Ce se află în mașina mea

Trăim în secolul vitezei și, nu vreau să par snoabă, dar eu fără mașină chiar nu aș avea cu ce sa ajung la locul de muncă. Practic deținerea unei mașini a renunțat de mult la a fi un lux și a devenit o necesitate.

Personal mă atașez destul de tare și de obiecte, mai ales atunci când e vorba despre ceva ce mi-am dorit mult. Una din dorințele astea îndeplinite e ea, Bubulina, care în data de 16.09.2017 a ajuns la mine (Mulțumesc, Andrei!).

Cei care urmăresc bloggerite, vloggerite sau mai marii influenceri din social media știu ca un mare trend îl reprezintă subiectul “Ce se află în geanta mea”. Personal, nu vad ce ar putea avea în plus o femeie față de alta, deci am decis sa schimb oarecum direcția. Și, să vă spun un mic secret, chiar vreau să știu ce aveți voi în plus față de mine sau ce considerați că mi-ar lipsi.

Înainte de a începe vreau totuși să nu ratam cea care mi-a fost BFF pe 4 roți timp de aproape 4 anișori. Faceți cunoștință cu Kitty mobilul (o sa înțelegeți imediat de ce Kitty) sau renul în timpul sărbătorilor (nu va mai faceți mașina ren dacă nu o ajută culoarea!! E hidoasa! 😁).

Și acum… meet Bubulina 🥰

Cea mai îndrăgită, apreciată și îngrijită tovarășă de cursă lungă și mai ales scurtă în cozile infernale din fiecare dimineață.

Acum că formalitățile au fost făcute, haideți să începem să enumerăm recuzita.

 • Pufoșeniile

Fie că vorbim despre multitudinea de Hello Kitty pe care le plimbam cu Kitty mobilul sau despre simpaticii emoji cu care ne-au bucurat cei de la Petrom, o femeie are întotdeauna o astfel de pufoșenie în mașină, nu-i așa doamnelor și domnișoarelor?

 • Actele

Oamenii sănătoși la cap țin în mașină doar asigurarea și vigneta. Restul mai uită și restul de acte (talonul) prin bord. Sugestia mea este sa aveți în permanență la voi buletinul, permisul de conducere și talonul și sa nu le lăsați în mașină. Recomand totuși sa folosiți o husă/mapă pentru a le păstra și proteja de factorii exteriori.

 • Roata de rezervă

Nu e ca și când aș ști să o schimb, dar măcar dacă am norocul să mă ajute vre-un domn generos, ar fi bine să o am în dotare. Oare, cricul antic o fi bun pentru așa ceva? 🤔

 • Ochelarii de soare

Aveam multe perechi, și cum mult nu poate însemna și calitate, am ajuns să am 2 perechi care fac cât 10. Pe principiul “LESS IS MORE” sau “Quality over quantity” cele 2 perechi de ochelari își fac treaba fără probleme. Am mereu lângă schimbătorul de viteze cea mai bună afacere făcută vreodată, am găsit la cei de la Fashion up o pereche de ochelari de soare de la brandul Polaroid redusa de la 400 RON la 70 RON. Au 2 ani și sunt intacți și, pe lângă asta protejează foarte bine de soarele care ne poate crea probleme uneori. Cealaltă pereche e mai mult pentru sufletul de copil, dar își mențin și ei utilitatea.

 • Spray de autoapărare?

Cei care mă cunosc știu că sunt prea diplomată și nu știu nici măcar să mă cert cu cineva. Pot să mă descurc cu o singură replică mai dură. Totuși, dacă vreți să testați o persoană, puneți-o la volan și stați în dreapta. Trăim într-o lume din ce în ce mai retardată, la propriu, și dacă Doamne ferește dă norocul peste voi și întâlniți o astfel de creatură primitivă, zic să o primiți cum se cuvine. Spray-ul l-am achiziționat din întâmplare, voiam să cheltui punctele de pe cardul de la Benzinăriile Mol și el se încadra în buget. 😅

 • Tomberon

Da, ați citit bine. Nu am o scrumieră dar am un loc destinat paharelor de cafea pe care îl folosesc și pe post de suport pentru simpaticul tomberon achiziționat din Jumbo. Costă în jur de 5/10 RON și vă ajută să păstrați curățenia în mașină, plus că, datorita capacului care se închide singur, e și foarte practic.

 • Brăduțul negru

Am încercat tot felul de mirositori de mașină dar acesta e clasicul care are și un miros puternic, de femeie puternică și bărbat la fel de puternic. Dacă ar fi sa aleg o altă culoare, ar fi brăduțul albastru. În rest, am întotdeauna fluturașii pe bord. Ca și miros, sunt slăbuți, dar ca și decor sunt simpatici. Și deh, sunt FLUTURI! 🦋🦋

 • Soluții de curățare și lavetele potrivite

Avem așa: Soluție de curățat bordul, soluție pentru suprafețe din cauciuc/plastic și soluție pentru curățat geamurile, iar la capitolul lavete sunt: laveta care trebuie să rămână întotdeauna umedă (pe care o folosesc după spălarea mașinii pentru a nu rămâne urme de stropi, în ciuda folosirii opțiunii de osmotică pentru clătirea spumei active), lavetă pentru curățarea bordului (am una tare simpatică de la Jumbo care se folosește ca și o mănușă) și clasicele lavete pentru bord și geamuri. Am și un aspirator care funcționează la bricheta mașinii dar de obicei când merg la spălătoria mea preferată, folosesc aspiratorul de acolo.

