Manichiura semipermanentă acasă

Da, ați citit bine, m-am apucat și de activitatea asta. Singurul motiv pentru care fac asta, este lipsa timpului. În rest, aveți și aici pe blog operele Loredanei care sunt imbatabile. Așa că dacă nu aveți răbdare, îndemânare sau pur și simplu nu vă pasionează această activitate, va îndrum în continuare spre Nails by Loredana Gavrila.

Dacă sunteți în schimb veșnic în criză de timp, vă încurcă programul de la job și mai ales dacă stați bine cu răbdarea și îndemânarea, haideți să stam puțin de vorbă. O să menționez pe rand produsele de la Cupio, pe care le-am achiziționat când am decis că vreau să fac asta acasă, urmând ca mai apoi să enumăr pașii pe care îi parcurg eu în realizarea manichiurii semipermanente.

De ce Cupio?

Îmi spunea cineva o dată: “Eu sunt prea sărac ca să îmi cumpăr lucruri ieftine” invocând bineînțeles calitatea care e primordială în fața cantității. Nu o dată mi-am amintit de vorbele acestea și mare dreptate a avut. Încerc să țin cont de ele cât de mult pot. Ștefi, mulțumesc pe această cale!

Ce am cumpărat?

 • Lampa UV – indispensabilă pentru manichiura cu ojă semipermanentă. Puteți alege și o lampa obișnuită dar diferența o spune timpul și de această dată. În timp ce la o lampă normală timpul de uscare e de 2 minute, la cea led e de 30 secunde. Un alt avantaj este dimensiunea, mică și ușor de depozitat.
Preț: 149,90 RON
 • Cleaner – la fel de indispensabil ca și lampa în realizarea manichiurii cu ojă semipermanentă. Veți afla mai târziu unde, când și cum îl folosim.
Preț: 12 RON
 • Instrumentul pentru îndepărtarea cuticulelor – îl folosesc atât la îndepărtarea acestora de pe suprafața unghiei, cât și pentru îndepărtarea ojei semipermanente (capitol care îmi cam dă de furcă deocamdată)
Preț: 25 RON
 • Forfecuța pentru cuticule – Poate ca nu e tocmai indicat sau sănătos sa facem asta dar credeți-mă, există o diferență considerabilă între cum arată unghiile mele acum și cum au arătat prima dată fără ajutorul ei. O folosesc doar în cazuri de exces deranjant vizual, încerc să nu abuzez de ea, dar consider ca trebuie să o aveți.
Preț: 35 RON
 • Oja semipermanentă – 3 la număr: base gel, oja propriu-zisă și Top coat, practic cum este recomandat în cazul oricărei manichiuri. Eu am început cu un fel e nude ca și culoare pentru a nu face atât de vizibile eventualele stângăcii. Oricum deja am prins curaj și am cumpărat și o culoare mai pigmentată.
Preț variabil: 25 RON – 45 RON
 • Clipsuri & șervețele deja îmbibate cu “acetonă” – Da, sunt comodă, dar v-am spus că toată ideea e să scurtez și timpul. Cleștisorii mă scutesc de pregătirea foliei iar șervețele deja îmbibate cu soluția de îndepărtare a ojei semipermanente, fac exact același lucru.
Preț clipsuri: 30 RON (găsiți și cu 19 RON)
Preț șervețele: 20 RON (200 buc)
 • Ulei pentru cuticule – momentul preferat, când finalul capătă contur, unul frumos cu miros de migdale. Găsiți desigur și alte arome.
Preț: 8,9 RON
 • Cutiile de depozitare de la Cupio – Un cadou recent și mult dorit. Fiind fana brandului, au venit exact la fix. Sunt absolut superbe și le-am umplut repejor.

Pașii de parcurs în realizarea manichiurii cu ojă semipermanentă

 1. Curățarea unghiei și pilirea suprafeței cu un buffer doar cât sa îi ia luciul și uniformizăm suprafața acesteia
 2. Împingerea cuticulelor și îndepărtarea lor (nerecomandată dar de mine practicată)
 3. Curățarea suprafeței unghiei cu o dischetă demachianta îmbibată cu soluția de curățare (Cleaner)
 4. Aplicarea bazei și uscarea în lampă în funcție de tipul acesteia, 2 minute sau 30 de secunde
 5. Aplicarea culorii și uscarea în lampă. Eu aplic doar o dată culoarea pentru ca îmi plac sa fie cât mai aproape de unghiile naturale, dar am auzit că 2 straturi sunt recomandate.
 6. Aplicarea top coat-ului. Aici m-am distrat pe cinste vânzând că în lampă e fosforescent și îmi arată toate defectele și stangaciile operei mele.
 7. Neapărat curățarea cu cleaner. Nu vreți să vi se lipească toate firiselele de praf, scame & so on. Cleanerul se ocupă de a vă feri de asta.
 8. Uleiul de cuticule. Relaxarea e final.

Cum îndepărtăm oja semipermanentă?

Teoretic prin poziționarea unor discrete demachiante îmbibate cu soluția de curățare a ojei semipermanente (NU Cleanerul de mai sus, e o altă soluție) și fixarea lor cu folie de aluminiu. Așteptăm 10 minute și apoi împingem oja cu ajutorul acelui dispozitiv de îndepărtare a cuticulelor.

Eu folosesc clipsurile și șervețelele deja îmbibate cu soluție dar se pare ca 10 minute nu au fost suficiente și am avut de muncit cu pila destul de mult. Sper să fie mai bine data viitoare.

La final ma întorc puțin la minunatele cutii de depozitare pe care am ales și sa le folosesc pe post de decor. Ce ziceți? Se încadrează în peisaj?

P. S. Urmăriți ofertele celor de la Cupio. Așa am reușit eu să cumpăr majoritatea produselor într-un kit (lampa, cleaner, baza, 1 culoare și Top coat, 2 pile) la prețul de 250 RON. Am prins și o ofertă în care prețul unei culori era de 25 RON și nu 45 RON iar la cumpărături de peste 65 RON, transportul a fost gratuit.

16 Comments

Add Yours
 1. 2
  Georgiana

  Eu nu prea am indemanare sau talent, dar as incerca si eu manichiura semi permanenta acasa. Macar asa stiu ca nu o sa mai am batai de cap 😊

 2. 3
  Oana-Alexandra

  Am avut o perioada in care mi-am facut si eu unghiile acasa. Recunosc, nu aveam produse asa profi, foloseam acele oje semi de tip 3 in 1, nu ma complicam prea tare. Lipsa timpului m-a determinat sa merg la salon totuși

 3. 15
  Rokolla

  Chiar sunt de parere ca Cupio este unul din brandurile de top si am foarte mare incredere in produsele lor. Nu stiam ca au si ei kit-uri asa de accesibile. Am sa urmaresc si eu site-ul

Leave a Reply

Your email address will not be published.