15.05.2020 – O zi pe care ne-o vom aminti

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

15.05.2020 e o dată din calendar pe care cu siguranță nu o va uita prea ușor nimeni de pe aceasta planetă.

Că vrem să recunoaștem sau nu, într-un fel sau altul, virusul acesta ne-a schimbat pe fiecare în parte. Practic a oprit timpul în loc. A oprit agitația din marile orașe, a oprit industrii, afaceri, a oprit socializarea și cel mai grav, a pus stop și multor vieți.

15.05.2020 – Sfârșitul stării de urgență

Întoarcerea asta la normalitate, sau încercarea de a reveni la un ritm normal, se vede în jurul nostru oricât de mult am încerca să ignorăm aceste semne mai mult decât vizibile, fie că vorbim de măști, dezinfectant dar mai mult decât atât, de subiectul de foc al zilelor, distanțarea socială. Într-o lume în care rețelele sociale erau în floare, am realizat cât de mult depindem de cei din jurul nostru fizic și cât de puțin importantă este lumea asta virtuală. Ne-a ajutat, nu contest, poate fără ea era imposibilă această pauză de 2 luni în secolul 21, dar ne-a și învățat să prețuim enorm de mult clipele petrecute în compania persoanelor dragi.

M-am întors într-un oraș drag sufletului meu în weekendul trecut. Am rămas plăcut impresionată de cum l-am regăsit și sper ca atât el cât și celelalte orașe din toată lumea să revină cât se poate de repede la normalitate.

Am văzut liniștea pe care oamenii o păstrează doar de dragul de a-și revedea prietenii, am văzut grupurile restrânse stand pe iarbă și luând vitamina D direct de la soare, am văzut oamenii ascultând pianul din zona pietonală și bucurându-se de fiecare sunet. E o lume schimbată, mai civilizată, mai conștientă și mai iubitoare de tot ce ni se oferă.

Și dacă tot se face mișto într-un mare fel de redeschiderea muzeelor, primul muzeu drag și apropiat orașului în care locuiesc, ce care mi-a venit în minte, a fost Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Zis și făcut, prima oprire dintr-un weekend cu kilometri la pas a fost aici.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Mult verde, aer curat, lume puțină, practic locul perfect pentru primul weekend după relaxarea restricțiilor. Recomand cu mare drag acest loc, mai ales datorită faptului că nu vorbim de un spațiu închis și masca este obligatorie doar până achiziționați biletul și vi se ia temperatura. Cred că e cazul să las fotografiile să vorbească de la sine.

Este un loc încărcat de tradiții, unul dominat de o atmosferă care ne întoarce instant la origini, la satele bunicilor sau ale strabunicilor. Și dacă nu se întâmplă asta, e oricum foarte interesant ca și cultura generală să luăm contact cu casele tradiționale din zona de vest a țării, unora putând sa le și trecem pragul.

E foarte plăcut sentimentul de a intra în casa cuiva, exact asa cum erau în vremea în care trăiau. Sunt case donate în întregime de unele familii și păstrate exact cum erau folosite în acele timpuri.

Și cum viața satului bănățean se vrea a fi redată cât mai aproape de original, aici am întâlnit chiar și găinile și cocoșul.

Acest muzeu e cu siguranță o variantă plăcută de a petrece o după masa în aer liber și de a lua contact cu trecutul cât se poate de palpabil, mai ales de când cu ridicarea unor restricții.

Pentru mai multe fotografii vă aștept și pe pagina mea de Facebook.

Vă urez un weekend și mai frumos decât cel care a trecut! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.