Cheile Banitei – Raiul din Judetul Hunedoara

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Am pentru voi, cu precădere iubitorii de natură, cea mai extraordinară descoperire din anul 2020. Tik tok made me do it, sau datorită acestei aplicații am descoperit cel mai frumos loc din România, un traseu pe care trebuie să îl parcurgeți prin apă. V-am trezit curiozitatea?

Tadaaaam!

Cheile Băniței

Vorbim despre un canion calcaros care se parcurge la pas, prin apă. Deci înainte de a ajunge aici, asigurați-vă ca sunteți echipat corespunzător. Înainte de pantaloni scurți, sau lungi dar care se pot ridica, faimoșii papuci fără care nu aveți ce căuta la mare în Croația spre exemplu, vă sunt indispensabili aici. Ahh, încă ceva, vizitați Cheile Băniței vara, când apa ajunge pana la glezne și pe alocuri pana la genunchi. În alt anotimp, din cauza debitului crescut datorat ploilor ajungeți să înotați. ?

Cum ajungem acolo?

Cheile Băniței se găsesc în Județul Hunedoara, la vecinătatea cu Județul Petroșani (le despart 10 km). Folosiți Waze/hărți pe care introduceți exact “Cheile Băniței”. Spun asta pentru că din Localitatea Bănița până la Cheile Băniței mai sunt vreo 10 km.

Ajungeți la o benzinărie părăsită, TCM OIL se numește, e mai simplu pentru identificare. Mașina o lăsați aici și restul traseului îl parcurgeți la pas. Spre deosebire de Cheile Nerei, unde am parcurs kilometri întregi pe jos, distanta de la mașină e de maxim 400 de metri. Treceți pe lângă curtea unei proprietăți private, dacă mă întrebați pe mine, pare la fel de părăsită. De fapt toată zona asta pare destul de creepy, ar merge un film de acest gen cu siguranță în această zonă. Veți ajunge la un pod pe care îl traversați și mergeți pe lângă mal undeva la 10 m. Din dreapta fotografiei cum ar veni, mergeți acești 10 metri pe lângă malul abrupt, dar practicabil, cu suficient spațiu pentru a trece. De aici se poate coborî direct în apă.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Fie că mergeți doar pentru fotografii frumoase, recomand să nu ratați această experiență odată ajunși aici. Încercați doar pentru câteva minute, sau câțiva metri. Adevărul este că e raiul de pe pământ. Nici 3 ore de masaj nu mi-ar fi făcut atât bine. Senzația pe care o au picioarele după o astfel de experiență, m-a adus încă o dată la concluzia că ceea ce oferă natura, nu poate înlocui cu ceea ce poate face omul. E terapie pură, una amuzantă.

Cheile Băniței sunt printre cele mai spectaculoase chei de la noi din țară, și la ora actuală, locul meu preferat din România (în natură). Cei care au parcurs întreg traseul spun că ar fi unul ușor, cu o durata de 40 min dus-întors. Dar cum eu nu mă așteptam să fie atât de frumos, m-am mulțumit cu pargurgerea a câțiva metri doar, nefiind echipată corespunzător.

Cat despre locație, nici nu vreți să știți ce urmează. ❤️

Dar, pentru detalii din acestea, “siropoase”, urmăriți blogul că eu împart cu voi descoperirile acestea superbe. Mă găsiți și pe:

Facebook: https://m.facebook.com/cristinabuder.ro/

Instagram: www.instagram.com/cristinabuder

Tiktok: https://vm.tiktok.com/JYXSXqH/

One thought on “Cheile Banitei – Raiul din Judetul Hunedoara

Leave a Reply

Your email address will not be published.