Aradul, prin împrejurimi

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Știm cu toții că dacă vorbim de activități de weekend, Aradul ca și oraș e oarecum limitat din această privință. O duminica de ianuarie… Ce să facem? Ce să facem?

Mergem în vizită la vecinii de peste graniță. Și nu pentru că ar avea ceva mai wow, ci doar pentru a ne bucura de ceva nou și relativ aproape de casă.

De cum trecem granița pare că vorbim de două lumi diferite. Nu vreau să par snoabă dar e lesne de observat diferența dintre casele de la noi (unele chiar și fără ferestre!) și cele de la ei, unde pare că s-a dat tonul viluțelor sau a caselor pe sol, dar mult mai îngrijite și mai moderne.

Prima oprire? Deja binecunoscuta Cetate Medievală din Gyula și Bastionul Cetății. Spun binecunoscută pentru că dacă îmi urmăriți articolele, am mai vorbit pe îndelete despre obiectivele turistice din Gyula. Aici ne-au întâmpinat drăgălașeniile frumos colorate cu care ne-am întâlnit și în toamnă.

Ca și atmosferă, am scăpat de agitația din oraș, e extrem de relaxant. Au o zonă pietonală care pun pariu că e mult mai interesantă atunci când magazinele sunt deschise. Cred ca imaginile descriu perfect atmosfera din Gyula.

Pe malul Crișului ne-am întâlnit cu suratele celor de lângă cetate. Chiar mi-a părut rău că nu am avut ceva să le dau de mâncare. Păreau tare prietenoase.

Curățenia e un alt punct forte al lor, pe care nu am cum să nu îl punctez. Priviți pietonala lor. E dublă față de cea din Arad. Și Gyula nu este un oraș! Tot aici am găsit și un telefon public care nu părea bătut de soartă, deci posibil să și funcționeze.

Și, ca de fiecare dată când ajungem pe undeva, bifăm și câte ceva de mâncat. Am găsit acest local evitând faimosul Hamburger Bar din 2 motive: 1.Era foarte aglomerat și 2. Mirosea foarte tare a mâncare înăuntru. Per general, nu ne-a părut rău de această alegere. Am mâncat un burger de pui extrem de bun. Nu am înțeles de ce nu am primit și cartofi prăjiți dar poate simțeau ei că avem niște kilograme în plus de pe la Crăciun. ? Ca idee, prețul unuia e undeva la 25 RON.

A fost o după amiaza perfectă și cu siguranță vom reveni aici și când va fi mai cald pentru că de data aceasta Cofetaria Centenară era închisă. ☹️

O săptămână ușoară!

Leave a Reply

Your email address will not be published.