8 Semne care arată că ești îngrijit/ă

În zilele în care haina cu siguranță îl face pe om, am decis că e imperios necesar să trecem în revistă câteva semne care arată că ești o persoană îngrijită. Având grijă de felul în care arăți, se impune întotdeauna un oarecare respect.

Mai presus de branduri, de produse de makeup care de care mai renumite, trebuie să avem grijă de următoarele aspecte:

1.De câte ori pe zi facem duș

Nu există nici o regulă în acest sens. Dacă simți nevoia să faci doar o dată pe zi e perfect în regulă. Dacă ai făcut duș dimineață și te-ai apucat să faci curățenie în toată casa e perfect normal să faci duș după ce ai terminat. Dacă după aceste activități ieși seara în oraș e la fel de în regulă să faci baie din nou. Situația e cât se poate de clară, faci duș de câte ori simți că este nevoie. Important și înainte de orice veșminte pompoase este să treci prin cabina de duș/cadă/chiuvetă/lighean. Nici nu contează cum faci asta, contează doar să fii curat/ă.

Cu această ocazie zic să ne amintim de poezia învățată la grădiniță:

Prietenii curățeniei

Apa, mâna și săpunul
Numai trei, doar parcă unul.
Spală-ntâi perechile
Ochii și urechile.
Spală corpul jumătate.
Și pe față și pe spate.
Bucuroasă, periuța
Spală dinții uța-uta.

2. Dantură îngrijită

Vorbim din nou de subiect care nu este printre primele ocupații ale românilor. Înainte de a ajunge la un stomatolog/ortodont trebuie neapărat să folosim periuța de dinți de doua ori pe zi.

Când situația nu mai tine de igiena personală, e neapărat sa trecem pragul stomatologului cel puțin o data pe an, deși mi se pare că este recomandat o data la 6 luni. Dani, dacă citești acest articol, te rog să ne lași un comentariu cu acest răspuns.

O dantură frumoasă, o respirație proaspătă, arată întotdeauna faptul că cineva se preocupă de felul în care arată. Când natura însă nu este atât de darnică, când situația impune un aparat dentar, recomand ca în locul unui iPhone care oricum iese din trend în următorii 2 ani, să investiți în un aparat dentar care în 2 ani vă va schimba viața considerabil. Domnul Mădălin care are grijă de asta, știe foarte bine câte vieți a schimbat în acest sens.

Iar dacă sunteți din Arad, recomand cu cea mai mare căldură https://drrapcau.ro/

3.Deodorant și parfum

Nu insist prea mult asupra parfumului pentru că unele au niște prețuri care nu se justifică nici pentru un salariu mediu, dar cu siguranță voi insista asupra deodorantului.

Acesta din urmă nu trebuie să lipsească din viața voastră sub nici o formă. Vă spuneam prin primele articole publicate aici despre Odaban, secretul care ușurează viața celor care se confruntă cu transpirație abundentă. Soluții se găsesc întotdeauna.

4.Haine curate și CĂLCATE

Dacă mai sus spuneam că noi trebuie neapărat să facem duș de câte ori e nevoie, regula se aplică și hainelor noastre. Ca și recomandări, știți că în campaniile precedente la capitolul detergent am recomandat și am rămas fidelă celor de la Perwoll iar din ultima campanie recomand Balsamul de rufe Lenor.

Când vine vorba însă de haine șifonate situația e foarte delicată. Dacă cineva se prezintă în fața ta cu niște haine șifonate, fie și la prima vedere, e clar dezinteresul pentru acea întâlnire. În schimb dacă cineva are o cămașă călcată, se vede cu ochiul liber efortul depus pentru acea întâlnire. Acestea fiind spuse, calcatoarele în priză!

5.Hainele scămoșate?

Nici vorbă! Ca și în cazul hainelor șifonate/calcate, un palton plin de scame, un pulover “scămoșat” cum se spune la noi în Ardeal, denotă exact aceeași lipsă de preocupare pentru orice întâlnire.

Fie că alegeți faimoasele role lipicioase pentru a curăța paltoanele, pantalonii sau dispozitivul de îndepărtat scamele, aceste probleme se pot remedia în câteva minute și vă fac să arătați mult mai bine. 💖

6. Încălțăminte curată

Nu știu alții cum sunt, dar la noi în casă, mama spăla papucii ori de câte ori intram în casă. Nu am înțeles niciodată preocuparea aceasta atât de accentuată pentru o încălțăminte curată, dar cu siguranță i-am mulțumit ori de câte ori vedeam pe stradă încălțăminte murdară. În metrourile din Roma m-am șocat văzând FETE cu încălțăminte Gucci, Dolce&Gabanna efectiv jegoasă. E păcat de sumele astronomice plătite pentru aceste branduri încât să fie întreținute atât de prost, cu atât mai mult că vorbim de femei.

7. Podoaba capilară îngrijită

Înainte de toate îmi doresc nespus să nu mai vad păr nespălat. Se întâmplă că trebuie să alergi la supermarket și nu ai timp să te speli pe cap? Folosește șampon uscat, folosește o căciulă, pălărie. Avem atâtea trucuri care ne ajută în acest sens! Nici nu mai contează că ai hainele ca și cârpa de șters pe jos/scămoșate/murdare sau dimpotrivă călcate/curate și cu Guess-ul pe piept, când părul este lipit de cap!

Aceeași situație de persoană neîngrijită se aplică în cazul unui păr nepieptanat, care arată că și cum ai fi băgat degetele în priză sau, în cazul celor care se vopsesc, cu rădăcinile nevopsite.

8.Doamnele, manichiura la control!

Știați că mulți bărbați răspund la întrebarea “La ce te uiți prima dată la o femeie?” cum că manichiura ar fi cap de listă?

Poate mulți credem că sunt aspecte ușor neglijabile, dar nu e deloc așa. În primul rand vorbim despre unghii tăiate, curate, și eventual date cu ojă. Apoi menționez neapărat că unghiile date cu ojă care e deja cojită sau cele cu gel/ oja semipermanentă crescute excesiv denotă tot faptul că nu suntem o persoană îngrijită.

Aș putea continua lista, dar pentru început zic să ne oprim la cele de bază.

Pentru a avea acea încredere în sine când părăsiți confortul propriei locuințe, încercați din răsputeri să le bifați pe toate cele 8 semne care dau dovadă că sunteți o femeie/un bărbat îngrijit/ă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *