Weekend prelungit la Brasov

Dacă îmi cerea cineva un top 5 al orașelor din România care nu ma dau pe spate, Brașovul avea un loc de cinste acolo. Dacă reconfigurez traseul acum, l-aș muta repejor în topul orașelor preferate din România. Cum s-a produs schimbarea?

Ei bine, situația e discutabilă. Depinde ce chelneri sictiriți îți ies în cale, depinde ce cazare găsești și depinde mult și de vremea de care ai noroc. Ghinionul face că în trecut am prins un weekend atât de ploios încât am zis că nu mai vin niciodată aici. M-am ambiționat și m-am întors. Am avut parte de o cazare în care îți era groază și să faci duș. Nu facem reclamă proastă, dar ar merita.

Am revenit însă când am împlinit 30 de ani, pentru că îmi doream eu să ajung la locația de fițe din Poiană. Acum nu îmi mai doresc nici asta, DELOC. Din nou, nu facem anti reclamă. Totuși, în acel weekend s-a produs schimbarea. Cazarea a fost mai mișto, mâncarea a fost mai mișto iar zăpada, are și ea meritul ei.

Însă adevăratul weekend de vis petrecut în Brașov a fost cel care tocmai s-a încheiat.

Am găsit cea mai mișto cazare din Brașov, la Quiboo.

Oferim un plus din start datorită check-in-ului, dacă îi putem spune așa. Pandemia asta are și ea plusurile ei. Suntem îndemnați din start să evităm contactul uman, astfel încât cu îndrumarea proprietarului apartamentului am reușit să intram singuri și în parcarea subterană, și în apartament.

Dacă inițial am fost sceptici (că deh.. Știți și voi că adultul e din ce în ce mai recent la schimbare), după ce ne-am obișnuit, am realizat cât de bună este această idee. Plecând în aceste weekenduri prin țară, condiționați fiind mai mereu de programul de la job, ajungem întotdeauna la niște ore mai puțin normale. Am ajuns de exemolu: La Arieseni la 23:00, la Maramureș tot pe la aceeași oră, la Brașov în ziua de Crăciun la 20:00,etc. Alegând în ultimele luni pe cât se poate apartamentele în regim hotelier în detrimentul hotelurilor/pensiunilor, i-am cam încurcat pe proprietari cu aceste sosiri. Pentru noi a fost un mare plus faptul că nu am depins de proprietari și ne-am putut descurca singuri. Unde mai pui că am avut și parcarea subterană, ferită de condițiile meteorologice, de eventuali “musafiri nepoftiți” sau șoferi nepricepuți. Bine ați venit la Quiboo!

Fuga fuga pe tik tok unde găsiți prezentarea lui în varianta video: https://vm.tiktok.com/ZMe1XNPk3/

Am avut absolut toate condițiile necesare unei șederi de acest gen. De fapt, locația a fost cu mult peste așteptările noastre. Pe lângă amenajarea apartamentului care e făcut cu extrem de mult bun gust, atenția la detalii este remarcabilă. De ce am mai avut brad în 30 ianuarie, nu știu, dar știu că e unul pe gustul Danei Budeanu, adică mare și bogat. Iar dacă vorbim de detalii, vorbim de vreo 4 feluri de pastile de la Nespresso, vorbim de pliculețe de zahăr cu mesaje, de tampoane în baie.

Sunt normalități în propria casă, dar aproape imposibil de găsit în locații de acest gen. Curățenia este și ea demnă de laude. Felicitări doamnelor/domnilor! Mulțumim pentru ospitalitate. Revenim, e o promisiune. 😁

Ziua cu nr 2 am petrecut-o în mare parte în Poiana Brașov. Cred ca a fost și ziua în care am spus că ne-a ajuns cu zăpada pe anul acesta. Să vină vara! Pe scurt, dacă nu skiezi, nu prea ai pentru ce să urci în Masivul Postavaru. Dacă insiști, așa cum am făcut-o noi, și dacă alegi să urci cu telegondola și să și cobori cu ea, vei sta la la o coadă de vreo 500m. Nu contest, pentru amatorii de sporturi de iarnă cu siguranță merită așteptarea. Pentru unii ca noi, nu. Dar ca să vedeți și pentru ce am îndurat frigul și ne-am testat răbdarea…

Din fericire vremea a ținut cu noi, așa că la un moment dat ne-am întâlnit și cu soarele pe alocuri. Bine că ursuleții au fost doar de decor.

