Back to work 2020

De 2 ori pe an, colegii clasei muncitoare împreună cu mine, suntem afectați de șocul revenirii la un program strict, mai exact de întoarcerea la locul de muncă după concediu. Norocoșii kinderi se pare că mai au o săptămână de leneveală la dispoziție, așa că profitați la maxim de ea!

Cum facem întoarcerea la job după concediu mai suportabilă?

  • Cafeaua cu colegii – E modalitatea perfectă de a vă reintra în ritm și de a începe ziua cum se cuvine. Pun pariu ca sunt unele povești amuzante din timpul concediului care vă vor descrieți fruntea greu încercată de trezirea matinală.
  • To do list – Dacă ați încheiat anul așa, poate că ar fi bine ca înainte să vă atingeți de orice, să vă faceți un plan pentru întreaga zi, sau pentru următoarea perioadă. În acest fel nu veți fi copleșit/ă la un moment dat de multitudinea de informații care cu siguranță se adună și veți face față cu brio acestei zile/săptămâni de după concediu.
  • Ora de recuperare – Luați-vă o jumătate de ora/ o oră pentru verificarea e-mail-urilor, a sarcinilor restante astfel încât să ajungeți la zi cu acestea, înainte de a va apuca de sarcinile noi.
  • Un prânz departe de birou – Cel mai probabil la ora prânzului veți avea deja un cumul de informații care au ajuns la voi, deci e cel mai indicat ca prânzul să îl luați cât mai departe de birou/locul efectiv de muncă, astfel încât detașarea sa fie cât mai realizabilă.
  • Faceți-vă planuri pentru restul zilei – Un film, o cafea alături de prieteni, o nouă activitate, cum ar fi sala de fitness, fac întoarcerea la muncă mult mai suportabilă. Și dacă ne legăm de sport, aș zice că mesele de sărbători se cam simt, nu-i așa?
  • Părăsiți locul de muncă la sfârșitul programului – Vă amintiți oboseala din decembrie? Nu vreți sub nici o formă sa reveniți la ea din primele zile iar statul peste program în aceste zile critice nu este deloc de ajutor.

Sper ca aceste mici sfaturi să vă fie de folos și că veți avea un an fructuos în privința jobului, dacă tot face subiectul acestui articol.

Vă urez deci, un 2020 plin de împliniri pe plan profesional!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *