Un an cu aparatul dentar

Astăzi se împlinește exact un an de când Domnul Stefoane Mădălin m-a învățat să zâmbesc mai des, adică de când port aparatul dentar de safir. Menționez exact tipul acestuia pentru că nu aș putea să povestesc altceva decât din experiența proprie.

A început totul cu nenumărate temeri. Când iei decizii care te afectează pe termen lung e cât se poate de normal să iei în calcul toate avantajele și dezavantajele, cel puțin pentru Capricorni cam așa stă treaba.

Începem deci cu decizia de a face acest pas. Hotărârea a fost luată mai mult de medicul stomatolog decât de către mine. Îmi amintesc și acum vorbele lui din decembrie: “In 31 ianuarie montăm aparatul dentar.” Recunosc că a fost o tactică bună, una care ambiționează capricornul. Probabil că, fiind aceeași zodie, a știut exact cum să pună problema, chiar și involuntar fiind. Mulțumesc Dr. Răpcău Daniel & Mulțumesc Radent Estetique Arad!

Procesul în sine a fost de fiecare dată cât se poate de simplu și fără durerile insuportabile despre care vorbea gura lumii. Vă spuneam undeva pe rețelele sociale un sfat de urmat în viață pe care insist să îl scriu și aici: NU mai ascultați de gura lumii și preocupați-vă de gura voastră. O să zâmbiți mai des, promit.

Acestea fiind spuse, cu ocazia împlinirii unui anișor, facem un update primelor articole despre aparatul dentar.

Când vă spuneam să nu vă luați după gura lumii nu am citat deloc interpreții de muzică de petrecere. Am auzit fel și fel de povești legate de aparatul dentar, unele menite să mă facă să renunț sau pur și simplu pentru a-mi îngreuna existența.

Ce am auzit?

Ei bine fiți atenți: Avem una bucată femeie care nici după 6 luni nu poate sa mănânce normal, care se plângea de dureri constant, care spunea că la montarea aparatului a durut îngrozitor, care mănâncă doar iaurturi. Avem una bucată bărbat care după 2 luni a renunțat la aparatul dentar din cauza durerilor.

Ce a fost de fapt?

Acum fiți și mai atenți. Montarea aparatului dentar nu a durut DELOC. Femeile care se plâng de aparatul dentar sunt convinsă că nu prea au dat pe la saloanele de cosmetică în viata asta. Aia e durere doamnelor, domnișoarelor și domnișorilor! Să-mi fie cu iertare, dar un bărbat nu poate să se plângă de așa ceva. Cine se plânge de asta, încolonarea! Fuguța în armată! Apropo, susțin în continuare armata obligatorie. Poate așa mai învață unii ce înseamnă respectul, dacă cei 7 ani de acasă lipsesc cu desăvârșire. Dar despre asta într-un articol viitor.

Am avut un an colorat

Cei care ma cunosc știu că încerc întotdeauna să scot ce e mai bun din orice împrejurare, acțiune. Așa că după 2,3 luni de acomodare cu aparatul dentar am îndrăznit. Știți că aparatul dentar din safir are ca și avantaj faptul ca bracketii sunt invizibili. Asta îl face mai puțin vizibil decât pe cel metalic. Totuși, dacă am dat cu ochii de cutiuța colorată, am și profitat de această posibilitate. Așa a apărut rozul în viață mea. A urmat chiar și movul, albastrul, în funcție de stările din lunile respective. Lunar, aceste elastice s-au schimbat. Practic am fost mai legată de cabinet decât de sport. Anul acesta schimbăm placa și facem constante ambele planuri.

Au urmat elasticele

Undeva prin decembrie am aflat că pentru reglarea mușcăturii trebuie să port niște elastice mici care leagă maxilarul de sus de cel de jos.

Recunosc că nu știam despre această procedură. Nici măcar nu auzisem de ele. Ceea ce părea sfârșitul lumii la început, a devenit ceva simplu, pe care acum le pot pune chiar și fără să am oglinda în față.

Cea mai nouă șmecherie e de fapt elasticul de jos, cel roz care e menit să închidă spațiile dintre dinți. Treaba e că ultimele vizite la clinică s-au lăsat cu câte o surpriză de fiecare dată.

Să vorbim și despre restricții

Ei bine, sunt câteva alimente care sunt total interzise cât timp se poartă aparatul dentar precum: alune, nuci, guma de mestecat, crispy?!!?

Pai și credeți că am rezistat? 😅

Nu. Nu am mâncat alune sau nuci și din fericire nici mere, pentru că nici nu îmi plac acestea din urmă. Minimul de atenție e imperios necesar. Dar… la crispy nu am renunțat, și nici la burgeri. 😂 Se mănâncă cu furculița, se taie în bucatele mai mici, dar fericirea nu se scapă din.. mână atât de ușor! Nu spun să îmi urmați exemplele proaste, dar nici să vă refuzați micile plăceri ale vieții din pricina dramaturgiei. Cat despre guma de mestecat, am mâncat una singură, când am scris articolul cu dulciurile copilariei. M-am bucurat de ea, exact cum ma bucuram de guma turbo pe vremuri. 🥰

Doare?

Da, sunt zile în care doare. Nu ascunde nimeni acest fapt. Nu sunt doar zile roz, ca de altfel în viața fiecăruia. E o vorbă din bătrâni, una care NU SE MAI APLICĂ în zilele noastre. Baba la frumusețe nu mai suferă! Baba ia nurofen.

Mulțumesc Dr. Daniel Răpcău pentru problemele stomatologice și mai ales pentru imbold! Mulțumesc Ștefoane Mădălin pentru profesionalism! Mulțumesc Radent Estetique Arad!

Sper să fie un an al provocărilor cărora să le fac față cu brio, unul cu transformări frumoase și cu și mai multe zâmbete! 😁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *