Start BLOGMAS – Târgul de Crăciun de la Viena

Woohooo! Începem luna de foc din unul dintre cel mai îndrăgite târguri de Crăciun din Europa, din tărâmul poveștilor cu beculețe, Wien Christmas Market. 🎅

Am păstrat acest subiect pentru data de 1, prima zi de BlogMAS dintre cele 25 de zile cu articole crăciunistice, pentru că este și cel mai frumos târg de Crăciun văzut vreodată. Tot cu această ocazie, vă urez și tradiționalul “La mulți ani!” cu speranța că vom avea o țară din ce în ce mai educată și mai aliniată cu normalitatea.

Târgurile de Crăciun de la Viena au cu adevărat o tradiție seculară. Primele evenimente de acest fel datează din Evul Mediu. În anul 1298 Albrecht I le-a oferit cetățenilor Vienei privilegiul de a organiza în luna decembrie un târg numit și “Krippenmarkt”. De atunci, atât forma de organizare cât și frecvența acestor târguri s-au schimbat considerabil. Astăzi, peste 20 de târguri oficiale de Advent oferă un sortiment vast de obiecte de sezon și gustări delicioase.

Târgul de Crăciun Vienez

Târgul de Crăciun Vienez din față Primăriei orașului Viena este o atracție de neratat pentru aceia care își doresc să intre în spiritul sărbătorilor de iarnă. Fundalul unic oferă târgului un șarm aparte, iar aromele delicioase atrag toți vizitatorii într-o atmosferă de sezon. În interiorul primăriei, la parter, este o zonă amenajată pentru cei mici, unde pot învăța să facă fursecuri sau lumânări. Vinerea, sâmbăta și duminica ai ocazia de a participa la concerte de colinde cu intrare liberă, susținute de coruri internaționale. 

Lăsați-vă învăluiți în atmosfera de sărbătoare îmbibată cu arome de turtă dulce, vin fiert și castane coapte. Ce am găsit la târg:

  • Raiul turtelor dulci, al vinului fiert cu aromă de scorțișoară, fântânile de ciocolată și multe preparate tradiționale specifice zonei și perioadei din an în care ne aflăm.
  • Decorațiuni pentru împodobit brăduțul cât în 10 Magazine Jumbo
  • Un patinoar pentru cei mari și unul pentru cei mici. Ce este cu adevărat deosebit este felul în care este amplasat patinoarul destinat adulților, și anume printre copaci.
  • Decoruri Craciunistice și instagramabile
Lângă faimosul copac cu inimioare
  • Căsuțele cu scenete crăciunistice, fiecare cu melodia ei. Pentru a o asculta era suficientă apăsarea unui buton. Erau în jur de 10 astfel de căsuțe. Vă dați seama că le-am pornit pe fiecare? Adevărul este că mă bucur de toate mai mult decât un copil. ☺️
  • Deja binecunoscuta mea pasiune, roata din toate orașele, parcurile de distracții 🎡
  • Ieșind puțin din tărâmul ăsta de poveste, am găsit o altă atracție destinată turiștilor, plimbarea cu trăsura.
  • În jurul Târgului de Crăciun de la Viena și vitrinele magazinelor au îmbrăcat hainele de sărbătoare.

Viena găzduiește mai multe târguri de Crăciun, dar cel mai impresionant rămâne cel despre care am discutat mai sus. Tot în apropierea acestuia, cumva în spatele operei, am găsit și un Târg de Crăciun caritabil.

O să incheiem prima zi de BlogMAS cu un alt târg de Crăciun renumit, cel amplasat în fața Palatului Belvedere. Ca și căsuțe, cam toate oferă aceleași produse, servicii. Ca și decorațiuni, se întrec unele pe altele.

Bradul din săniuțe în care nu am mai reușit sa intru pentru că ȘI aici era coadă

În speranța că am început cu dreptul acest mini proiect numit BlogMASS, vă invit să – mi fiți alături pe parcursul celor 25 de zile de articole Craciunistice. Aștept cu drag și comentariile voastre, la fel și criticile (constructive bineînțeles).

Apropo, as zice că e mai interesant dacă desfacem calendarul de advent împreună, decât sa fac un articol despre acest subiect. Anul acesta am ales unul de la Douglas cu produse de makeup, cel puțin așa îl numesc ei.

Deci, BlogMAS – ziua 1, calendar advent – ziua 1:

Vă pupă Craciunița de serviciu! 🤶

Sursă informații despre Târgul de Crăciun de la Viena: www.austria.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *