Când se lasă seara peste București

Înainte de toate, în cazul în care NU ați ascultat melodia din titlu, insist să dați un play la videoclipul de mai jos. E cel mai potrivit pentru a intra cum se cuvine în atmosfera articolului de azi.

Nu mai este un secret pentru nimeni, orașul nr. 1 în topul preferințelor mele este capitala. E adevărat, Sibiul are și el farmecul lui, dar la vârsta actuală, statutul social, pasiuni, ieșiri, etc. Bucureștiul se pliază cel mai bine pe ceea ce pe mine ma face fericită. Îți dai seama că un om e dus cu pluta când preferă agitația din capitală… Guilty pleasure cum s-ar spune. Sau poate că e felul în care m-a marcat toată nebunia asta cu pandemia. Încă susțin ca ne-a afectat pe fiecare într-o mai mică sau mai mare măsură.

Dacă tot am postat peste tot poze de la faimoasele fântâni din Unirii, am zis că se pliază cel mai bine pentru începutul acestui articol.

Link și către un mic teaser cu fântânile pe timp de noapte: https://vm.tiktok.com/J8jB4cY/

Am realizat mai apoi de ce îmi și plac atât de mult. Sunt exact ca și mine, COLORATE. E locul unde sufletul de copil e transpus cel mai bine în ceva palpabil, liniștitor și neapărat, colorat. Ca să exemplificăm, aici aveți și ținuta pe timp de zi, la fel de copilăroasă.

Și ca să vă mai arăt o altă locație instagramabilă din București, una poate mai colorată decât ceea ce ați văzut pan acum, vă prezint treptele-curcubeu de pe strada dr. Grigore Romniceanu. Deja vedete în social media, scările sunt mai mereu ocupate cu ședințe foto. Poate doar ploaia de vară i-a mai speriat pe doritori, de fapt pe doritoare, dar măcar am văzut și curcubeul în realitate cu această ocazie.

Serile din centrul vechi au fost și vor fi animate, chiar dacă afară plouă cu găleata, chiar dacă cei de la DSP își fac treaba printre clienți, românii chiar știu să se distreze. Ceea ce s-a întâmplat însă pe litoral rămâne discutabil. Dacă ar fi totuși să îmi dau cu părerea, cred că s-a întrecut puțin limita și ar trebui să fim mai cumpătați. Dar cum părerea mea chiar nu contează, îmi doresc doar să ajung la mare în această vară fără N restricții cauzate de ceea ce se întâmplă la ora actuală. Până atunci, rămânem la locații în care cât de cât se respectă anumite reguli.

Aperol? 🍹

Nu sunt mare fană a Herastrăului, da asta poate doar pentru că nu am ajuns unde trebuie. În schimb m-a cucerit Parcul IOR. ❤️

“Parcul Alexandru Ioan Cuza (cunoscut și ca Parcul Titan sau Parcul IOR) este un parc din București, din Sectorul 3. Acronimul unuia dintre numele alternative ale parcului, IOR, provine de la numele fabricii Întreprinderea Optică Română, aflată în vecinătate.”

Sursa: Wikipedia

Trebuie neapărat sa mergeți o plimbare pe aici dacă aveți drum prin București. Și chiar dacă nu am găsit lebăda cu puișorii, nu regret o clipă alegerea făcută.

Părăsim capitala fără a fi găsit un loc într-adevăr lăudabil pentru cazare sau pentru luat masa, dar alături de alpaca, pe care după cum am promis, am scos-o la plimbare aproape în fiecare weekend după ce a trecut carantina.

Și, după cum v-am obișnuit, după orice mini excursie urmează o oprire în drum spre casă care merită menționată. Unde putea fi mai frumos decât aici? La Sibiu. ❤️

Este și prima data când am găsit locul unde se mănâncă bine în Sibiu. De fapt, nu bine, cel mai bine! Mâncarea a fost absolut delicioasă, sănătoasă, iar personalul de nota 10. La ei am mâncat cel mai bun piure de mazăre gustat vreodată. Lăsăm doar platingul drept dovadă a celor menționate mai sus.

Vă pup și va doresc o săptămână minunată! 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published.