Escapada la capitală și la mare

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

În cazul în care nu erați convinși pana acum de faptul că dacă eu îmi doresc ceva, cu siguranță se va și întâmpla, aici aveți povestea celor 800 de km parcurși doar pentru a vedea marea pentru o zi.

Cine se face vinovat de această decizie?

Era o zi ploioasa de vară, sau toamnă, pentru că încă nu mi-am dat seama exact în ce anotimp suntem. Dacă sunteți din vestul țării cu siguranță îmi înțelegeți durerea. Prietenii de la Yuva postau constant filmulețe cu cel mai drag loc al meu de la malul mării și un concediu era deja pe rol. Punând degetul pe hartă, cam tot vestul țării era sub amenințarea galbenului, a codului galben de ploi, nicidecum de soare și vreme bună. Se pare totuși ca undeva, departe, vremea era diametral opusă, exact ca și cele 2 locații, Arad VS Vama Veche. Deci unde mergem? La maaaare! Și unde ne oprim? În orașul nr 2 ca și preferințe din România, frumoasa capitală a țării noastre.

Zis și făcut. Cazare în mijlocul Bucureștiului, apartament imens ca și spațiu, 75 de RON pe noapte. O fi avut și virusul ăsta nenorocit avantajele lui. Peripeții, ca de fiecare dată, dar acestea se adaugă la capitolul amintiri de povestit nepoților. Cei care sunt din Sectorul 3 știu sigur că “Baia de fier” nu este cel mai potrivit loc de trecere, nicidecum de parcare a mașinii! ?

Locul cel mai drag de la capitală?

Cu siguranță fântânile din Unirii au ceva special, cel puțin pt. mine. Și dacă ziua nu vă convinge peisajul, poate spectacolul de seara o face.

Este mult mai spectaculos în realitate, oricum.

Ce mâncați bun de la capitală?

Fără doar și poate, Burgerul de pui și cartofii cu parmezan de la Smoki’Pig. Și dacă totuși nu aveți drum prin Drumul Taberei, unde puteți să îi găsiți în această perioadă, recomand cu cea mai mare încredere să îi căutați la evenimentele celor de la Street food festival. Nu veți regreta, promit! Vă spune o nebună care a mers până la Cluj și pana la București de dragul lor. Și eu sunt din Arad, ca să înțelegeți cât de buni sunt! ??

Ne luam rămas bun de la îndrăgitul oraș cu o alta zonă emblematică a acestuia, Palatul Parlamentului.

Via Constanța

Înainte de a ajunge la una din stațiunile de la malul mării, recomand o oprire în portul Tomis. Locul meu preferat de acolo va fi întotdeauna la Bacaro. Au cel mai bun somon pe plită, neapărat cu orez cu parmezan. E deliciul pe care nu mi-l refuz ori de câte ori ajung în această zonă.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Cat despre stațiuni… Vama Veche

Știu, știu, fac parte din categoria de pițipongeală blamată de clasicii vamaioți, dar măcar nu am aroganțele care îi scot din minți. ?

Unde în Vama?

Cazarea am avut-o într-un loc tare drăguț, unde chiar sper să revin în viitor, la Artelier. Condiții peste medie, servire ireproșabilă, toate masurile de protecție împotriva coronavirsului respectate, cam asta am găsit la ei. Amenajarea terasei este în stil grecesc, perfecta pentru pozele instagramabile.

Și totuși, datorita cui am ajuns eu la mare? A celor de la Yuva. ❤️

Și dacă tot vorbeam de aroganțe, recomand ceva extrem de bun de la ei. Trebuie neapărat să încercați espresso martini.

Înainte de a pleca de la mare am rezervat întotdeauna chiar și 2,3 minute pentru a vedea răsăritul. N-a fost cel mai reușit din cauza norilor care au apărut în acea dimineață, dar am bifat și aceasta înainte de a pleca de la malul mării. Doar aveam 800 de km de parcurs pentru a ajunge la prograrea de la ortodont! ?

3, 2, 1… Start! Cred ca a fost singura oprire pe care am făcut-o la întoarcere. Am dezvoltat o nouă chestie de bifat în ultimii ani. E vorba despre poza de pe Valea Oltului. Încă susțin cu tărie ca avem o țară superbă și un turism de 2 bani, enorm de puțin promovat și o hoție de neconceput în privința prețurilor.

Atât din această mini excursie. Va aștept și pe conturile mele de pe rețelele de socializare:

Instagram: www.instagram.com/cristinabuder

Facebook: https://m.facebook.com/cristinabuder.ro/

TikTok: https://vm.tiktok.com/JJprW5W/

Leave a Reply

Your email address will not be published.