Ce mica-i vacanta mare!

Sau ce scurt e concediul la mare!

Cum am petrecut 6 zile pe Litoralul Mării Negre, unde am fost cazați, unde am mâncat ce recomandăm și ce nu recomandăm, le dezbatem pe rând în articolul de azi.

Haideți să începem cu cazarea. Am stat 2 zile la Happy In Vama Veche și 4 zile la Club Waves.

Începem cu Happy In Vama Veche, locația la care am fost cazați în primele 2 zile pe care le-am petrecut la mare. După cum îi spune și denumirea, toată locația este amenajată într-o atmosferă care denotă veselie și mult bun gust. Iura și Alina sunt niște gazde minunate și ne-am simțit foarte bine la ei. Ca și puncte forte menționez: amplasarea față de plajă și față de Cluburile de pe plajă favorite, Amphora și Yuva, (aproximativ 150 m), papucii de unică folosință (mereu uit acasă încălțămintea de purtat în cameră), balconul cu vedere la mare, curtea cu hamace dar și zona de lăsat “grijile”, adică nisipul de pe plajă. 😂

Continuăm cu cea de-a doua locație, de data aceasta cu cea mai cea dintre toate cazările din Vama Veche/Mamaia/ Constanța la care am stat noi pana acum.

Inaugurat în 2020, cu o deosebită atenție îndreptată asupra oaspeților dar și amenajat cu extrem de mult bun gust, Club Waves a fost locația la care am fost cazați in mare parte din sejurul petrecut în Vama Veche. Pe lângă cele subliniate mai sus, menționez ca și puncte forte: curățenia exemplară (realizată zilnic), schimbarea prosoapelor (din nou, zilnic), amplasarea față de plajă (250m), balconul (un plus pentru fumători, dar și norocul de a avea camera cu vedere înspre stațiune/mare), șampania și ciocolata cu care am fost primiți în cameră și neapărat șamponul/gelul de duș/săpunul lichid Marca Rituals. ❤️

De asemenea, ca și oaspeți ai Club Waves, am primit și brățări de acces la Piscina Clubului D`Or.

Toate acestea fiind spuse, Club Waves dar și Happy In Vama Veche sunt locațiile la care am reveni oricând cu drag la Vama Veche.

Vorbim în cele ce urmează despre plaja de la Litoralul Mării Negre. În Vamă trebuie să recunosc că plaja nu este cea mai potrivită pentru mine, neștiind să innot. Totuși șezlongurile sunt prietenele mele, locațiile instagramabile și cocktailurile de asemenea.

Plaja Oasis, Vama Veche

Trecem însă la probabil cea mai frumoasă plajă de la mare din punctul nostru de vedere. Pe lângă plaja din Mamaia, cunoscută pentru nisipul fin și mai nou plajele extinse “excesiv” conform tabloidelor, am descoperit Plaja de la Tuzla. Este locul unde nisipul ii face concurență celui din Mamaia, locul unde investitorii și-au pus amprenta (Plaja Cochilia) dar și locul mai puțin aglomerat de la Litoralul Mării Negre. Aș vrea să nu expun unele aspecte negative, dar haideți sa vorbim și despre tarife. Plaja din Vama Veche: preț șezlong în timpul săptămânii:20 RON (Plaja Expirat) cu șezlong curățat și dezinfectat. Plaja Cochilia:preț șezlong în timpul săptămânii: 80 RON cu obligativitatea de a lua 2 perne folosite pe post de șezlong și nu la fel de curate. Plaja Oasis: Preț șezlong în weekend 50 RON VS. Plaja Cochilia : 100 RON cu aceeași obligativitate de a lua 2 perne. Plaja este într-adevăr foarte frumoasă, cu siguranță vom reveni acolo, în ciuda tarifelor ridicate, dar cred că e “de datoria” unui blogger să prezint și exemple concrete. Altfel, nu vad de ce ar mai citi cineva un articol în care eu îmi expun fotografiile din vacanță.

Plaja Tuzla
Plaja Cochilia, Tuzla

Cred că e anul în care fotografiile au cam fost lăsate deoparte, la fel și filmulețele, dar asta nu denotă decât faptul că a fost un sejur de succes. Totuși haideți să prezentăm și recomandările de la categoria “Unde se mănâncă bine în Vama Veche”.

Cel mai bine se mănâncă la Bolo. Tot aici am întâlnit și un arădean de-al nostru ca făcând parte din personalul locației, dar și evident cea mai bună mâncare din Vamă. Clasamentul e urmat de Canapele și de Rogojini. Sunt cele 3 recomandări pentru care eu pot să garantez ca și gust bun, dar și care ne-au ferit de problemele digestive cu care s-au confruntat mulți turiști în acest an. E adevărat, prețurile sunt ridicate, o masă pentru 2 persoane costă în jurul sumei de 100 RON cu băuturi incluse, dar asta nu înseamnă că trebuie să luați masa de 3 ori pe zi la restaurant și sa vă întoarceți acasă cu un surplus de kilograme “ca tot românul”. Personal nu sunt fana dulciurilor, pe mine mă fac fericită foietajele sărate (cei de la Fornetti sunt și ei în Vamă) iar lui Alex în schimb îi cam plac dulciurile, iar pentru el sunt clătitele amplasate în cel puțin 2 locații de pe strada principală. Se găsesc variante care să satisfacă poftele sau bugetul oricărui turist. Trebuie doar să fiți atenți și da, e bine să urmați și recomandările altora.

Mergem în Vamă pentru deja renumitele Beach baruri Amphora și Yuva, iar serile petrecute la ei nu au făcut decât să confirme că ne aflăm în locul potrivit.

Atmosfera din ambele locații este foaaaarte plăcută și ne pare rău că nu le-am trecut pragul măcar în 2 weekenduri din aceasta vară.

Tot la capitolul muzică, preferatul, emblema de la Vama Veche, rămâne Jaguarul. Vocea și talentul lui te fac cu greu să nu lăcrimezi și să savurezi măcar o melodie cântată de acesta.

Jaguarul, Vama Veche

Până vara viitoare…. Las aici cea mai frumoasă fotografie din concediul petrecut la Vama Veche.

Vama Veche 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.