Suncuius, Thailanda Apusenilor?

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

M-am tot gândit și răzgândit, cumva, cumva trebuie să ajungă excursia din Județul Bihor pe blog, ascunzând efectul așteptărilor prea mari cu privire la această zonă.

Este sau nu plaja de la Șuncuiuș, Thailanda Apusenilor?

Daca e să judecam după ceea ce spun fotografiile sau filmulețele, fără discuții o trecem pe lista locațiilor de top din România.

Suncuius Bihor
Plaja Gradia Șuncuiuș

În schimb, dacă e să îmi spun părerea personală, păi nu prea e. Inițial, primul impact a creat așteptări și mai mari. Muzica mixată de pe mini pontonul de pe Criș, m-a dus cu gândul departe, tocmai la Valiug. Diametral opuse ca și dimensiuni ale pontonului, dacă e vorba de muzică bună, este din start un plus. Problema este că plaja care părea a fi imensă este de fapt micuță. Este de apreciat ca s-a investit în amenajarea ei cu nisip, dar cine laudă Plaja Gradia, nu a pus piciorul niciodată pe Plaja de la Ghioroc. Cam cu aceasta poate fi pusă în balanță. De acord, este spectaculos faptul că poți avea parte și de munte și de apă în același loc, de altfel cei care făceau baie păreau destul de încântați, dar până la a fi numită Thailanda Apusenilor este cale lungă. Pentru cei certați cu înotul ca și mine, există și o zona unde se poate intra pana la gambe în apă. Atenție și aici, ca și la Cheile Băniței, aveți nevoie de papuci pentru apă. Concluzionând, luând în calcul și distanța mare de la Arad la Șuncuiuș, a fost o locație de bifat, dar în care nu m-aș mai întoarce prea curând. Zona are un potențial enorm, dar sunt necesare și investiții pe măsură, asta dacă se dorește să se exploateze la maxim ceea ce natura ne oferă atât de gratuit.

Lacul cu Nuferi din Băile Felix

Și dacă nu m-am mai încumetat la drumeții de kilometri pentru a ajunge la cascada de la Șuncuiuș, am decis ca la întoarcerea către casă să ne oprim la Lacul cu Nuferi, o locație ca și cea de mai sus, care trebuia doar bifată.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Stațiunea în sine, poate fi ușor pusă în balanță cu Băile Herculane, dar oricât de “în paragină” ar fi acesteq din urmă, e greu ca Băile Felix să poată concura cu ele. Mentalitatea de când eram copil se menține în ambele stațiuni, dar la Băile Herculane se simte atmosfera aceea încărcată de istorie, în vreme ce la Felix duce mai mult înspre comercial.

Nu, n-am îndrăznit să luăm cina aici, așa că am făcut o ultimă escală în Oradea. Am mâncat la o terasa random, nimic de menționat dar nici de criticat.

Pasajul Vulturul Negru

De câte ori am fost la Oradea (civilizație neică! Vorba lui Nea Mărin miliardarul) am văzut Palatul Vulturul Negru doar din exterior. Ca și ultima obiectiv pentru finalul acestui weekend a fost de fapt Pasajul Vulturul negru din interiorul acestuia. Nu pot să nu îmi ascund dezamăgirea pentru pustietatea găsită aici. Dacă odinioară terasele și cluburile animau atmosfera, acum abia dacă mai funcționa o terasă în interiorul acestuia, și aceea fără clienți. Are și pandemia meritele ei! Ca și arhitectură, rămâne la fel de spectaculos ca și Palatul din care face parte.

Pasajul Vulturul Negru Oradea

Palatul Vulturul Negru este cel mai mare si mai reprezentativ ansamblu architectural în stil secession din Transilvania, deci când treceți prin Oradea nu care cumva să îl ratați.

A fost un weekend interesant, în continuare ne place Oradea ca și oraș, mai ales ca și oameni (prietenii știu de ce), dar am alege alte destinații turistice din zonă, în viitor.

Vă doresc o săptămână ușoară, sau în unele cazuri, un concediu plăcut!

Leave a Reply

Your email address will not be published.