Relaxare la Livada Bănățeană

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Avem astăzi un articol în care bifăm 2 variante de ieșiri din apropierea Timișoarei, una caldă și una rece dacă e să îmi spun părerea tranșantă, dar sinceră.

Ca și primă locație, am ales Parcul dendrologic de la Bazoș.

Locația este perfectă dacă vreți sa ajungeți într-un loc unde liniștea este la ea acasă. Din păcate ca și monumente de vizitat, a rămas “în picioare” doar Turnul de apă, castelul fiind distrus cu mulți ani în urmă. Ca și specii de arbori și ca să nu vă plictisesc cu prea mult text, puteți consulta imaginea de mai sus. Pentru detalii mai aprofundate, folosiți Wikipedia sau trageți o fugă pana acolo. Găsiți legenda pe un afiș precum cel cu harta parcului.

Ce ne-am omorât de fapt au fost insectele, păianjenii cu pânzele stricate involuntar pe parcursul plimbării și niște țânțari cu care nu au putut lupta nici șervețelele umede anti insecte. Practic, ne-au grăbit plecarea în asa fel încât nici nu am mai rămas la masa sau la o limonadă pe terasa hotelului aflat la intrarea în parc.

Ca și concluzie, am vizitat, am bifat, dar sigur nu ne mai întoarcem aici. M-am ales cu un filmuleț pe tik tok din toată plimbarea asta. Din fericire eu, spre deosebire de prietenul meu, am fost mai puțin avariată de țânțarii din Pădurea Americană.

Am continuat plimbarea, tot pe seama recomandărilor, și am hotărât să luăm masa într-o locație destul de lăudată din Piața Unirii, la M Bistro.

Si DA, în sfârșit am mâncat burgerul ROZ. ??

Sfecla roșie este cea care dă culoarea roz a chiflei burgerului de pui. Am mai citit în meniu că cel de vită este de culoare neagră, cel vegan este verde șamd. Ca și preț este acceptabil, mi se pare că a fost undeva la 27 RON cu cartofii incluși, dar chifla nu a fost tocmai pe gustul meu. Poate și aparatul dentar este vinovat, dar cu siguranță nu pot concura cu cei de la Zone Cafe (cei mai buni din Timișoara și cei cărora trebuie să le dedicăm un articol exclusiv).

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Descoperirea zilei a urmat abia spre seară când am găsit o locație exact cum o numesc ei:

La Livada Bănățeană – Creat întâmplător, susținut din pasiune
Orar Livada Bănățeană

Livada Bănățeană este situata în Comuna San Mihai, Jud. Timiș. Noi am ajuns acolo cu mașina, dar peste 50% din cei care le trec pragul o fac cu bicicleta. Cu ocazia asta am aflat și eu ca de pe digul unde este pista de biciclete (intrarea dinspre pistă) se poate ajunge în Serbia.

Livada Bănățeană este locul ideal unde puteți ieși la o cafea/limonadă sau chiar puteți consuma produse preparate la grătar alături de cei mici. Au și o mini zoo, un mini teren de fotbal, dar și o zonă destinata evenimentelor, cu precădere serbării zilelor de naștere.

Ce o face atât de specială? Amplasarea meselor printre pruni. Am zis livadă, nu-i așa?

Și când am spus prune,priviți ce prune găsim la vânzare:

Prețurile sunt cu mult sub cele de la terasele oricărui oraș. Dacă în mod normal o limonadă costa 12 RON, la ei costa 6 RON, asta dacă nu cumva va deranjează sa le consumați în recipiente de unica folosință. Mai mult decât atât, dată fiind situația cu coronavirsul, e chiar indicat sa se folosească astfel de recipiente. La fel, în cazul micilor, dacă la localurile obișnuite costa 4 RON bucata, la ei e 2 RON/buc.

Un alt aspect care ne-a impresionat au fost oamenii care le trec pragul. Poate că totuși zicala cu “omul sfințește locul” îi definește perfect. Oamenii sunt educați, nu folosesc un ton ridicat, iritant de ridicat, și mai ales debarasează mesele arunci când pleacă. Dacă și asta este sub demnitatea voastră, vă rog eu sa nu mergeți acolo. Rămân cei educați, cei ai casei în continuare.

Apusurile sunt superbe din livada cu pruni și sper sa mai vedem câteva în 2020 de aici.

Livada Bănățeană 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.