Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Că sunt mare amatoare de tot ce oferă țara asta din punct de vedere al turismului știți deja, dar am zis că e cazul să readuc asta în discuție având în vedere subiectul articolului de azi. “Când merge ardeleanul acasă la oltean” e titlul filmulețului publicat deja pe tik tok. Link aici: https://vm.tiktok.com/ZMJkPmeWF/
Înainte de a ajunge din nou la mare, a doua oară pe anul 2020, am ales de data aceasta să mutăm popasul în alta locație decât venerata capitală. Am hotărât să mergem la Târgu Jiu, în principal pentru a vedea operele lui Brâncuși. Sunt obiectivele turistice pe care era “musai”* să le fi bifat cândva, iar asta a fost ocazia perfectă.
Având în vedere perioada nefastă prin care trecem cu toții, ne-am îndreptat catre apartamente în regim hotelier evitând pe cât posibil locurile aglomerate. Din fericire, cazarea a fost exact lângă zona pietonală, în spatele bisericii, iar prețul a fost și el acceptabil, 92 RON/noapte. Dacă vă interesează detalii suplimentare cândva, va invit să folosiți căsuța de comentarii de mai jos și va ajut cu drag.
Haideți sa trecem la cele 3 obiective.
- Coloana infinitului
Coloana infinitului are o înălțime de 29,35 metri și a fost inaugurata în 27 octombrie 1938. Aceasta a fost dedicata soldaților romani căzuți în Primul Război Mondial căzuți în 1916 în luptele de pe malul Jiului. Denumirea sa originală a fost “Coloana recunoștinței fără sfârșit”.
- Poarta Sărutului
Poarta Sărutului este o sculptura în piatră, care face parte din trilogia ansamblului monumental din Târgu Jiu. În anul 1937 aceasta a fost amplasată în acest loc, a fost sculptata în prima parte a anului 1938, finalizata la 20 septembrie și inaugurată la 27 octombrie 1938.
- Masa Tăcerii
Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Masa Tăcerii, alături de Coloana Infinitului și Poarta Sărutului este cel de-a treia piesă de sculptură monumentală ale Ansamblului Monumental inaugurata și ea la aceeași dată. Acestea sunt dispuse pe aceeași axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime totală de 1.275 metri.
Ca și recomandare de “unde se mănâncă bine în Târgu Jiu” mă alături și eu bloggerilor care laudă Pensiunea Antique și le mulțumesc pe această cale pentru recomandare. O găsiți aproape vis-a-vis de Poarta Sărutului, la ieșirea din parc. E chiar delicioasă!
Ca și ultimă recomandare, dacă aveți drum prin zonă, vă recomand Pădurea colorată de la Bumbesti-Jiu. E o locație tare instagramabilă.
Per total, personal, mi-a plăcut mult la voi și nu aș spune nu dacă as avea ocazia sa revin la căsuța oltenilor.
Vă pupai! ??
*musai=obligatoriu