Când cineva mai sus râde de planurile tale, să știi că are ceva mai bun pregătit pentru tine. Visez de ceva timp ca la schimbarea prefixului, la împlinirea celor 30 de ani, să fiu undeva pe afară din țară, un loc la care nu am renunțat dar la care va mai dura câtva timp până să pot ajunge din cauza situației create de acest virus la nivel mondial.
Dar, cum din martie și pana pe 26 decembrie am găsit mereu soluții de backup, nici mult așteptata data din calendar nu s-a dezis. Iată-ne deci în seara de Crăciun în mai nou, îndrăgitul Brașov.
Stop. Stop. Stop. Să nu mai aud că Sibiul are un brad perfect în comparație cu cel din Arad. Evident ca are, că e din plastic, dar e și vechi de vreo 3 ani și pe care sunt ferm convinsă că dacă l-am avea de mai mulți ani, tot s-ar găsi cineva care să se plângă de asta. Ia nu mai fiți voi hateri și stricați spiritul sărbătorilor.

Cat despre cel mai frumos brad din țară, mai continuați de la Sibiu vreo 150 km, pentru a ajunge la el. Bradul din Brașov, chiar și artificial fiind, este chiar spectaculos.
Surprinzător, dar la Brașov am găsit și un mini târg de Crăciun, ceea ce m-a bucurat enorm. Am simțit o lipsă acută a căsuțelor în acest an, deși recunosc că rareori găsesc ceva de cumpărat de la ele. Cât despre localuri de luat masa/băut ciocolata caldă sau vin fiert, Brașovul e cu siguranță locația la care trebuie să ajungeți. Cei din horeca și-au făcut foarte bine treaba și au grijă ca clienții lor să fie feriți de frig cu ajutorul acelor “butelii” care fac căldură și a prelatei poziționate în jurul teraselor.
Să trecem la treburi serioase. Dacă în prima seara ploaia ne-a cam dat de furcă, e timpul să mergem la zăpadă. Undeva la 15 km de Brașov, am poposit în Poiana Brașov. Parcarea a costat 20 de RON pe zi (Parcarea Restaurantului Capra Neagră). Pentru a evita aglomerația, atât la parcare cât și la urcarea cu telegondola, undeva pe la 9:30 eram deja în poiană.

Pentru urcare am ales telegondola. Prețul pentru o urcare + coborâre este de 35 RON iar de pe aici a început magia. Dacă jos era cât de cât zăpadă, între timp oricum începuse și să ningă abundent, cu cât urcam peisajul devenea tot mai alb.
Ceea ce a urmat, pentru mine a fost exact ceea ce puteam să cer la schimbarea prefixului. Adevărul e că e prima dată când am urcat pe o pârtie, iar contactul cu atât de multă zăpadă m-a făcut atât de bucuroasă precum e îndrăgitul personaj din Frozen, Olaf, atunci când vede căldura. Mulțumesc Bianca pentru cadou, alcătuiește ținuta de revelion. ☃️
Acestea fiind spuse, cea mai bună cafea se bea exact aici, la Yager Chalet. Bineînțeles, lăsați-o mai ușor cu amenzile dragi autorități, masca se poartă fără excepții iar eu, eu am purtat-o cu și mai multă mândrie. Nu v-am zis eu că restricțiile astea mă îndeamnă la creativitate? De azi, 26.12.2020, you can TALK 30 (THIRTY) TO ME.



Cat despre zăpadă, să fie până la genunchi! Restul nu e pentru social media, e doar pentru suflet.

Masa am luat-o în Brașov în principal datorită faptului că se putea lua în aer liber și nu era atât de frig ca și în poiană.
Tortul l-am lăsat acasă, dar am zis ca e locul lui și aici pe blog mai ales pentru că marchează și aproape un an de când am fructificat pasiunea legata de aranjamentele florale CB Flowers.
La întoarcerea acasă am oprit pentru câteva minute la Sibiu, unde imaginea Sibiului din ceilalți ani din această perioadă a rămas doar o amintire frumoasă. Orașul a fost efectiv pustiu, cu excepția câtorva turiști/localnici care se plimbau prin Piața Mare.

Ne bucurăm enorm că am ales Brașovul și mai ales Poiana Brașov, pentru a sărbători cei 30 de ani si sperăm să revenim cât de curând la zăpadă. Recomand cu cea mai mare căldură această locație pentru mini concedii, weekenduri, în această perioadă. Vă urez sărbători fericite în continuare, multă sănătate, bucurii alături de cei dragi și un an nou mai bun!
