Enchante Rooftop, Arieșeni și Castelul primitor din Alba

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

2 zile, 2 locuri noi și unul vechi (dar de suflet), așa s-ar descrie weekendul care tocmai a trecut.

Inițial toată ideea acestei excursii era de a ieși din cotidian, așa că am discutat cu Alina repejor pentru o noapte de cazare la Casa Cristalina&Dumy, în Albac, la câțiva kilometri de Arieșeni. De aici și până la fapte a mai intervenit un tik tok din care am aflat despre Enchante, un reportaj de la știri despre Templul Cavalerilor și uite așa am pus-o de un articol nou, aici pe blog.

Enchante Rooftop&Lounge

Rareori laud localuri, produse, sau destinații iar când o fac, păi fiți siguri că merită toate laudele aduse. Când e vorba de testări, precum sunt cele de la BuzzStore, am menționat de fiecare dată contextul prin care au ajuns pe blog respectivele produse.

Vorbim de data aceasta de cel mai frumos loc în care am luat masa până acum. Nu e cel mai luxos, dar e cu siguranță cel mai cel dintre toate. Că o fi muzica bună, că o fi personalul amabil, că o fi amplasarea de vină, că soarele care a strălucit cu putere, că sunt micile texte care duc înspre social media, că se face vinovată de acest vibe pozitiv mâncarea absolut delicioasă sau prețurile mai mult decât decente (nota pentru o masă cu tot cu cafea și suc a fost 70 RON!!), cred totuși că toate însumate au garantat un prânz pe cinste.

Aici aveți și un video cu locația atât de îndrăgită: https://vm.tiktok.com/ZMeDkAB5N/

Și dacă locația în sine nu este destul de convingătoare sau nici măcar ideea de a lua prânzul la etajul 6 al Hotelului Nevis, poate preparatul aici de față reușește să vă convingă de cele menționate anterior.

Cert este că, personal, aș face și un drum Arad-Oradea doar de dragul lor!

Am plecat de la Oradea undeva după ora 13:00 urmând ca pentru următoarele 3 ore să străbatem un drum nu tocmai prietenos. Partea bună este că pe măsură ce ne apropiam de Arieșeni/Vârtop, până și soarele și-a făcut apariția din nou!

Arieșeni, Martie 2021

Seara am petrecut-o pe pârtie, admirând apusul, înconjurați de oameni bine dispuși, veseli, muzica bună și o cafea cel puțin la fel de bună! La cum se prezenta prognoza meteo, la câtă oboseală era cumulată, n-am fi îndrăznit nici în cele mai frumoase vise ale noastre să prevedem o astfel de zi. A fost perfectă!

N-o să menționez eșecul gastronomic de care am avut parte pentru simplul fapt că o consider o risipă de energie, pe lângă risipa de bani deja făcută. Cina a fost oricum compromisă.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Suntem mai mult decât fericiți pentru toate celelalte aspecte pozitive ale acestei zile. Lasăm fotografiile să vorbească de la sine.

Apusul de pe Pârtia Vârtop a fost printre puținele cu adevărat memorabile. Că a fost soarele, cafeaua, muzica bună, lumea fericită, compania plăcută sau doar un vibe foooooarte pozitiv, cert este că am găsit o stațiune mult mai aerisită și mult mai fericită. Lasăm și aici un clip care e mai explicit: https://vm.tiktok.com/ZMeDkCgtS/

Vârtop, Arieșeni, Martie 2021

Diminețile la Casa Cristalina&Dumy sunt întotdeauna frumoase. Valea care trece prin fața pensiunii are și ea meritul ei, însă priveliștea de la camera nr. 7 este absolut superbă. Aerul curat, fie el și rece, face ca trezirea să nu mai fie deloc una morocănoasă ci mai degrabă una plină de bună dispoziție.

Casa Cristalina&Dumy, Albac, Martie 2021

Ultimul obiectiv înainte de întoarcerea acasă era Castelul Templul Cavalerilor. Inainte de asta, am oprit și la Salciua, nu pentru că de aici este Carmen, ci pentru această mini cascadă si pentru felul în care au decis localnicii să o prezinte. Și dacă tot suntem în luna lui Mărțișor, inimioară din lemn încă avea șnurul tradițional.

Și dacă în urma cu 2 săptămâni avusesem incidentul de la Castelul Bethlen Haller, ne-am încăpățânat să arătăm și partea frumoasă a județului Alba. Iar dacă pârtiile de ski nu vă conving, dacă peisajele pitorești nu reușesc nici ele, haideți să mergem la un alt castel.

Castelul Templul Cavalerilor

Se găsește la Valisoara, în Județul Alba, și pare desprins din povești. Unde mai pui că se poate și înnopta dar și lua masa în incinta acestuia!

De ce nu sunt atât de mediatizate, nu știm, dar ne bucurăm să descoperim cât mai multe frumuseți ale acestei țări.

Și cum primirea are și ea importanța ei, total în antiteză cu cazul deloc fericit de la celalalt castel, haideți să vedem cum se face aici:

În această escapadă de weekend am învățat o lecție importantă: Dacă locul în care vei lua masa nu îți inspiră încredere în privința preparatelor culinare, alege ceva pregătit la grill. Astfel eviți să găsești mâncare încălzită la microunde sau gătită de câteva zile.

Și cum eram Stan Pățitul, am ales să nu mai riscăm și am mers la sigur. Platoul pentru 2 persoane a costat 60 RON iar mâncarea a fost chiar gustoasă. Ne-ar fi plăcut să vedem cum arată și camerele din interiorul Castelului, dar poate data viitoare, când avem un pic mai mult timp liber și putem să și rămânem peste noapte.

Încheiem articolul de călătorie, probabil ultimul înaintea unei lungi pauze de la călătorii, cu castelul de poveste despre care vă spuneam.

Castelul Templul Cavalerilor, Martie 2021

Mulțumesc pentru răbdarea de a parcurge aceste rânduri. Sper să aveți multe zile și weekenduri la fel e frumoase cum a fost al nostru!

Leave a Reply

Your email address will not be published.