Harghita – tărâmul educației și al bunului gust

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Am fost întotdeauna sceptică în ceea ce privește zona aceasta a țării, dar asta doar pentru că lăsam titlurile de tabloid să mă influențeze în această direcție. Totuși, auzind noi din stânga și din dreapta de Pista de bob din Ghimes, de Lacul Roșu, de superbitatea de peisaj din Cheile Bicazului, am profitat de alinierea planetelor în ceea ce privește weekendurile noastre libere și am zis că e prilejul perfect să le facem o vizită.

Iar când pornești la drum în perioada stării de alertă, trebuie să pui la punct și alte detalii pe care ai noștri guvernanți ni le-au adăugat în lista de făcut bagajul. Apropo, încă nu plec în nici o excursie fără a bifă minimul necesar menționat în articolul: Check list de făcut bagajul. Dar, ca să îi facem un update doar aici, pentru că NU NE DORIM SĂ FIE O TREABĂ DE LUNGĂ DURATĂ, zic să țineți musai cont de urmatoarele:

  1. Alegeți orașe/județe care nu se află în carantină. Am schimbat de 2 ori prima locație pe acest motiv. Nu are nici un sens să riscați evenimente neplăcute exact în zilele în care ar trebui să aveți parte doar de unele plăcute.
  2. Încercați să evitați deplasarea în intervalul orar 23:00-05:00. Acesta e și motivul pentru care, plecând din Arad la 18:00, am hotărât ca prima noapte de cazare să fie la o locație care nu ne-ar face să depășim ora 23:00.
  3. Pentru liniștea voastră și a portofelului vostru, faceți și declarația pe proprie răspundere dacă sunteți nevoiți să tranzitați județe aflate în carantină. Noi le-am uitat acasă și din fericire nu am avut probleme, dar repet, evitați cu orice preț iscarea unor evenimente care creează neplăceri.

Acestea fiind spuse, prima oprire a fost la Hațeg, Județul Hunedoara. A câta oară în acest an? Nici nu mai contează. Este unul din orașele de suflet ale noastre, care ar mai cere încă o vizită în acest an, dar asta depinde și de Doamne Doamne mai departe.

Am fost cazați la Hotel Ferdinand și, după cum se poate intui încă din denumirea aleasă, am ales o cu totul altă abordare. În celalate 2 ocazii în care am ajuns aici cu tot cu cazare, am ales fie varianta unei case tradiționale cu sobă, cu tindă, cu târnaț (bănățenii știu despre ce vorbesc aici), fie varianta modernă, cu jacuzzi direct din cameră. Acum ne-am întors puțin în timp, iar întoarcerea a fost una chiar plăcută. Toate cele 3 locații le găsiți și pe contul meu de tik tok. Las aici link către cea în cauză, e mai concludent decât niște fotografii. https://vm.tiktok.com/ZSpmjh9y/

Per total, experiența de la Ferdinand a fost una plăcută, minusul regretabil fiind acela de a nu putea lua masa în incinta hotelului. Am tras cu ochiul și restaurantul hotelului e la fel de spectaculos.

Am plecat dis de dimineață spre locația “țintă” a acestui sejur. Ceea ce am găsit la Relax House Studio a fost exact pe sufletul nostru. E exact stilul meu de a decora o locuință. Unde mai pui că aici vorbim de propria căsuță, cu balansoar individual, fără a fi nevoiți să utilizăm aceeași intrare, același hol, etc părți comune și specifice unei pensiuni sau unui hotel.

Video aici: https://vm.tiktok.com/ZSpuhPYp/

Peisaj aici:

Praid 2020

Înainte de a trece la cele 2 obiective pe care am reușit să le bifăm în acest sejur, trebuie neapărat să vă trimit undeva. Pe cei de la Relax House Studio i-am gasit pe Travelminit. Spre norocul nostru am găsit și liberă una dintre căsuțe în această dată. Gazdele sunt foarte primitoare. Pe lângă căsuța propriu-zisă, care are deja o mini bucătărie, există și un loc unde se poate lua masa sau se pot juca diferite jocuri în cazul în care sunteți mai mulți și vreți să petreceți timpul împreună. Secretul gazdelor abia acum vi-l spun. E locația în care puteți lua masa în mijlocul stațiunii. Restaurantul se numește Ice Italy, iar dacă numele nu spune prea multe, pozele de mai jos vor vorbi de la sine. De ce îl numim secretul gazdelor? Ei bine, pentru că cei cazați la ei, beneficiază de un discount de 10% la masa servită la Ice Italy din Praid.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Ca să va faceți o idee asupra prețului, 2 supe, acest platou de 2 persoane zic ei, de 3 minim zicem noi, alături de o apa și o cafea e în jurul sumei de 80 de RON. Și credeți-mă, nu am mâncat o mâncare mai bună în viața asta (ma refer la restaurante).

Lacul Roșu împreună cu legenda care stă la baza acestuia a fost locația din prima zi petrecută în ținutul Secuiesc. Și s-a lăsat cu multe, multe fotografii. Cea mai frumoasă o postam și aici, deși este deja publicata și în articolul scris cu ocazia Zilei Naționale a României.

Și pentru că am ajuns destul de târziu și afară se însera (dezavantajul călătoriilor pe perioada iernii), am hotărât să ne întoarcem aici și în a doua zi, în principal pentru Cheile Bicazului care se aflau la o aruncătură de băț, dar pe care nu avea sens să le străbatem noaptea. Și bine am făcut! A doua zi vremea s-a îmbunătățit considerabil. Pe lângă frigul caracteristic zonei, razele de soare și-au făcut apariția schimbând în totalitate peisajul.

Lacul Roșu 2020

Continuam drumul, de data aceasta unul spectaculos. E vorba despre Cheile Bicazului, peisajul care îți taie răsuflarea, fie ea și din timpul condusului.

Și nu, n-am plecat din Harghita fără a mai opri o data la Ice Italy. De aceea Claudiu Guțu (Zumba Timișoara) s-a gândit la noi și ne-a oferit o ora de zumba de Ziua Națională a României. Știe el ce știe! ???

Experinta din acest weekend a fost una extrem de frumoasă. Trecând peste faptul că 99% din oameni vorbesc limba maghiară, să știți că există și oameni buni, primitori. Plus că, toată treaba asta te învață să fii mai puțin “român” când e vorba de capra vecinului. Ce sa tragi cu urechea? Ca oricum nu înțelegi nimic din ce se discută în jurul tău. ?

Ne-au mai rămas destule obiective pe care nu le-am bifat din această zonă, deci cu siguranță ne vom întoarce aici.

Sper că ați avut o mini vacanță cel puțin la fel de frumoasă ca și a noastră!?

P. S. Am făcut și bradul, dacă tot am avut zile libere de la muncă, dar despre asta discutăm într-un articol viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.