Sunete

În aceste zile de izolare forțată, mi-a venit un colețel tare simpatic. Și, plimbând trollerul cu pricina dintr-un loc în altul (ca deh, carantină totală), am realizat că sunt unele sunete care ne trezesc diferite emoții, amintiri, senzații. Și dacă tot avem un articol cu mirosuri care ne trezesc aceste senzații, haideți sa facem unul și cu sunete.

1.Roțile unui troller

Dacă tot am o pasiune greu de stăpânit când vine vorba de poșete, va prezint trollerul cu numărul 4, cel mai copilăresc, cel mai iubibil și cel mai nou din colecția mea. Doar e cu Alpaca! Și, cum toată treaba asta cu izolarea ne tine acasă, fac niște excursii frumoase din dormitor în sufragerie. De fapt auzitul roților, ma trimite cu gândul foarte departe, în toate concediile, zborurile și destinațiile posibile. Oriunde, numai acasă nu!

2. Pulverizatul parfumului pe corp

Apropo de asta, încercați ca atunci când pulverizați parfum pe corp, să fie chiar după duș, accentuează mirosul. ❤️

Ideea de pulverizare a parfumului mi se pare ca acordă un plus de încredere în sine. Unde mai pui că, dacă este și unul care să vă fie pe plac, urcă senzația de femeie puternică, invincibilă la un alt nivel.

3. Ciripitul pasarelelor în luna Martie

Lăsând la o parte frustrarea de a fi nevoiți sa ne izolăm, începând din luna martie, pe mine ma trezesc și pasarelele (după cele de la alarma telefonului). E chiar sentimentul de primăvară, de natură trezită la viață, cel care mi-l provoacă aceste sunete.

4. Mingea bătută în fața blocului sau în curtea școlii

N-am fost tocmai cea mai feminină versiune a unei fetițe, de aceea acesta sunet, pe lângă dragostea secretă față de fotbal, îmi amintește și de copilărie, de zilele la rând când jucam “pătrațica” (cei din Micalaca știu despre ce vorbesc) sau orice alta activitate care presupunea pase cu mingea de volei. Cea de fotbal îmi avariase rău un picior, am impresia ca mi l-a și învinețit.

5. “Proprietarul autohevulului cu numărul e înmatriculare XYZ este rugat să se prezinte în parcare”

Nu este tocmai ceea ce îți dorești să auzi, dar în aceste zile de izolare, interiorul meu plânge după cumpărăturile la Mall și aștepta cu NERĂBDARE livrarea de la Tezyo. Asa ca, singurul sunet pe care îl pot asocia cu microbul numit cumpărături, este acesta. 😅 Nu vă lipsește agitația asta? Străzile sunt chiar deprimante în aceste zile.

6. Trosnitul lemnelor din sobă/șemineu & scârțâitul zăpezii sub ghetuțe

E copilărie, e bucuria de copil când vede zăpada, bucurie manifestată la orice vârstă. Fiind născută iarna, am o afinitate pentru acest anotimp și, în ciuda frigului cu care nu sunt tocmai prietenă, aceste 2 sunete ma duc cu gândul instant la cea mai frumoasă lună din an.

7. Melodia preferată

Știți senzația aceea când auziți primele sunete și ghiciți imediat melodia? Una care vă aduce instant zâmbetul pe buze? Asta îmi provoacă auzirea acesteia oricând sunt la volan, la cumpărături sau pur și simplu pe canapea, un zâmbet de copil fericit.

8. Clopotele mănăstirii

Rămânem în sfera acesta muzicală, dar vorbim de una mai aparte. Aici pot spune cu toată tăria, că locul meu preferat din lume, cel în care merg și când sunt cea mai necajită dar și cel în care merg când sunt cea mai fericită, este Manastirea Hodoș-Bodrog. E locul care îmi dă o liniște inexplicabilă, o bucurie interioară greu de atins din alte motive. Ei bine, clopotele mănăstirii sunt cele care îmi aduc aceste trăiri chiar și de la distanță.

9. Lătratul cățelului

Când ai un patruped care îți este foarte drag și te cunoaște de la sute de metri chiar și după sunetul motorului mașinii, lătratul lui (ei în cazul de față) mă face să alerg cu bucurie către locul unde mă așteaptă dând din codiță. Aici doar iubitorii de animale îmi pot înțelege bucuria.

10. Vocea bunicii de la celalalt “capăt al firului”

Am lăsat sunetul cel mai de preț pentru finalul articolului. Discuțiile din fiecare dimineață purtate cu bunica îmi fac ziua să înceapă cu bucurie. Doar nepoții îmi pot înțelege acest sentiment.

Care sunt sunetele care vă trezesc anumite sentimente, amintiri, bucurii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *