O altă zi la Budapesta

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Am tot stat pe gânduri dacă să mai încep sau nu acest articol promițându-mi că mă bucur cum se cuvine de acest concediu, dar n-am putut să mă abțin. Vom avea astfel acest articol, ultimul de călătorie pe 2019, și încă un articol cu impresiile lăsate de această lună de foc datorată BlogMASului dar și cu retrospectiva anului 2019 și aspirațiile pentru anul 2020.

Ce am făcut într-o zi la Budapesta?

O zi care de fapt a început undeva la ora 14 pentru că ne-am organizat mai greu cu plecarea, schimbarea banilor, vigneta, motorină, etc. Cei 260 km de la Arad la Budapesta i-am parcurs în aproximativ 3 ore dar am avut avantajul că la ei ora noastră 15:00, e de fapt ora 14:00.

În primul rând am ținut neapărat să urcăm la Citadella pentru prima dată în viață. Drumul greu (scări + urcat pe un drum relativ abrupt, deci doamnelor FĂRĂ TOCURI), dar atât de benefic după mesele de sărbători! Priveliștea îți cam taie respirația, trebuie să recunosc. Și dacă vântul ne-a tăiat-o și la propriu, am avut parte și de câteva raze de soare care să mai îndulcească atmosfera.

Plimbarea scurtă dar la pas pe străzile din Budapesta, ne-a făcut să descoperim un oraș efectiv superb, dar ne-a și lăsat câteva obiective turistice de atins la o vizită ulterioară. Vă las și pe voi să admirați unele din ele.

Obiectivul numărul doi, pasiunea numărul 1 când vine vorba de vizitat, faimoasele roți (pornite de la London Eye, și transmise mai departe ca “Budapest Eye“, “Bucharest Eye”, etc.). Prețul pentru 4 rotiri complete pentru un adult este de 3000 FT, echivalentul a 10 euro. Mi s-a îndeplinit așadar încă un vis, la final de 2019.??

Înainte de a trece la ultimul obiectiv din această jumătate de zi, vreau neapărat să menționez că am mâncat cel mai bun burger din afara țării la The Selection Bistro. Nu îi ocoliți dacă ajungeți pe străzile lor în căutarea unui loc unde se mănâncă bine în Budapesta.

Obiectivul cu nr. 3 este faimosul târg de Crăciun, care probabil va rămâne deschis pana la începutul anului 2020. Nu înțeleg de ce la București l-ar fi închis deja. Cred că trebuia gestionată altfel locația revelionului astfel încât bucureștenii să se poată bucura de aceste zile libere și în cadrul târgului de Crăciun. Revenind la oile noastre, Târgul de Crăciun din Budapesta s-a dovedit a fi mai aglomerat decât cel de la Viena în plin sezon, dar nu se ridică la același nivel. Personal rămân la ideea ca locul 1 îl merită Târgul de Crăciun din Sibiu iar pe locul doi e cel de la Viena, dar poate că sunt și puțintel subiectivă. Să vedem deci mici frânturi din ceea ce oferă Târgul de Crăciun din Budapesta.

Ca și concluzie de final de articol turistic, m-aș întoarce oricând la Budapesta pentru că este un oraș superb care mai are multe locuri de explorat dar nu neapărat pentru Târgul lor de Crăciun. Lăsăm restul de obiective undeva pe o listă care se vrea a fi bifată, mulțumindu-vă pentru timpul alocat acestui articol. Orice distribuire a acestuia, m-ar ajuta enorm.

Vă mulțumesc încă o dată și ne auzim undeva pe luni/marți cu un ultim articol pe 2019, urmând să reluam cele doua articole săptămânale încăpând din 07.01.2020.

Vacanță/concediu plăcut în continuare, iar celor care sunteți pe poziții și în aceasta perioadă, mult spor la muncă! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.