Vizitati gradina zoologica din Szeged

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Am început acest articol cu un îndemn încă din titlu deoarece vă garantez că acest loc merita toată lauda care urmează.

Am început (cam de anul trecut cu precădere) să mă bucur de orice, de un pix primit cadou, de un zâmbet, de o vorbă bună, printre altele și de timpul liber pe care cu greu îl mai am. Așa că, profitând de weekendul care tocmai s-a încheiat și de poate cel mai cald 1 februarie, am mers la Szeged, la gradina zoologică ca și atracție turistică principală.

Prețul pentru un adult a fost de 2800 HUF, echivalentul a 40 RON ai noștri, dar vă promit eu ca cele car urmează fac sa merite toți banii. Aici aveți și toate tarifele pentru cei interesați.

Primii ppe lista celor mai îndrăgiți din această grădină zoo sunt pinguinii. Sunt efectiv adorabili. Pun pariu ca cineva ar sta precum copii mici cu nasul lipit de sticla prin care îi putem admira, nu-i așa Carina?

Maimuticile, ghepardul, girafele… Sunt pasaje parca desprinse din obiectivul unui fotograf profesionist. Nu, tigrul n-a fost prea încântat de Huaweiul meu.

Trecem la cel mai îndrăgit spațiu destinat exclusiv frumoasei familii de lei. Puiul este absolut adorabil, jucăuș și neastâmpărat. Reacțiile lor ca și părinți vigilenți la orice mișcare a puiului, ar trebui să le dea de gândit unora.

https://youtu.be/kpdr0YIy3QY
https://youtu.be/pVOWBcn9xOs

Gradina zoologică am străbătut-o în proporție de 90% în aproximativ 3 ore. Curățenia găsită aici este exemplară. În minim 20 de locuri se găsește și câte o toaletă. În zona destinată doamnelor este și o încăpere unde se pot schimba bebelușii. E chiar o lecție pe care ar fi interesant să o învețe și ai noștri. De asemenea, reprezintă un loc excelent de a scoate copiii la plimbare. Chiar aveți ce vedea.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

După cușca leilor, o alta zonă de spectacol, este bazinul focilor. Îngrijitoare le verifica cu atenție toate cele 4 aripioare, le-au făcut chiar și masaj, le-au hrănit și s-au jucat cu ele spre deliciul publicului. Aici aveți și un scurt filmuleț cu ele.

https://youtu.be/KXrkrtm9XMA

O să închei prezentarea grădinii zoologice cu un alt pui, unul de elefant de această dată, care se chinuia și el ca și mine să mănânce o crenguță. Se pare ca nu doar eu mă luptam cu foamea. ? GLUMESC! Fusesem de 2 ori la elefanți pentru că prima dată îi prinsesem la ora mesei și nu erau afară. Am fost foarte plăcut surprinsă de mediul creat acestora, relativ umed, ținut sub control cu ajutorul suflantelor montate în mai multe colțuri ale încăperii. FELICITĂRI!

Chiar mă gândeam că nu știu dacă e un loc unde as reveni de n ori, dar o dată pe an, ca și activitate de weekend, cu siguranță e o variantă calitativă și educativă de petrecere a timpului liber.

Și dacă tot am fost la Szeged, n-am putut să nu trecem și prin centrul lor pietonal. Iar dacă aparatul dentar îmi cam dă de furcă în privința alimentelor pe care le mai pot mânca, o prăjiturică tot se pliază pe situație. Clădirile art nouveu fac deliciul zonei pietonale.

Încheiem articolul în dulcele stil clasic, sau mai bine zis cu gustul dulce lăsat de vizitarea acestui orășel din țara vecină.

Îl recomand cu căldură, mai ales că nu am ajuns și la zona bazinelor, un alt motiv pentru a reveni aici, pe lângă meciurile de hockey care mi se par interesante de văzut.

V-am pupat! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.