Amenajarea balconului cu paleti

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

M-am săturat atât de rău de toată mizeria asta cu coronavirsul, încât chiar am ajuns ca și cel de prin abecedar care păcălea sătenii ca vine ursul și când într-adevăr acesta a venit, nu l-a mai crezut nimeni. Lăsând adevărații influenceri să își facă de cap la TV și mai marii promotori plătiți să le regizeze show-ul cum se cuvine, haideți să vedem împreună cum aducem terasa la noi acasă.

Ce? Credeați că ne mai speriați de data asta cu amenințările cu carantina? Să curgă Prosecco și Aperolul, să facem stocul de Strongbow de pere, că marea tot am văzut-o anul acesta!

Cum am amenajat balconul cu paleti

Aveti nevoie de :

 • Paleti (euro paleti dacă se poate) + obiecte neidentificate de femei pentru confecționarea băncuțelor și a mesei
 • Smirglu – aprox 20 RON (aveți nevoie de mai multe fâșii)
 • Vopsea + trafalet + pensulă – aprox 50 RON
 • JARDINIERĂ – aprox 20 RON
 • BURETE – aprox 60 RON
 • Material (impermeabil) pentru protecția buretelui – 25 RON/ML, necesari 4 ML
 • Lumânări anti țânțari – aprox 6 RON/buc
 • Ghirlande luminoase – aprox 10 RON
 • Aranjamente pentru masă (opționale, dar disponibile pe pagina de Facebook CB Flowers) – aprox 35 RON
 • PAHARE – 10RON/buc
 • Cuburi de gheață – aprox 10 RON
 • Bautură gata să fie pusă în gheață – costuri variabile

Acestea fiind procurate, să-i dăm drumul la treabă!

Recunosc că partea cu confecționarea băncuțelor ma depășește în totalitate. Singurul merit e acela de a fi găsit ideea, poate și modelul, dar eu sunt cu teoria și mai puțin practica în acest stadiu. Ideea într-adevăr strălucită, a fost cea cu jardiniera mascată în care se pot pune cuburile de gheață, dar veți vedea puțin mai jos despre ce e vorba. Totuși, înainte să treceți la pasul următor (cel în care îmi aduc și eu aportul) va rog sa folosiți smirglul unde este cazul pentru a avea o suprafață gata de vopsit.

Cu ce culoare am vopsit cele 2 băncuțe și măsuța? Gri. De ce gri? Pentru că blocul este galben cu gri și este și o nuanță mai puțin pretențioasă care să facă față cu brio vremii capricioase.

Link vopsea AICI

Link trafalet (indispensabil) AICI dar recomand să cumpărați și o pensulă pentru colțuri. Cu trafaletul nu ajungeți acolo dar va ușurează procesul considerabil.

Iar dacă sunteți forțați de împrejurări să faceți operațiunea în momente mai puțin răcoroase, aveți grijă să vă echipați corespunzător. Îmbinați utilul cu plăcutul dar feriți-vă de insolație! =>> Lookbook de vopsit băncuțele

Poate nu observați și cafeaua de pe jos, ca pentru un adevărat muncitor ce sunt. ?

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Și dacă tot a durat atât operațiunea, și culoarea de bază este griul, am hotărât să vopsim și suportul lumânărilor în aceeași nuanță.

Adevărul este că a durat destul de mult toată treaba asta dar vopseaua achiziționată era “cu uscare rapidă”, astfel încât în 2 ore, la atingere, părea chiar uscată. Am evitat totuși să le testăm în aceeași zi. Mixul lui John Trend a ajutat și el în acest proces într-un procent destul de mare. Mai un corp vopsit, mai un dans, mai o gură de cafea. Tipic românesc!

Ce urmează?

Trebuie să duceți buretele și materialul la o croitorie pentru a va coase husele, neapărat impermeabile. Ni le-au făcut cu fermoar ceea ce face spălarea lor mult mai ușoară. Mulțumim!

Pasul următor, tot unul pentru meșteri și mai puțin pentru femei, este prinderea jardinierei în măsuță, în locul lăsat gol anume pentru poziționarea acesteia. Treabă de bărbați. Cum e machiajul treabă de femei. Spor la treabă, Domnilor!

Și de aici începe doar distracția mea: Ghirlande luminoase (Jumbo – 10-15 RON) , aranjamentele pentru terasă în formă de cupe de înghețată (Facebook CB Flowers), cuburi de gheață (Fie luați gata făcute de la benzinărie, fie cumpărați pungi de la supermarket și le puneți la congelator. O singură formă de cuburi din aceea de silicon sau plastic nu vă ajunge) , pahare în aceeași nuanță (Jumbo – 10 RON/buc), strongbow/Aperol/Prosecco și… START RELAXARE!

Per total, calculat în mare, costurile se duc undeva către 350 RON, costuri în care nu am inclus paleții (de obicei 50 RON/buc).

Și rezultatul arată exact așa:

Și rezultatul cu ghirlanda luminoasă eșuată… Se va înlocui cu liminițe albe în viitor. Atenție să nu cumpărați colorate ca și mine!

Fie că amenajați blocul, terasa sau un colțișor al vostru din locuință paleții sunt în mare vogă la ora actuală iar pe Pinterest găsiți o mulțime de idei care să vă inspire. Dacă alegeți să vă apucați de un astfel de proiect, vă urez spor la treabă! ?

P. S. Aici aveți și link către filmulețul cu operațiunea de mai sus: https://vm.tiktok.com/JFLffw8/

P. P. S. Dacă v-a plăcut tutorialul, mai facem! Pentru că oricât de zorro aș fi eu, fără el nu aș fi reușit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.