Flight Festival – singurul festival din România din 2020

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Într-un an bolnav, fie că vorbim de sistem, de mentalități, de autorități, dar mai ales de oameni, Timișoara a fost orașul care a fost cu un pas în fața tuturor orașelor din România. Așa se face că noi, cei din vestul țării, am fost norocoșii care ne-am putut bucura de un festival în anul 2020, singurul din România din acest an. Vorbim despre a doua ediție a Flight Festival, care a avut loc în deja binecunoscuta locație de pe Calea Torontarului (Aerodromul Utilitar Cioca).

Acestea fiind spuse, cu masca la purtător, ne-am aflat printre cei 500 de norocoși care au putut participa la acest eveniment. Inevitabil, au fost și în cazul de față multe măsuri de respectat, dar oamenii au înțeles asta în mare măsură și au făcut ceea ce se impune pentru câteva ore de muzică bună, de mâncare bună, de vibe pozitiv sau chiar de câteva minute de zbor. Nu degeaba se numește Flight Festival!

Bine ați venit la bord! ✈️

Chiar la intrare ne întâmpina acest decor instagramabil pe care am pus ochii încă din prima seară, dar am așteptat o altă zi de festival cu lumină mai bună pentru ca rezultatul sa fie cel de mai sus. Tot aici, participanților li se lua temperatura iar cei care nu aveau mască, o primeau gratuit.

Inainte de a trece puțin prin food truckuri, decoruri instagramabile și organizarea concertului în sine, am găsit descrierea asta la ei pe Facebook, și nu, nu cred că aș putea descrie mai bine decât ei ceea ce înseamnă de fapt Flight Festival.

Să începem cu food truckurile. Au fost într-un număr mai restrâns decât anul trecut, dar a fost o gură de aer binemeritată după un an fără evenimente de tip street food pentru cei care conduc o astfel de afacere. Legat de varietatea preparatelor, aș zice că s-au acoperit toate gusturile, fie ca vorbim de preparate vegane, amatori de burgeri, pizza, faimoșii tăieței, clătite dar și despre bere artizanală, cafeaua sub diferite forme sau barul amplasat chiar lângă zona scenei.

Și dacă nu am găsit burgerul de pui la care am visat, cei de la Pulcinella au remediat problema în 10 minute! Da, da, atât a durat prepararea acesteia.

Trecem puțin și prin decorurile instagramabile, cât am reușit eu să surprind din ele. Încă aștept fotografiile de la eveniment pe pagina lor oficială. De fapt, ăsta e și motivul pentru care am amânat articolul atât de mult. Rămânem deci la arhiva personală.

Adevărata nebunie abia acum începe. Fie ea și distanțare socială, și mască pe față, și jandarmeria și politia de față, aici s-a văzut cât de mult a lipsit muzica din viața noastră. E adevărat, avem multe alte opțiuni la îndemână pentru a asculta muzică, dar festivalul în aer liber are un vibe pe care nu îl pot înlocui nici una din celalalte forme. E libertate, e atmosferă foarte bună, e lume fericită și asta combate tot acest haos care a pus stăpânire pe întreaga lume.

Și pentru că virusul să nu se răspândească, organizatorii au luat toate masurile care s-au impus pentru un astfel de eveniment. Zona destinata concertului a arătat cam așa:

Trecând peste numele mari care au atras publicul în zona de concerte, nume precum: Irina Rimes, Roxen, Carla’s Dreams, pe noi ne-au atras cei de la ESD – Event Sound Dj.

Pe Krystell, că “din cauza lui” am descoperit această mână de oameni care își fac treaba exemplar, l-am descoperit la revelionul din 2020. Când vezi că un om ține ringul de dans plin chiar și mixând o melodie a lui Celine Dion, stai și te întrebi unde a fost pana acum? ?

Sincer credeam că doar cei de la Epic pot crea o astfel de atmosferă, dar de când i-am descoperit pe ei, nu i-aș da pe 5 pontoane de la Valiug și tot atâtea grădini de vară. Și știți de ce? Pentru că mi se par mult mai apropiați de oameni și mai puțin urcați pe piedestalul pupitrului, iar asta… pe noi ne-a cucerit!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Victor Stan, cel pe care l-am descoperit în carantină, a făcut un show neașteptat de frumos. Apropo, mulțumim pentru serile de izolare la domiciliu alături de noi!

Am trăit fiecare melodie, am râs și am dansat împreună, iar surpriza pe care a adus-o pe scenă nu a făcut decât să mă bucure și mai mult. Știți că sunt fană maaare a Andreei Voica, iar finuțul Gabi Iorga a fost exact cireașa de pe tort a festivalului. Cumva, cumva, tot s-au legat genurile de muzică încât rezultatul să fie frumos rău!

Dj Krystell a continuat ritmul nebun creat de Victor iar Gabriel Todasca, descoperirea din acest an de la Flight, a fost o surpriza la fel de plăcută. Mezinul din “formație” știe ce face și o face chiar bine!

Cei doi, mai nou cei trei, au fost motivul pentru care am cumpărat biletele încă din primele zile în care s-au pus în vânzare și ne bucurăm foarte mult că am reușit să petrecem un timp de calitate avându-i pe ei pe scenă.

În speranța că anul viitor nu vor lipsi de pe scena Flight Festival, vreau să închei articolul cu o pățanie.

În prima seară de festival am pierdut, ghiciți ce? Cheia de la mașină! ?

Lăsând mașina mea la bloc, am mers la festival cu mașina lui Alex, luând și puful cu pricina* cu mine. Întorcându-ne de la festival, când am ajuns la bloc am realizat cu ȘOC ȘI GROAZĂ faptul că nu mai am cheia de la mașină.

După lungi căutări și panică totală (NU mai aveam o dublură a cheii la Timișoara), am hotărât să ne întoarcem în parcarea de la festival având tot drumul cu inima cât un purice.

Mergând direct la același loc de parcare (menționez că parcarea era în câmp, deci șansele de a găsi cheia scăzuseră considerabil), am găsit puful mov în câteva secunde! ? Din momentul în care am aprins blițul telefonului, au trecut maxim 15, 20 de secunde până la găsirea lui. Efectiv am țopăit de bucurie!

Practic, că am vrut, că nu am vrut, în ciuda restricțiilor greu de digerat, am trăit acest festival mult mai intens decât prima ediție.

Așteptăm un 2021 cu mai puține restricții dar cu un vibe la fel de bun! Glumesc, așteptăm un 2021 colosal! ✈️

*Puful cu pricina = un breloc pe care l-am primit de la Bianca atunci când am cumpărat mașina și care ma ajută să găsesc cheia ușor în orice poșetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.