BlogMAS (Ziua 22) – Din suflet pentru oricine

Am pornit cu teamă în conceperea unui articol pe acest subiect. Dificultățile întâlnite pe parcurs în schimb, m-au motivat să continui cu și mai multă hotărâre.

Lansăm provocarea “Din suflet pentru oricine” tuturor bloggerilor, vloggerilor, celor care duc lipsă de inspirație pentru contentul lor, dar mai ales își doresc să facă fapte bune. Credeți-mă, veți primi întotdeauna mult mai mult înapoi pe alte planuri, iar satisfacția dăruirii e pe măsură.

Mi-am dorit în acest an să iau contact direct cu persoanele care au nevoie de o mâncare caldă, un pachețel, în această perioadă în care se presupune că suntem mai buni, mai darnici. Știu, e trist că nu o facem mai des și nu din an în Paște, dar promit să repet acțiunea și în zilele obișnuite.

Am pregătit așadar mai multe pachețele, pe care alături de ajutoarele lui Moș Crăciun am pornit să le împărțim celor nevoiași prin oraș. De ce această idee? În primul rand pentru că nu îmi permit sa finanțez un întreg orfelinat, azil, etc. și în al doilea rând pentru că mi-am dorit să iau contact cu impactul emoțional, fie el bun sau mai puțin bun.

Primul impediment de care m-am lovit a fost găsirea persoanelor, am luat chiar și străduțele la verificat, asa că am împărțit operațiunea pe parcursul a mai multor zile.

Impresii după prima zi “Din suflet pentru oricine”

Pro: Am văzut oameni care aveau nevoie de o mâncare caldă și care au primit-o cu ochii în lacrimi. E emoționant momentul până și acum, când descriu aceste trăiri.

Contra: Fie el și BlogMAS, fie și încalcarea principiul conform căruia nu voi posta vreodată negativisme aici, nu îmi mai doresc să tac. Am văzut, chiar la Târgul de Crăciun, după ce împărțisem un pachețel unui domn care se grăbea sa îl mănânce, doi indivizi ai Aradului (un el și o ea, ca domni nu se cuvine să îi numim) care țipau la cei doi reprezentanți de la Politia locală să adune boschetarii din zonă, mai că îi bruscau pe aceștia. Au stricat evident și atmosfera crăciunistică creată de colindele care se cantau pe scenă. Singurii boschetari știm cu certitudine că sunt doi, un el și o ea, că pe restul nu i-a văzut nimeni. Mă tot întreb, ce caută oamenii cu atâtea frustrări cumulate la Târgul de Crăciun?

A doua tentativă am decis să o avem în timpul zilei. Gradele din termometre au fost favorabile și ele.

Impresii după a doua zi “Din suflet pentru oricine”

Pro: În primul rand am avut elfi cu mine de această dată, spiridușul frățior aici de față. Vă îndemn și pe voi, părinții, să îi luați pe cei mici și să îi învățați să dăruiască, să ia parte la bucuria creată de acest gest.

Am întâlnit și de această dată niște ochi superbi, albaștri și înlăcrimați. Am întâlnit OAMENI, pentru că știu să spună mulțumesc în cel mai sincer mod cu putință. Nici nu aveți idee ce puternic și hrănitor pentru suflet este un moment de acest gen. Vă îndemn doar ca atunci când vedeți un om care cere bani pentru mâncare, să intrați într-un fast food apropiat și să îi cumpărați un meniu cald. De ce? Pentru că merităm o lume mai bună.

Contra: Am găsit și de această dată cu greu oamenii nevoiași, a fost o plimbare de aproximativ 2 ore cu mașina prin oraș. După 2 ore găsisem 5 persoane și venind spre casă oarecum dezamăgită, am văzut un domn nevoiaș. Am tras cât am putut pe dreapta și am lăsat mașina cu avariile pornite. În alergarea mea după domnul menționat s-a și trezit un alt frustrat de pe marginea drumului să țipe: “FAINĂ PARCARE!” Din fericire n-am avut timp decât să îi răspund cu “Stați puțin!” și am alergat după ochii albaștri, care au trecut prin câteva veacuri bune și căruia până și mersul îi trăda condiția.

Într-o lume plină de frustrați, haideți să răspundem cu bunătate.

Restul de pachețele le voi împărți mâine. Nu mă las până nu duc la bun sfârșit acest mini proiect. Doar stați de vorbă cu o blondă, una ambițioasă rău!

Lansez provocarea și către voi, fiecare cititor căruia vă și mulțumesc pentru timpul alocat articolelor mele!

Faceți o bucurie unui om nevoiaș. Nici nu contează ce puneți în pachețel. Gestul de a face o burtica fericită, vă va face și pe voi fericiți. 🙂

Desfacem și azi calendarul de advent de la Douglas. De data aceasta am găsit un primer pentru ochi.

P. S. Acest articol are ca și scop îndemnul adresat tuturor de a face o lume mai bună, mai umană, și nicidecum o laudă a dăruirii. Ideea principală este provocarea lansată celor din online, marilor influenceri care cu siguranță au un cuvânt mai sonor decât al meu în această promovare a acțiunilor “Din suflet pentru oricine“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *