Vizita la Castelul Reginei Maria – Balcic (Bulgaria)

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

“Tik tok made me do it” este sintagma sub care stă și descoperirea aici de față. Vorbim astăzi despre Castelul din Balcic.  Acesta este situat în orașul Balcic (Bulgaria) și a fost o reședință a reginei Maria a României, în perioada în care Cadrilaterul a aparținut României.

Am hotărât să părăsim Vama Veche pentru o lecție de “așa se face turism”, de civilizație, dar și din dorința de a vizita faimosul Castel împreună cu litoralul bulgăresc.

Trecem în revista costurile unei astfel de vizite urmând ca mai apoi să lăsăm fotografiile să vorbească de la sine. Sunt mai convingătoare decât orice text pompos as putea eu să scriu aici.

Vama propriu-zisă se află la aprox 300/500 m de ieșirea din Stațiunea Vama Veche. Pentru a putea vizita vecinii bulgari aveți nevoie sa plătiți o vigneta care costă 30 RON pentru un weekend sau 40 RON pe săptămână. Se poate plăti și după ce treceți granița la una din tonetele aflate în apropierea acesteia.

La aproximativ 50 de km de granița cu România, în Localitatea Balcic, se afla deja renumitul castel. Încă de la sosirea în această “stațiune”, găsiți o parcare privata. Dacă decideți să lăsați mașina chiar la prima parcare pe dreapta și luați masa la restaurantul Ariciu, veți obține o reducere de 10% la masa și 30% la parcare. Plata parcării se face la plecare. Astfel masa pentru 2 persoane alături de 2 bauturi a costat 37 leva (puțin peste 100 RON) iar parcarea a fost 10 leva.

Pentru accesul la castel, trebuie sa achizionati un bilet de acces la gradina botanica (15 leva/persoană) + biletul de acces în cadrul castelului (7 leva/persoană).

Gradina Botanica din Balcic
S-au urcat/coborât peste 300 de trepte.
Crama Reginei Maria
Castelul Reginei Maria
Priveliștea de la balconul castelului
Mormântul Reginei Maria

Dacă luam în calcul alte cheltuieli extra (suveniruri, cafea, apa) s-au mai adunat 37 leva.

Per total, excursia de o zi a costat: 138 leva (aprox 350 RON /2 persoane). Condusul pe marginea Marii Negre este o adevărată încântare iar per total, excursia a fost una reușită. Personalul (parcare & restaurant) a fost mult mai politicos decât pe meleagurile noastre. Într-adevăr, mâncarea a fost ok, dar nu spectaculoasă.

Este un loc care merita văzut o dată în viață, de preferat nu când sunt temperaturile atât de ridicate.

Voi, ce părți ale Litoralului bulgăresc ați vizitat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.