curățenia și nivelul de dezvoltare la care a ajuns Clujul. Am fost foarte plăcut surprinsă de capitala Ardealului.

Unde ne-am cazat în Cluj

Dacă aveți ocazia să treceți prin Cluj și aveți și norocul să prindeți o camera liberă, trebuie neapărat să alegeți Transylvania Cowboy Cottage. Locul în sine este un muzeu. Proprietarii, din ce am dedus eu, au locuit o bună perioadă în America iar camera aceasta superbă este împânzită cu cele mai dragi amintiri ale lor. Cu atât mai mult mi se pare wow că au ales să împărtășească asta cu oaspeții lor.

Transylvania Cowboy Cottage

V-aș putea povesti până dimineață despre acest loc, dar cred că putem să ne înțelegem mai bine cu ajutorul fotografiilor.

Locul este atât de personalizat încât până și scaunul de la birou este sub formă de șa. Din păcate nu îți poți alege oaspeții, și sunt convinsă că unul din ei s-a simțit ca la rodeo încălecând-l, starea lui fiind actualmente vizibil afectată.

Când vrei să te integrezi în peisaj și ai și recuzită la îndemână
Pai nu v-am spus eu ca e superbă această locație?

Haideți sa vedem câteva detalii care pot da titlul de muzeu cu ușurință acestei căbănuțe.

Cum vă spuneam și mai sus, aici găsiți inclusiv amintirile personale ale proprietarilor, care face locul cu atât mai mult “ca acasă”. Mi se pare impresionantă deschiderea asta către oaspeții care le trec pragul.

Camera este ticsit de colecții impresionante. Aș vrea să nu împărtășesc chiar toate detaliile aici, ci să le și vedeți cu ochii voștri. Iar dacă aceste detalii vi se par surprinzătoare, sa vedeți cum e șemineul. ❤️

Nu aș da această cabană “cozy” pe nici un hotel de 4 stele. Voi reveni oricând aici cu cel mai mare drag și vă recomand și vouă această locație minunată. Conform rezervării prin Booking prețul unei nopți aici este de 160 RON/noapte pentru întreaga căbănuță. Mai mult decât rezonabil pentru ceea ce oferă, zic eu.

Unde se mănâncă bine în Cluj

Am doar 2 recomandări pentru voi, situate practic vis-a-vis una de cealaltă. De ce atât de puține? Vom afla un pic mai târziu.

Primul se numește Social Bar și vreau să vă spun ca am mâncat cel mai bun mic dejun din viața mea la ei. Recomand cu cea mai mare încredere acest local. Prețul unui mic dejun e în jur de 25 RON la care se adaugă nelipsita cafea. ❤️

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

A doua recomandare sunt Restaurantele Marty. Am înțeles că ar fi vreo 5 prin Cluj deci e practic imposibil să nu găsiți unul prin zona în care ați ajuns. Cafeaua la ei este mai mult decât bună și, pentru a ne păstra în formă pentru cele ce urmează, am mâncat un iaurt cu fructe și cereale la fel de bun.

Marty Restaurants

Aș zice să rămânem tot la capitolul mâncare, la motivul pentru care am ales Clujul ca și destinație de weekend, la ediția de toamnă a Street food festival.

Știți deja ce înseamnă pentru mine Street food festival pentru că dacă nu îmi sunteți apropiați să îmi cunoașteți pasiunile, v-am înnebunit și în social media cu de acum renumitul food truck al celor de la Smokin’Pig. ?

Titlul de cei mai buni burgeri (DE PUI) și cei mai delicioși cartofi cu parmezan, practic titlul de cel mai delicios food truck din imensitatea asta de food festival merge către Smokin’pig. Vă dați seama că am făcut 300 km de dragul lor?

Încheiem capitolul “stomăcel” cu o locație absolut genială. Se numește Samsara Chillout TeaHouse. E locul unde am băut cel mai bun ceai din viața mea. Încă de la ușă te întâmpină acest peisaj, practic se intră în ciorăpei. Locul la masă e pe jos, pe niște perne foarte confortabile. Locul e foarte relaxant și inedit și l-aș alege oricând pentru o vineri seara.

Ce vizităm în Cluj

Neapărat Gradina botanică din Cluj.

Dacă acum e relativ în ton cu vremea de afară, cred că în aprilie o găsiți în toată splendoarea ei, atunci sunt mulți magnolii, lalele și mai ales superbele zambile (florile mele preferate). În schimb, serele sunt frumoase în orice anotimp. Totuși gradina este superbă și găzduiește sute de specii de plante care ne asigură o gură bună de aer în mijlocul unui oraș destul de aglomerat.

Dacă ajungeți la Cluj trebuie neapărat să urcați și în Parcul Cetățuie.

Priveliștea e foarte frumoasă. Tot aici sus, la Pergola am băut cea mai buna limonadă și m-am bucurat de un bronz de toamnă de toată frumusețea.

Parcul Cetățuie Cluj

O sa trecem ușor în revistă 2 locuri prin care vă este practic imposibil să nu treceți luând Clujul la pas.

Podul Regina Elisabeta
Parcul Central Cluj-Napoca

Ultima descoperire în practic o zi și jumătate cât am petrecut în Cluj, aduce exces de drăgălășenie. E vorba despre Parcul de animale “Moara de vânt”. Prețul pentru un bilet este de 15 RON/adult iar pentru încă 3 RON poți cumpăra o găletuță cu porumb și morcovi din care poți hrăni animaluțele. Momentul în sine merită toți banii. O numesc “Terapie cu morcovi” și e foarte plăcută senzația când vezi cu ce bucurie și încredere alege chiar și Alpaca, faimoasa Alpaca, să mănânce din palma ta.

Ca și ieșire de weekend este locația perfectă, inclusiv cu cei mici. La iepurași aveau voie să și intre copii. Va dați seama ce făceau cu pufoseniile drăgălașe?

Tot aici mi s-a îndeplinit un vis, acela de a ma juca cu o alpaca. Nu credeam că voi avea ocazia la noi în țară. ❤️

Și dacă nu sunteți în asentimentul meu cu alpaca, cred că cea mai frumoasă fotografie făcută aici, este aceasta. Legătura dintre om și animalul sălbatic este surprinsă foarte frumos în ea.

Sper că articolul “de marți” publicat joi să fi meritat întârzierea. Îmi doresc să mă reîntorc cât de curând aici. Încă sunt multe locații de descoperit și savurat.

Ce părere aveți despre acest oraș? Aveți unele recomandări pentru următoarea vizită la Cluj?

Leave a Reply

Your email address will not be published.