Mini vacanta de 1 decembrie

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Am petrecut mini vacanța de ziua națională a României unde altundeva decât pe ale patriei meleaguri. Și nu, nu sunt doar mândră că sunt româncă în această zi din an, ci în fiecare din cele 365/366 zile ale anului calendaristic.

De ce Brașov? Ei bine, principalul motiv este faptul că târgul de Crăciun primește pe oricine, fie el român, rom sau de orice alta naționalitate, sărac sau bogat, vaccinat sau NEvaccinat. Deci decizia a fost pe cât se poate de simplă. Totul ține de alegeri. Mulțumim pe această cale celor care le permit tuturor să se bucure de magia Crăciunului.

De ce Alba Iulia? Ei bine, știm cu toții că
la data de 1 Decembrie, începând din 1990, este sărbătorită Ziua Naţională a României. În 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Deci, parada se cerea admirată în principal din acest loc.

Cazarea preferată din Brașov – Quiboo

Ne-am întors la Quiboo. Recomand totuși Quiboo 4, dacă e să alegeți unul dintre cele 3 apartamente ale lor. Am impresia că e cel mai mare și are și parcarea la subteran, fapt care vă ferește mașina de condițiile meteo de multe ori precare. Mai apoi aveți cafeaua sau ceaiul care va asigură o trezire cum se cuvine, dar și un balcon foarte spațios. MK apartments ne-au mai făcut cu ochiul, dar nu erau disponibile când am vrut noi. Deocamdată le-am rămas fideli celor de la Quiboo apartaments din Brașov.

Prima întâlnire cu brăduțul mult așteptat ne-a reamintit de frigul caracteristic acestei zone.

Targul de Crăciun Brașov 2021

Totuși, nu ne-a speriat atât de tare încât să nu-l admirăm în adevărata lui splendoare și cu beculețele aprinse.

Targul de Crăciun Brașov 2021

De obicei, în toate aceste mini excursii și mai ales când aveți de-a face cu un Capricorn ca și mine, itinerarul e destul de bine stabilit, programul e încărcat 101% și aveți nevoie de multă cafea și bună dispoziție ca să țineți pasul cu mine. ?

Obiectivul nr. 1 – Castelul Bran

Mi-am dorit de mult timp să ajung la Castelul Bran. Întâmplarea face că doar acum am avut timpul și conjunctura necesară acestei vizite. E un castel încărcat de istorie, mai frumos decât Castelul Huniazilor la interior dar mai puțin frumos decât acesta la exterior. Castelul Peleș rămâne totuși cel mai cel dintre castelele României, un alt obiectiv turistic pe care nu am reușit deocamdată să îl vizitez în interior. De la Castelul Bran mi-au rămas în minte:

  • Măiestria cu care s-au explicat personajele de temut conform tradițiilor noastre. Mai jos aveți SânToaderii, un personaj pe jumătate cal, pe jumătate om, care venea să îi pedepsească pe cei care au muncit în ziua respectivă și nu au respectat faptul că era zi de sărbătoare.
  • Renumitul Conte Dracula
  • Armurile lui Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș și Mihai Viteazul
  • Coroana și dormitorul Regelui Ferdinand
  • Povestea ce prinde viață, la finalul turului, în Tunelul Timpului, loc în care personajele nopții colaborează cu cele istorice în cel mai spectaculos spectacol multimedia care există în spațiul muzeal european. 

Per total, Castelul merită vizitat măcar o dată în viață, dar mi-aș fi dorit un ghid căruia sigur nu ii scăpau detalii importante, pe care noi, din grabă/aglomerație e posibil să le fi omis.

Castelul Bran 2021

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Tik tok link: https://vm.tiktok.com/ZM8WReRe5/

Obiectivul nr. 2 – Club Vila Bran

În luna decembrie sunt poate mai copil decât în celelalte 11 luni la un loc. Că o fi din cauza lunii cadourilor, că e și ziua de naștere implicată în poveste sau că pur și simplu mă bucur de niște zone precum aceasta aici de față pentru că în copilărie nu am avut parte de asa ceva, nici nu mai contează care este motivul real. Important este că utilizând aplicația cea mai criticată, dar pe care eu o văd și educativă, și anume Tik tok, am descoperit cazarea ideală pentru familiile cu copii. Vreți să le arătați celor mici că lumea poveștilor prinde viață? Haideți la Club Vila Bran.

Club Vila Bran 2021

Ca și acces, recunoaștem că nu i-am găsit foarte ușor. Ideea este că, odată ajunși la locație (prietenul GPS/Google maps/Waze își fac treaba pana aici), trebuie sa urcati câteva scări bune pana ajungeți la restaurantul locației.

Cei cazați la ei, pot vizita valea aceasta cu povești în mod gratuit. Vizitatorii (ca și noi) trebuie să facă consumație minima de 50 RON la restaurantul lor pentru a putea intra în faimosul parc. Și nu ne-a părut deloc rău de această “constrângere”. Preparatele au fost delicioase iar personalul foarte amabil. Cat despre Valea cu povești, castelul rămâne cel mai spectaculos, urmat de căsuța lui Alba ca Zăpada, cea a lui Moș Crăciun, dar și căsuța groazei. Regatul de gheață împreună cu Olaf mi-au reamintit încă o data că “Pentru unii oameni merită să te topești.” ☃️

Tik tok link: https://vm.tiktok.com/ZM8WFp7yQ/

Obiectivul nr. 3 – Parada de 1 decembrie de la Alba Iulia

Mi-am dorit atât de mult să ajung aici încât am preferat sa petrecem aproape toată ziua la volan. Paradele militarilor, ale trupelor speciale, ale jamdarmilor, dar și ale reprezentaților de la smurd sau pompieri ne fac un pic mai mândri de ai noștri, de cei mai cei, de salvatori, de patrioți. E adevărat că această siguranță și încredere este uneori știrbită de unii care sunt doar purtători de uniformă, dar azi nu a fost despre ei.

Alba Iulia, 1 decembrie 2021

Tancurile au fost și ele pe atât de impresionante pe cât de mari și impunătoare sunt. Simularea unui “lunetist”(va rog să mă corectați dacă am greșit termenul) a dat fiori celor din public, desigur, mie cu precădere.

Las aici și link-ul de tik tok: https://vm.tiktok.com/ZM8WR1Pma/

A fost poate ultima excursie din un an extrem de dificil, aglomerat dar și încununat de succesuri.

Vă urez de pe acum sărbători fericite, să vă aducă Moș Nicolae și mai apoi Moș Crăciun tot ce vă doriți și multă sănătate!

Leave a Reply

Your email address will not be published.