Ponturi pentru excursiile “de weekend” reușite

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Pentru că în acest an pandemia ne-a făcut un pic mai naționaliști, pe unii obligat forțat, avem un mini articol azi care să vă ajute în aceste excursii de weekend pe care le faceți pe ale patriei drumuri.

Am tot văzut poze de la Cheile Nerei, Orșova, Valiug (asta pentru că majoritatea cunoscuților sunt din vestul României), dar nu unele foarte reușite. Vorbim despre niște excursii eșuate în primul rând din cauza vremii nefavorabile.

TRUCURI PENTRU EXCURSII REUȘITE

  1. Nu plecați în nici o locație fără a consulta starea vremii înainte, chiar și cu 2,3 zile înainte de plecare. Cei de pe Booking abia așteaptă sa le treceți pragul, stați liniștiți, dar eu zic că un weekend ploios nu este tocmai în conformitate cu așteptările voastre.
  2. Cea mai simplă metodă de a căuta cazare rămâne folosind Booking. Atenție însă să nu plătiți mult pentru niște condiții destul de proaste. Citiți părerile celor cazați acolo anterior. În unele cazuri puteți suna direct la pensiune/hotel fără a mai plăti comision celor de la Booking.
  3. Unde se mănâncă cel mai bine în … ? Aflați de pe blogurile unora ca și al meu. Nu va lăsați păcăliți de niște note date pe site-uri precum TripAdvisor unde restaurantele primesc niște note și urca astfel în acel clasament. Am încercat eu. Nu am fost deloc mulțumită. În schimb, folosind căutarea “unde se mănâncă cel mai bine în locația X” am găsit întotdeauna locuri cu mâncare excelentă și prețuri chiar decente. Uite un motiv ca blogurile să continue să existe.
  4. Nu plecați niciodată de acasă fără minimul de chestii de luat în orice excursie, fie ea și de o zi. Aici aveți link către articolul scris anul trecut, dacă nu mă înșel, și pe care îl folosesc de fiecare dată când pregătesc geanta, rucsacul.. Glumesc! Eu iau chiar și pentru o noapte trollerul. ?http://cristinabuder.ro/2019/10/12/check-list-de-facut-bagajul/
  5. Stabiliți de acasă traseul și obiectivele pe care doriți sa le vizitați. Astfel veți ști cum vă puteți organiza timpul astfel încât să le bifați pe toate sau, dacă nu vă ajunge timpul, decideți din start la ce puteți renunța.
  6. Playlist pentru roadtrip, neapărat. Pentru cei care fac parte ca și mine din clasa socială care folosește un modulator pentru a asculta melodiile preferate în mașină, trebuie neapărat să le actualizați din când în când, mai ales dacă e vorba despre o excursie nouă. Vă prinde bine când radioul sau internetul nu mai au semnal.
  7. Ținută de roadtrip, mâncare de roadtrip. Partea asta se adresează doar nebunilor care cred că se opresc pe traseu să facă o poza mișto, și de aceea suporta niște haine mai puțin comode, doar de dragul acesteia. La fel și cu mâncarea, recunosc că am plecat și fără provizii, bazându-mă pe faptul ca vom opri undeva, dar minimul de: apa, cake bar, pufuleți, bla bla… trebuie să fie cu voi. Deci, haine comode + minimul de apa/mâncare nu trebuie să lipsească.
  8. Verificați mașina înainte de orice plecare. Și v-o spune o fată care nu înțelege mai nimic din ce se întâmplă sub capotă. Și în acest caz minimul trebuie să fie bifat: motorina/benzina/gaz + buget pentru combustibil, apa la motor, uleiul, apa la parbriz, aer în roți. Pentru restul de detalii discutați și voi cu un bărbat. Eu doar am ridicat subiectul “la fileu”.
  9. Având în vedere că este vară și inamicii nr. 1 umbla liberi (nu, nu vorbesc despre cel x feluri de Covid care bântuie prin țară, ci despre nenorociții de țânțari), trebuie neapărat să aveți cu voi un spray împotriva insectelor. Vă scapă de o groază de mușcături.
  10. Lăsați grijile acasă. Vorbesc serios, o excursie în care tu ești toată ziua cu telefonul în mână, mai mult decât atât.. răspunzi la mailuri și la telefoane, nu doar că îi va deranja pe cei cu care ai plecat, dar nu te va lăsa nici pe tine să te bucuri cum se cuvine de acel weekend.

Acum că toate cele de mai sus au fost bifate, vă urez weekenduri frumoase, pline cu soare & multe fotografii încărcate cu amintiri demne de imprimat! ?☀️

Leave a Reply

Your email address will not be published.