Trucuri pentru a face fata zilelor toride cu masca pe față

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Pentru că se apropie cu pași repezi mult așteptatul concediu, dar și pentru că cei din media sar cu fel și fel de titluri care de care mai panicabile cu privire la obligativitatea purtării măștii în anumite locații, haideți să căutăm împreună soluții la purtarea acesteia pe timpul caniculei.

  • Transpirația sub mască

Efecte: Din cauza creșterii temperaturilor, crește implicit și disconfortul purtării unei măști. Având respirația îngreunată, fața începe să transpire, cauzând unele afecțiuni dermatologice precum: acnee, roșeață sau chiar și unele reacții alergice.

Soluție: Atenție la tipul de mască pe care o purtați. Dacă unele măști vin mulate pe conturul nasului, sunt unele care vin mulate doar pe conturul feței, lăsând puțin spațiu în dreptul nasului. E adevărat, nu se stopează transpirația în întregime, dar puteți respira mai ușor. Nu folosiți o mască făcută dintr-o pânză groasă, cu triplu strat, ci mai bine o mască din bumbac sau o mască chirurgicală, mult mai lejeră.

  • Mască în loc de SPF?

Efecte: mai țineți minte cum râdeam de acele poze de la începutul pandemiei cu bronzul cu urmă de mască? Ei bine, se pare că am ajuns exact în acel stadiu deloc hilar.

Soluție: Faptul că purtarea măștii are și efect de protecție împotriva razelor UV, este doar o impresie falsă. Zonele predispuse bronzului sunt fruntea și pomeții, dar produsul cu factor de protecție trebuie aplicat pe toată fața, inclusiv pe zonele acoperite de mască, deoarece, trebuie să recunoaștem, afară nu o purtăm mereu.

  • Masca în timpul verii la cei cardiaci, astmatici sau cu deviație de sept

Efecte: Într-adevăr purtarea măștii pe timp de vară afectează oricare din cele 3 categorii menționate mai sus. Aceste persoane își pot agrava starea de sănătate, ajungând în situația în care în plămâni există mai mult dioxid de carbon decât oxigen.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Soluție: Nu știu dacă este cel mai așteptat răspuns, dar gândiți-vă cum rezistă chirurgii cu mască pe față chiar și 12 ore? Se pare că saturația de oxigen din sânge le scade chiar și cu 20% dar singurul răspuns este faptul că s-au adaptat și organismul lor s-a obișnuit cu această situație.

Tips & tricks:

  • Folosiți mai multe măști – asigurați-vă că aveți întotdeauna o mască în plus la voi, mai ales dacă petreceți mult timp în locurile publice.
  • Evitați să puneți prea multă crema cu SPF pe față. Aceasta este grasă iar masca poate deveni umedă și ineficientă.
  • Asigurați-vă că nu petreceți foarte mult timp în soare și hidratați-vă corespunzător.
  • Medicii spun că masca nu ar trebui să ne facă să răbdăm de sete doar pentru a nu lua Covid-19. Însă va trebui să fiți atenți cum o dați jos: o manevrați din elasticul cu care se prinde, aveți grijă ca partea internă și cea externă să nu intre în contact, beți și o puneți la loc în același fel.
  • Nu uitați să spălați frecvent masca pentru a scăpa de bacteriile care pot favoriza acneea sau diferite iritații la nivelul pielii.

Și dacă tot nu v-a fost de folos nici una dintre soluțiile sau răspunsurile la diferite situații prezentate în acest articol, nu vă rămâne decât să vă bucurați de vară în locurile mai puțin aglomerate, cele în care mască nu este obligatorie și nu vă supuneți efectelor nocive cauzate de purtarea măștii în zilele toride.

Surse:

www.skin-med.ro

www.csid.ro

www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.