După aproape un an, la Grăniceri

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Nu m-am ferit niciodată de zicalele astea românești și de-a lungul timpului am constatat că majoritatea au mare dreptate.

Omul sfințește locul.” e cea ce îl descrie cel mai bine pe Părintele Adinel Popovici.

Nu revin des aici, nu la biserica din satul bunicilor, dar și când o fac se lasă cu momente demne de pus în albumul încărcat cu emoții. După mai bine de un an de când părintele s-a întors în satul bunicilor, a revenit în atenția sătenilor (pe care care i-a invitat cu mare drag să-i fie alături) cu sfințirea bisericii în care slujește.

Evenimentul în sine a fost o surpriză plăcută de la început până la sfârșit. Simpla invitație primită la eveniment a demonstrat încă o dată că satul a primit exact ceea ce și-a dorit, un preot îndreptat către oameni, un om care se implică într-un mare fel în ceea ce face. Ca o scurtă paranteză, menționez că înainte de renovarea casei parohiale, care să-mi fie iertată exprimarea dar arată în ultimul hal, practic nu poate fi locuită, Părintele Adinel s-a ocupat de renovarea Casei lui Dumnezeu. Și, câți preoți în ziua de azi ar face asta? Va spun eu, puțini, iar pe aceia trebuie să îi prețuim. Îi mulțumim și soției acestuia pentru răbdarea și devotamentul de care a dat dovadă în tot acest an.

Zis și făcut, cu ajutorul sătenilor și a domnului primar, părintele a reușit să renoveze lăcașul de cult. Astfel, în dimineața zilei de 11 octombrie, biserica a fost poate mai plină decât a fost vreodată în ultimii ani. Nu vă ambalați! Dezinfectantul a fost și el prezent, măștile au fost la purtător iar de distanțare s-a ocupat tot organizatorii. Pentru a fi respectate toate normele privind răspândirea virusului SARS-COV-2, slujba s-a desfășurat în aer liber, pe spațiul din vecinătatea bisericii.

Adevărata surpriză a zilei abia acum urma să ajungă. Omul cel mai drag sufletului meu, cel pe care îl consider cel mai cumpătat dar și cel pe care îți e mai mare dragul să-l asculți, Emilian Crișanul, episcopul vicar al Aradului este cel care a oficiat slujba de sfințire a bisericii, alături de 17 preoți (dacă nu greșesc) din Județul Arad și nu numai.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Primirea acestuia s-a realizat respectând tradiția locului. Nici nu pot să vă spun cât de mult m-am bucurat sa vad că la slujbă au participat și dansatorii de la Bujorii Grăniceriului îmbrăcați în costume populare, cum la fel m-am bucurat să văd că și cei mai mici dintre localnici le calcă pe urme. Cristina, ai o păpușă superbă! ?

N-am știut pana azi că bunica e mai fotogenica decât nepoata! Dar, au și cei de la arq meritul lor. ?

Dupa sfințirea lăcașului de cult, conform celor rânduite, credincioșii împreună cu soborul de preoți s-au mutat pe locul special amenajat pentru desfășurarea sfintei liturghii.

Sfârșitul slujbei a culminat cu o masă (aghiasma frățească) la căminul cultural/în curtea acestuia tocmai pentru a respecta tot ceea ce se cuvine în aceste vremuri pline de încercări. Emoțiile l-au copleșit până și pe Părintele Adinel într-un final, dar asta demonstrează încă o dată că înainte de preot, acesta este un om cu suflet mare, iar pentru asta îi mulțumim!

O să închei articolul cu poate cele mai frumoase cuvinte rostite despre acest loc și scoase din predica Părintelui Emilian Crișanul care l-a numit:

Granicerii dintre pământ și rai“. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.