Cina la conac

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Am hotărât din proprie inițiativă să promovez localuri care merită mai mult decât un story pe rețelele de socializare. Prima locație din această serie este Conacul Sfantul Sava Brancovici din Localitatea Ineu, Județul Arad.

Bine ați venit la conac!

Haideți să vedem ce spun ei despre ei, pentru ca mai apoi sa vedem și ce spunem noi despre ei.

Mi-au atras atenția cu preparate spectaculoase, unele care depășesc chiar și termenul de conac. Practic s-a reușit o îmbinare excelenta a vechiului cu noul atât de mediatizat.

Le-am trecut pragul când am împlinit 30 de ani. Am revenit după câteva zile alături de o prietenă. Tot atunci am încercat cel mai spectaculos desert din meniul lor. Link aici: https://vm.tiktok.com/ZMeexaET2/

Desertul se numește Royal chocolate iar numele se potrivește exact cu ceea ce găsim în farfurie. Servit pe gheață carbonica, este desertul perfect pe timp de vară, dar noi n-am putut să ne abținem până la atunci.

As putea sa va încânt privirile și cu alte preparate spectaculoase, unele deja savurate, dar prefer să vă las pe voi să le gustați. Noi o să ne limităm la ceea ce am savurat la ultima vizită la conac.

Înainte de preparatele propriu-zise, contează extrem de mult și locația, și oamenii. Am luat cina în interiorul locației (nu în terasă), unde servirea a fost peste măsură. Nu i-am reținut numele, dar domnul despre care vorbim aici e foarte “dedicat”. Și nu, se vede că nu e ceva impus de angajator. E natural, e dispus să povestească despre ale locului, despre cum s-a recondiționat conacul, despre preparate, detalii pe care în foarte puține locuri poți sa le auzi. Dacă stau puțin să mă gândesc, tocmai am vizitat Castelul Cantacuzino cu un ghid. Se vede diferența de la cer la pământ între cineva care vorbește pentru a fi plătit și cineva care vorbește din suflet. Mulțumim pe această cale! Mulțumim pentru ospitalitate, pentru vorbe calde, pentru atmosferă, pentru muzică, pentru… MÂNCARE!

Am savurat un burger de pui după care nu mi-a mai fost foame 2 zile! ? E identic cu burgerul meu preferat de la Zone Cafe din Timișoara. Vine și reviewul lor, în curând!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

E adevărat, cei de la conac sunt specializați sau… asociați cu preparate mai tradiționale, dar sunt extrem de fericită că au și unele care sunt pe gustul meu. Carnea bine gătită, chifla făcută de ei, sosul, cartofii.. Toate sunt la superlativ. Mă știți doar că sunt gurmandă!

Al meu iubit s-a intreptat spre ceva mai fancy și mai puțin voluminos.

Și se pare că a fost alegerea perfectă. Pieptul de rață a fost perfect gătit iar garnitura demențială.

Am continuat cu desertul care s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Nivelul supralativ s-a atins și la momentul desertului deși, recunosc, eram extrem de sătulă. ?

De data aceasta m-am orientat către un alt desert, unul care mi-a plăcut chiar mai mult decât royal chocolate. Acesta din urmă e greu de savurat cu aparatul dentar. Însă fondantul de ciocolată albă cu sos de căpșuni și înghețată de fistic este prietenos chiar și cu acesta. Înainte de asta, este BFF cu papilele gustative. A fost încă o alegere potrivită!

Am părăsit conacul fericiți pentru alegerea de a lua cina duminica la ei. Pentru o mică escapadă din oraș, dar mai ales pentru o mâncare delicioasă, Conacul Sfantul Sava Brancovici merită cei 100 km (dus-întors). Vom reveni cu drag de câte ori găsim o portiță!

Mulțumim pentru tot! Afirmăm cu convingere că sunteți cei mai buni din Județul Arad!

Conacul Sfântul Sava Brancovici

P.S. Pe cei de la conac îi găsiți aici:

Leave a Reply

Your email address will not be published.