Aici vreau să vă dau un pont: Aveți MARE GRIJĂ la clătirea mașinilor după spălarea la aceste spălătorii cu fise. Într-un an m-am trezit cu 2 pete mari și albe pe plafonul mașinii pentru că nu era clătită bine și spuma activă i-a mâncat lacul. Mașina a trebuit revopsita din aceasta cauză. 👎

 • Artileria pentru zăpadă

Avem di tăte! Lopată, matură, mănușă pentru curățarea geamurilor, soluție pentru dezghețat parbrizul. Ma gândesc să îmi cumpăr și o husă care sa nu lase zăpada să îmi mai chinuie diminețile. Lanțuri, în schimb, recunosc că nu am. Din fericire iernile nu sunt atât de grele aici la câmpie, deci în ultimii ani cel puțin am scăpat de nămeții gigant.

 • Soluții de-ale mașinii

Neapărat în portbagaj am: un litru de ulei (pentru evenimente neașteptate), antigel (de obicei diluat) și soluția pentru parbriz în funcție de anotimpul în care ne aflăm.

 • Dotări indispensabile: trusă, triunghiuri, etc.

Era să și uit! Cele mai indispensabile sunt nelipsite evident: trusa medicală, triunghiurile reflectorizante, vesta reflectorizanta, extintorul și… mult curaj, e nevoie de el pentru a le folosi. Sper sa nu fim nevoiți nici eu și nici voi să le folosim vreodată! Ahh, să nu uitați că trusa și extintorul au dată de valabilitate! Ar fi bine să le verificăm din când în când.

 • Cotiera de makeup

Nu folosesc eu produse de makeup dar o cremă cum e cea de la Calvin Klein sau un parfum “de mașină” cum îl numesc eu, sunt binevenite și la îndemână întotdeauna în acest loc. Bineînțeles că pe lângă astea mai găsim și: agrafe și elastice de păr, un fond de ten, un ruj, un balsam de buze, chestii normale de ținut în mașină, nu-i așa fetelor?

 • Umbrela

Întotdeauna acolo. Am și un model tare drăguț care în exterior e neagră dar în interior e foarte primăvăratică cu mult soare și mămăruțe. De ce una, și nu două? Dacă stau să mă gândesc bine, cred ca am și una din aceea mare, care nu se închide în întregime și parcă e un pic mai rezistentă în condiții meteo extreme.

 • Paturica pufoasă

Fie că e vorba de o dimineață mai răcoroasă, că vorbim de un foc de tabără sau pur sau pur și simplu de un grătar în aer liber, paturica e indispensabilă. Sincer, mai nou o folosesc pe post de înlocuitor al unei huse care încălzește scaunul și credeți-mă, efectul e același. Tot aici aș menționa și perna pentru gat, e mereu acolo, dar am folosit-o foarte rar.

Cred că am cam enumerat principalele dotări/personalizări pe care le-am adus bubulinei. Dacă e ceva e îmi lipsește v-aș fi profund recunoscătoare pentru sugestii.

O să închei totuși într-o atmosferă mai amuzantă. Dacă cu mititelul Opel am dus: măsuța din sufragerie (din parbriz în parbriz), bradul de Crăciun, să știți că nici Seatul nu a scăpat ușor. Am cărat dita mai salteaua de 160×200, evident bradul de Crăciun, dar cel mai de preț pasager diametral opus, adică mult mai mititel a fost ea, Daya.

Sper că v-a plăcut articolul de astăzi și că am revenit oarecum la clasicele articole care au și content, nu scrise doar de umplutură. Și ca să vedeți cât de mult prețuiesc eu lucrurile, aici am niște poze de când am luat mașina în care, de dragul ei, am purtat un tricou cu “Dragoste la prima cheie“. ❤️🚘

Pentru doritori, tricourile le găsiți la O pasiune ce ne leagă.

Weekend cu mult soare și fără evenimente în trafic!

17 Comments

Add Yours
 1. 4
  Gio

  Încă nu-s șofer și nici nu știu dacă sunt pregătită pentru a conduce in Bucuresti. Deocamdată ma folosesc de bicicleta și taxi. O mașina este întradevăr o necesitate in multe situații.

 2. 5
  Simona Danciu

  Haha, super tare articolul, frumoase accesorii si frumoasa masina ! Abea astept si eu sa imi achiziționez masina personală si sa va arat si eu ce lucruri o sa am in masina ! Pana atunci insa trebuie sa ma mobilizez sa iau permisul :)))! Mi-ai înseninat ziua cu articolul tau . Felicitari

 3. 8
  Anca

  Ohoo, chiar ai de toate. Eu nu sunt asa preventiva, imi pun doar haine pentru ca cea mica are rau de masina, ii pun schimburi ei si mie, prosoape, servetele etc.

 4. 10
  Georgiana

  Si noi avem o gramada de lucruri in masina. La un moment dat am avut cani pentru ceai, biscuiti si ciocolata, palarie si caciula, furculite de plastic, haine si o pereche de incaltaminte… Pe langa tot ce ai mentionat tu in articol 😂

 5. 13
  Simona

  Ce interesanta e postarea aceasta!!! Pernute colorate, fluturasi, parfum.. la tine in masina e multa culoare si veselie! Imi place mult! Eu am 2 broscute in masina. 😍😂

Leave a Reply

Your email address will not be published.