BlogMAS (Ziua 23) – Rețeta faimoșilor braduleți

Cam toți apropiații din jurul meu au gustat deja din faimoșii braduleți, desertul nelipsit din casa noastră la fiecare Crăciun.

Practic e vorba despre doar un salam de biscuiți, dar forma sub care e prezentat, îi dă un aspect deosebit. Și să vă spun un mic secret, sunt buni doar acum, în perioada sărbătorilor de iarnă. Fiind amatoare de acest desert al copilăriei, am încercat să îl facem și cu alta ocazie, dar rezultatul a fost dezamăgitor. Magia asta care învăluie sărbătorile de iarnă influențează în mod direct gustul acestui “dulce care creează dependență”.

Rețeta o împart cu voi, forma din păcate nu. Nu pentru ca nu mi-aș dori, ci pentru că e moștenire de familie, pe care nu am mai găsit-o în comerț. Dacă o găsiți pe undeva, va rog sa îmi dați de veste.

Ingrediente:

  • 500 gr. biscuiți simpli
  • 200 gr. zahăr praf
  • 150/200 gr. unt (80% grăsime) sau Rama
  • 2 pliculețe de zahar vanilinat
  • 1 esență de rom
  • 2 linguri (mari) de cacao
  • 100 gr. de nucă măcinată
  • Albușul de la 2 oua bătute spumă

Într-un vas adăugați zaharul praf, biscuiții măcinați (cu mașina de tocat carne îi face mama), nuca măcinată și untul (sau Rama în cazul nostru).

Și acum… Spor la frământat!

Separat, bateți albușul de la 2 ouă pana se face spumă. Adăugați apoi cele 2nlinguri de cacao și esența de rom. Dacă e o esență de rom mai slăbuță, puteți adaugă 2 sticluțe.

Amestecați pana ajungeți la acest stadiu.

Amestecați biscuiții frământați cu amestecul de albuș bătut spumă. Și.. Spor la frământat din nou!

După tot efortul depus, rezultatul trebuie să arate exact așa.

Ajungem și la partea negăsită, secretul bucătarului putem să o numim, forma de braduleți. Tapotați forma de brăduț (dacă aveți norocul să o găsiți) cu zahăr praf, după care umpleți forma cu amestecul frământat.

Pont: Dacă aveți probleme cu formele, oricare ar fi ele, adică nu ies formele exacte din cauza zahărului, curățați forma cu vârful unui cuțit din când în când.

Rezultatul este pe măsură așteptărilor atât din punct de vedere estetic, cât mai ales în privința gustului. Vă propun 2 forme de prezentare. 🎄😋

Calendarul de advent pentru data de 23 a ascuns încă un burețel pt. machiaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.