Sunt locuri în care te-ai întoarce de 1000 de ori, și locuri în care nu ai de ce să te mai întorci. Ei bine, aici nu prea cred că ne vom mai întoarce. În schimb, spre seară am găsit cel mai mișto local în care am pus piciorul din ultimii 2,3 ani. Și nu e neapărat locul impresionant, cât oamenii. O știți pe aia cu “Omul sfințește locul”? Li se potrivește de minune. Localul se numește Drake Pub și am constatat cu stupoare că mai marii clasamentului de pe TripAdvisor și orice alte topuri găsite în online, nu pot concura cu ei. Atitudinea care în alte locații lasă de dorit este înlocuită cu modestia celor de aici. Și va jur că îmi pare enorm de rău că oamenii ca și Doamna care ne-a servit, nu au loc de aroganțele fără sens de care ne-am lovit în localuri mult mai renumite. Din nou, nu dăm nume, doar atenționăm.

Ne-am mulțumit cu puțin (vorba vine puțin😂) pentru ca ni s-a pus și sufletul pe tavă. Dacă Doamna a văzut că aparatul dentar îmi dă de furcă cu mâncatul din coșuleț, mi-a adus o 2 farfurii, doar să mă ajute să mănânc mai ușor. Înțelegerea a fost la ordinea zilei, iar pentru asta, titlul de cea mai ospitalieră doamnă din domeniul ăsta de Horeca al Brașovului i se acordă Dânsei. Sper să ne revedem cu bine și cu Dumneaei. Mulțumim încă o dată!

Ne bucurăm că am găsit și părți frumoase ale acestui oraș, dar mai ales oameni minunați. Cred că asta e demonstrează clar că weekendurile astea de evadare din oraș merită toată “oboseala” generată de timpii petrecuți la volan. Deci dacă acum nu trăim viața la intensitate maximă, când să o facem Domnilor cârcotași? Când vin alte și alte responsabilități? O știți pe aia cu “Cerul e limita.”? Ne-o arată falnice până și literele de sus de pe Tâmpa.

Cea de-a treia zi a pus cireașa în vârful tortului. După ce am făcut 30 de km în o oră, după ce aglomerația de pe Valea Prahovei ne-a necăjit puțin, am ajuns LA CASTEL.

Aici până și vremea s-a încăpățânat să fie frumoasă. În ciuda noroiului de la leaganele din curtea Castelului Cantacuzino, căci despre el e vorba, soarele ne-a dat furnizat binemeritată doză de Vitamina A. Am savurat cafeaua în locul pe care îl știam instagramabil doar din fotografii. Ei bine, locul e mai spectaculos decât în ele. Peisajul îți taie respirația în o manieră cât se poate de plăcută.

Iată și leagănul cu pricina. Tik Tokul a ieșit mai frumos decât fotografiile de data aceasta. Link aici: https://vm.tiktok.com/ZMeJRwQGt/

Dedicând cea de-a treia zi vizitei la castel, am zis că e păcat să nu îi vedem și interiorul. Toate excursiile astea, dacă sunt făcute cu cap, îți și îmbogățesc cultura generală. Regula i se aplică și acestia cu siguranță.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino este castelul meu preferat din România. Recunosc, eu am fost atrasă și de faimoasele leagăne, și de posibilitatea de a bea cafeaua în acel loc minunat, dar mai ales de cea mai bună mâncare pe care am gustat-o și savurat-o vreodată.

Risotto cu creveți – Castelul Cantacuzino

Per total excursia din acest weekend a fost un real succes. Sper să ne întoarcem aici măcar o dată în acest an și să avem parte de excursii la fel de reușite pe tot parcursul acestuia.

Brașovul, un oraș oraș care îmi displăcea în o mare măsură, dar pe care acum îl iubesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.