La mulți ani, copilărie! Vizita la Charlottenburg și la Altringen

Ziua de 1 iunie a căpătat un sens mult mai frumos în urmă cu 15 ani, ziua în care am aflat că am un frățior. Începem articolul de 1 iunie cu cele mai bune urări din lume pentru Denis, dar și pentru toți ceilalți copii! Să aveți o viață încununată cu vise împlinite și multe, multe bucurii!

Mulțumită statului român am reușit și noi, clasa muncitoare, să ne bucurăm de o zi liberă, una de care am profitat din plin!

Continuăm seria de articole “dintr-ale locului” cu o altă locație frumoasă descoperită azi.

Inițial toată excursia trebuia să implice o plimbare până la Charlottenburg, singurul sat rotund din Banat (de fapt din România). Charlottenburg (denumire oficială germană Charlottenburg, Charlotenburg, neoficială română Șarlota, s-a mai numit și Barița) este un sat în comuna Bogda din județul Timiș.

Nefericirea face că adevărata lui splendoare se observă doar de la înălțime, deci nu am putea spune că sunt unele puncte de atracție ale locului. Sau poate nu le-am găsit noi.

Locuitorii satului rotund, majoritatea nemți, au plecat în valuri, dupa Al Doilea Razboi Mondial, apoi în anii ’80 și după Revoluție, majoritatea caselor fiind cumparate de timișoreni care le folosesc drept case de vacanță.

O surpriză mai plăcută a fost de fapt Casa Altringen.

Pensiunea Casa Altringen

Locația oferă atât camere în care s-au păstrat notele specifice locului, dar și un spațiu destinat desfatului papilelor gustative.

Casa Altringen

Noi am ajuns aici exact când locația era oarecum rezervată pentru un banchet. Așa am mai auzit și noi ce muzică mai ascultă tinerii în ziua de azi și ce activități au loc la astfel de evenimente.

Norocul face că spațiul din grădină încă era disponibil, așa că savurarea unui pahar de vin, pe baloți de paie, la mese făcute din paleți, a fost spațiul perfect în care am sărbătorit azi copilăria.

Recomand locația pentru cei care vor să facă excursii de o zi, pentru cei care stau în Arad sau Timișoara. Puteți adăuga o excursie la Castelul Regal de la Săvârșin, la Manastirea Radna (Lipova), la Domeniile Murani și desigur la Satul rotund, Charlotenburg. Locul pare rupt din rai, mai ales acum în această perioadă, când totul e verde în jur. Pare că ești undeva la munte, în principal din pricina aerului curat. Sunt curioasă și de preparatele culinare ale celor de la Casa Altringen, deci cu siguranță vom reveni aici.

Pană data viitoare, la mulți ani copii de toate vârstele!

Leave a Reply

Your email address will not be published.